سمبوسه گوشت و قارچ یکی از انواع سمبوسه جنوبی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سمبوسه یا سنبوسه پیش‌غذای خوشمزه‌ای است که از خمیر پهن‌شده، نان لواش یا خمیر یوفکا تهیه می‌شود که میانش را با گوشت چرخ‌شده، سیب‌زمینی، پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته می‌کنند. سمبوسه جزو خوراکی‌های معروف هندی است که در ایران بیشتر در جنوب و شرق کشور و در شهر‌هایی نظیر هرمزگان و خراسان پخت می‌شده است. در طبخ سمبوسه با نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل قرمز، ادویه و برخی مواد دیگر که مرتبط با نوع سنبوسه است استفاده می‌شود، اما انتخاب نوع مواد به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر + خمیر سمبوسه


طرز تهیه سمبوسه
سمبوسه در ایران بیشتر به عنوان پیش‌غذا یا غذای پیک‌نیک و سفر مصرف می‌شود. سمبوسه تنوع بالایی دارد و از آن جمله می‌توان به سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه هندی، سمبوسه پیتزایی، سمبوسه جنوبی، سمبوسه مرغ و قارچ ... اشاره نمود. در اینجا، اما قصد داریم طرز تهیه سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه را به شما آموزش دهیم که در فر طبخ می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه گوشت (مواد داخل سمبوسه)
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
جعفری ۲-۳ ق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی و آبلیمو به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز به میزان لازم
فلفل دلمه ۱ عدد


طرز تهیه سمبوسه گوشت (مواد داخل سمبوسه)

برای تهیه سمبوسه گوشت ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت بدهید.
سیب‌زمینی‌ها را به اندازه متوسط و به شکل نگینی ریز خرد کنید.
سیب زمینی‌های خردشده را به پیاز اضافه کرده و تفت بدهید.
زردچوبه، فلفل قرمز و تخم گشنیز را به مواد اضافه کنید.
سپس گوشت چرخ‌کرده را هم اضافه کرده و خوب تفت بدهید.
فلفل دلمه‌ای را به شکل نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کرده و مواد را خوب تفت دهید.
چند قاشق جعفری ریز خردشده را هم اضافه کنید و هم بزنید.
به اندازه ته استکان آب روی مواد ریخته و یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.
درب تابه را ببندید تا مواد با هم مزه‌دار شوند و گوشت پخته شود.

حالا به سراغ تهیه خمیر سمبوسه می‌رویم. معمولا برای تهیه سمبوسه گوشت یا سمبوسه سیب زمینی از نان لواش استفاده می‌شود اما؛ بسیاری از زنان جنوب کشورمان با دستان هنرمند خود خمیر نازک و لطیفی برای پیچیدن سمبوسه تهیه می‌کنند که از آن برای تهیه خوراکی‌های دیگری نیز می‌توان استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه خمیر سمبوسه ادامه مطلب را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه
آرد ۲ پیمانه
سرکه سیب ۱ ق چای‌خوری
روغن زیتون ۱ ق چای‌خوری
نمک ۱/۸ ق چای‌خوری
آب گرم ۲/۳ پیمانه

طرز تهیه خمیر سمبوسه

برای تهیه خمیر سمبوسه ابتدا آرد را داخل غذاساز بریزید.

سرکه، روغن و نمک را به آن اضافه کنید.

حالا آب گرم را به مواد اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید.

بعد از چند دقیقه مواد به شکل خمیر در می‌آیند.

اگر استحکام و شکل خمیر مناسب بود که هیچ؛ در غیر این صورت، چند قاشق آب گرم دیگر به مواد اضافه کرده و بازهم مواد را باهم خوب مخلوط کنید تا به قوام مناسب برسد.

مخلوط‌کردن مواد باید تا زمانی که خمیر به شکل یک توپ دربیاید ادامه داشته باشد. اگر غذاساز در دسترس نیست می‌توانید مواد را بعد از مخلوط‌کردن با قاشق، با دست خوب ورز دهید.

خمیر آماده شده را به مدت ۵ دقیقه ورز دهید.

