در این آزمایشگاه کلیه آزمایشات کنترل کیفیت مطابق با استانداردهای روز دنیا برای تمامی محصولات مشتق از سلول درمانی انجام میشود و تضمین نتایج برای آزمایشات کیفی سلول درمانی خواهد بود.
آزمایشاتی که در این آزمایشگاه انجام میشود در حقیقت تست تعیین صلاحیت از لحاظ ویروسی است که از ابتدای تولید یک سلول تا تزریق آن به یک بیمار کنترل کیفیت آن نیز انجام میشود تا سلول با اطمینان بیشتر به مصرف کننده برسد. مهمترین آزمایشات انجام شده در این آزمایشگاه تست احراز صلاحیت برای تست ویروسی سلول به دهنده سلول است.
نکته قابل توجه این است که محققان داخلی با حمایت های ستاداجرایی فرمان امام(ره) موفق شدند از طریق روش سلول درمانی، ۲۲ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان را در کمترین زمان درمان کنند.
دهها محصول مبنی به سلولهای بنیادین توسط نخبگان ایرانی نهاد های زیر مجموعه شرکت دانش بنیان برکت تولید شده است که تاکنون ۴ محصول دارویی مجوز GNP سازمان غذا و دارو را برای مصارف دریافت کرده اند.
مهمترین محصول بانک سلولهای بنیادی غیر خودی تحت عنوان وارتوسل است که از بند جنینی بعد از احراز صلاحیت اهدا کننده تولید شده است و درحال حاضر این محصول آماده بهره برداری است.
در این باره محمد حسین زیرک ساز مدیر عامل شرکت سل تک فارمند به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اولین تزریق سلول درمانی در ۲۵ اسفندماه ۹۸ انجام شد.
او با بیان اینکه بعد از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر بسیج تمامی امکانات برای مقابله با کرونا رئیس ستاد اجرایی فرمان امام دستور دادند کار بررسی بر سلول درمانی را آغاز کردیم، گفت: الحمدالله در این مسیر به نتایج خوبی رسیدیم.
زیرک ساز ادامه داد: توانستیم با به کار گیری نیروی داخلی و دانش داخلی روندی را برای مهار این ویروس پیدا کنیم.
مدیر عامل شرکت سل تک فارمند با بیان اینکه سلول درمانی در کشور ما سابقه ۱۰-۱۵ ساله دارد، ادامه داد: پژوهشگاه رویان با توسعه دانش فنی این حرکت را آغاز کرده است.
او با بیان اینکه شرکت سل تک فارمند بزرگترین شرکت توسعه فرآوردههای سلولی غرب آسیا است، افزود: برای آغاز این حرکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) منابع مالی لازم را در اختیار ما قرار داد.
زیرک ساز گفت: در فاز اول ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان برای سلول درمانی کرونا در اختیار ما قرار گرفت که بیماران برای روند درمان هیچ پولی پرداخت نکردند.
او با بیان اینکه در فاز دوم نیز ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۵ میلیارد تومان در اختیار ما قرار داد، ادامه داد: در ابن مرحله نیز بیماران برای درمان ریالی پول پرداخت نکردند.
زیرک ساز بیان کرد: در این دو مرحله ۲۲ بیمار درمان شدند و این بیماران در آی سیوهای بیمارستانهای مسیج دانشوری، شریعتی و هاجر بعد از تزریق اولین مرحله ۶ روز روند درمان آنها تسریع شد.
مدیر عامل شرکت سل تک فارمند گفت: برنامهریزیهایی برای اجرای فاز سوم انجام شده است و بعد از دریافت مجوزهای لازم وزارت بهداشت این محصولات مورد استفاده همگانی قرار خواهد گرفت.
او با بیان اینکه فاز دوم در ماههای خرداد و تیر به پایان میرسد، گفت: فاز سوم سلول درمانی بعد از بروزسانیهای انجام شده اوایل شهریور آغاز خواهد شد.
گزارش از زهره شایسته
انتهای پیام/