به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، کارخانه نوآوری بوشهر با حمایت معاون علمی و فناوری و با نام ساختمان مروارید ، با زیر بنای ۳ هزار مترمربع با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان در محل پردیس ساحلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد و محل استقرار شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.
کارخانههای نوآوری بازیگران جدید در حوزه اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی هستند که مفهوم نوینی را از همافزآیی برای فعالان زیست بوم نوآوری با خود همراه میآورند.
کارخانههای نوآوری محل تجمع شرکتهای نوپای دانش بنیان است و خدمات مورد نیاز و مرتبط با آنها نیز به صورت متمرکز در کنار آنها فراهم میشود و بنا است در محیط این کارخانهها، نوآوریها رشد یافته و راهکارهای جدید برای حل مسائل موجود ارائه شود.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حاشیه مراسم افتتاحیه این کارخانه نوآوری بوشهر از سه محصول مکانیاب آکوستیک لوله های پلی اتیلن گاز شهری، سیستم پایش کیفیت آب استخرهای میگو مبتنی بر اینترنت اشیا و دستگاه جوش خودکار تی سرویس در خطوط فلزی رونمایی کرد.
دکتر سورنا ستاری در ادامه از کارگاه های تولید الکل، ژل ضد عفونی کننده دست، ماسک، ماده ضد عفونی کننده سطح، مرکز توسعه فناوری سیستم قدرت و حفاظت و مرکز نوآوری صنایع خلاق بازدید و از نزدیک با دستاوردها و ظرفیت های موجود در این مراکز آشنا شدند.
با توجه به توسعه روز افزون تجهیزات هوشمند و نیاز آنها به ارتباط با یکدیگر، استفاده از ضوابط ارتباطی خاص اینترنت اشیا اهمیت بسیار زیادی دارد.
یکی از مهمترین کاربریهای اینترنت اشیا در کاربریهای شهر هوشمند است. بر این اساس یکی از پرکاربردترین پروتکلهای اینترنت اشیا به نام LoRaWAN در شهر بوشهر با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و با هزینه ۴ میلیارد ریال پیاده سازی و اجرا شد.
در فاز اول اجرای این شبکه که امروز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهورآغاز به کار کرد، منطقه دو بوشهر تحت پوشش این شبکه قرار گرفته و در فاز بعد کل شهر بوشهر پوشش داده خواهد شد. با آغاز به کار این شبکه کاربران میتوانند برای ارسال و دریافت دادههای مربوط به سنسورهای خود از این پروتکل به راحتی استفاده نمایند.
این شبکه قابلیت خدمات دهی به اشخاص، شرکتها و سازمانهای مختلف را دارا میباشد و ظرفیت انجام کاربریهای مختلف هوشمندسازی بر بستر آن وجود دارد.
تفاهمنامه سه جانبه بین دانشگاه خلیج فارس بوشهر، ستاد آب خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر به امضا رسید.
ایجاد تعاملات لازم برای بهرهمندی از حداکثر ظرفیت ها در زمینه علم و فناوری و نیز بهره گیری از فرصت های فناورانه برای پاسخ به نیازهای کشور از جمله اهداف این تفاهمنامه است.
موضوع تفاهمنامه توسعه فناوری های مورد نیاز استفاده از تواناییهای علمی و توسعه همکاری های تحقیقاتی فناوری و اجرایی برای استمرار ارتباط سازمان یافته بین ستاد سازمان و دانشگاه به منظور توسعه فناوریهای موردنیاز در زمینه تصفیه پساب و بازخوانی نمکزدایی طراحی و ساخت گلخانه های دریایی و ساحلی و کشت های گلخانه ای، هوشمند سازی آبیاری فضاهای باز و گلخانهای عنوان شده است.
انتهای پیام/م