وقتی خمیر به شکل لاستیکی و کش‌دار درآمد، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در دمای اتاق آن را استراحت دهید.
بعد از یک ساعت استراحت، خمیر آماده استفاده است.

روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن قرار دهید.

خمیر را با وردنه باز کنید. ضخامت خمیر بستگی به سلیقه شما دارد، اما بهتر است آن را تا حد امکان نازک باز کنید.

پشت و روی خمیر را آردپاشی کنید و خمیر را به اندازه مناسب و به شکل دل‌خواه برش بزنید.

بعد از چند دقیقه که خمیر هوا خورد، اگر خوب آردپاشی شده باشد دیگر به هم نمی‌چسبند و می‌توانید آن‌ها را روی هم قرار دهید.

طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر + خمیر سمبوسه


نکاتی درباره نگهداری خمیر سمبوسه

خمیر سمبوسه که آماده کردید را می‌توانید تا دو روز داخل یخچال نگه دارید.
برای نگهداری طولانی‌تر خمیر سمبوسه، آن را درون کیسه فریزر یا زیپ لاک قرار داده و درون فریزر قرار دهید.
هر زمان که خواستید از خمیر فریز شده استفاده کنید باید از شب قبل، خمیر را از فریزر به یخچال منتقل کنید.

حالا که خمیر سمبوسه شما آماده شده و مواد گوشتی داخل سمبوسه نیز آماده است، شروع به پیچیدن سمبوسه‌ها کنید.

 

روش پیچیدن سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه

برای پیچیدن سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه ابتدا خمیر‌هایی که به شکل مستطیل آماده کرده‌اید را روی سطح کار قرار دهید.

روی گوشه پایین هریک از خمیرها، یکی، دو قاشق از مواد گوشتی را به شکل مثلثی بریزید.

خمیر را از یک سمت به شکل مثلث به سمت بالا جمع کرده و روی مواد را بپوشانید.

تا انتها خمیر را به همین شکل به صورت مثلثی بپیچید.

اگر از خمیر تازه استفاده می‌کنید، خود خمیر حالت چسبندگی خواهد داشت در غیر این صورت، برای چسبیدن لبه‌های خمیر و جلوگیری از بازشدن خمیر در طی پخت، لبه‌های خمیر فریز‌شده را با آب، مرطوب کرده و به‌هم بچسبانید.

کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و آن را چرب کرده، سمبوسه‌های پیچیده و آماده‌شده را روی کاغذ روغنی قرار دهید.

روی سمبوسه‌ها را با مقداری روغن زیتون چرب کنید و سینی را به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر قرار دهید.

در این مدت می‌توانید سمبوسه‌ها را زیرورو کنید تا هر دو طرف به خوبی پخته و طلایی شوند و یا این‌که بعد از ۳۰ دقیقه فر را خاموش کرده و چند دقیقه کوتاه، گریل را روشن نمایید تا روی سمبوسه‌ها طلایی شود.

در صورتی‌که بخواهید سمبوسه ترد تری داشته باشید، می‌توانید این زمان را کمی بیشتر کنید، اما مواظب باشید که خمیر نسوزد.

خمیر سمبوسه‌ای که با این روش تهیه کردید را به جز فر می‌توانید در روغن داغ نیز سرخ کنید، اما توصیه می‌شود به همین روش سمبوسه گوشت یا هر نوع سمبوسه دیگری را تهیه کنید، زیرا هم از روغن کم‌تری استفاده می‌شود و سالم‌تر است و همه به اندازه کافی خوشمزه و ترد خواهد شد.

سمبوسه گوشت و قارچ را با جعفری خرد‌شده تزیین و با سس گوجه تند سرو نمایید.

این خمیر بسیار کرانچی و ترد است و حتی اگر سمبوسه را داغ‌داغ نیز مصرف نکنید، کیفیت آن افت نخواهد کرد. امیدواریم این سمبوسه گوشت خوشمزه را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۱:۲۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
ممنونم من با نان لواش درست کردم و در فر گذاشتم
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۵:۴۴ ۰۸ اسفند ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
خوب
Iran (Islamic Republic of)
چمیدونم نامم چیست؟
۱۹:۰۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
نظر دارم