به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چیکن پاستیلا یا باستیلای مرغ نوعی خمیر لقمهای است که همراه با گوشت، سبزیجات یا مرغ میتوان آن را پر کرد. این غذای خوشمزه معمولا ظاهری شبیه به کیک دارد و مزه اش شور و شیرین است. این غذا در مراکش با گوشت کبوتر و دارچین و بادام در خمیر شیرین درست میشود. این غذا را با ادویجاتی همچون زعفران و دارچین مزه دار میکنند. پاستیلا یک دستور پخت دریایی هم دارد که با میگو، ماهی مرکب و رشته ورمیشل پر میشود. پس از نوش جان کردن این غذا برای ادای احترام به سنت مراکشی میتوانید یک لیوان چای نعنا محشر بنوشید.
آشپزی مراکشی شباهت و قرابت بسیاری با آشپزی خاورمیانه، هند و چین دارد. البته دستور پختهای مراکشی تاثیر بسیاری هم از غذاهای اسپانیایی، پرتغال و فرانسوی گرفته اند. در شهرهای بزرگ مراکش مردم با قاشق و چنگال غذا میخورند، اما به صورت سنتی غذا خوردن با دست مرسوم است؛ و البته در مراکش حتما باید با دست راست غذا بخورید. اگر به مراکش رفتید به جای غذا خوردن در رستورانهای شیک حتما غذاها و خوردنیهای خیابانی را امتحان کنید. مطمئن باشید پشیمان نمیشوید.
مواد لازم
مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
خمیر فیلو یا لواش گرد بورک یا لواش سه گوش بورک: ۳ ورق
پیاز: یک عدد
سیر: یک تا دو حبه
نمک: به مقدار لازم
پودر زنجفیل: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: ۳ قاشق چایخوری
جعفری و گشنیز خرد شده: چند قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
کره: ۲۵ گرم
زعفران دم کرده: دو قاشق سس خوری
روغن زیتون: چند قاشق غذاخوری
تخم مرغ: دو عدد
خمیر بادام (بادام سابیده): ۴۰ گرم
گلاب یا عرق بهارنارج: یک قاشق غذاخوری
صمغ عربی: یک قاشق چایخوری (اگر ندارید خیلی مهم نیست)
زیتون خرد شده سبز و سیاه: ۱۰ عدد
ادویه مخلوط: یک قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
مراحل پخت
۱: ابتدا مرغ را خورد کرده و در تابه بریزید.
۲: سپس پیاز خرد شده و سیر و جعفری و گشنیز را به مرغ اضافه کنید و با روغن زیتون و ادویه جات تفت دهید.
۳: با حرارت ملایم اجازه دهید مواد خود بپزند. اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید تا کاملا پخته شود.
۴: سپس اجازه دهید مواد خنک شود.
۵: آب و سس داخل مرغ را بردارید و با کمی کره گرم کنید و داخلش دو تخم مرغ را بکشنید و هم بزنید تا بپزد.
۶: برای تهیه خمیر بادام مقداری بادام را داخل آب جوش بریزید و بعد خالی کنید و پوست بگیرید.
۷: سپس کمی روغن داخل تابهای بریزید و بادامها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
۸: بعد اجازه دهید خنک شوند.
۹: بادامها را داخل بلندر ریخته و با پودر شکر مخلوط کنید.
۱۰: ادویه مخلوط و عرق بهار نارنج و صمغ عربی را به آن اضافه کنید.
۱۱: ورقههای فیلو یا بورک را با قلم موی سیلیکونی چرب کنید.
۱۲: به این صورت براق و شفاف میشوند و دیگر پاره نمیشوند.
۱۳: سینی فر یا قالب شیفون کیک یا قالب دلخواه را چرب کنید.
۱۴: یک تا دو لایه خمیر پهن کنید و سپس یک لایه خمیر بادام و یک لایه مخلوط تخم مرغ و یک لایه از مرغ ادویهای داخل آن قرار دهید.
۱۵: یک لایه خمیر قرار دهید و باز هم از مواد لایهای بریزید.
۱۶: در صورت تمایل میتوانید زیتون خرد شده هم اضافه کنید.
۱۷: سپس روی تمام مواد را با خمیر بپوشانید.
۱۸: فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پاستیلا را حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه تا زمانیکه روی خمیر طلایی شود در فر قرار دهید.
۱۹: سپس پاسیتلا را داخل ظرف دلخواه قرار دهید و با مقداری شکر و دارچین، داغ داغ سرو کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/