به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته سازمان جهانی بهداشت واکسنهای کووید ۱۹ باید به عنوان کالاهای عمومی برای کل جهان شناخته شوند و همه کشورها باید به آنها دسترسی داشته باشند.
کاترین اوبراین، مدیر بخش ایمن سازی، واکسن و زیست شناختی سازمان جهانی بهداشت، در سخنرانی کنفرانس مطبوعاتی در ژنو، سوئیس اظهار کرد: از عبور عوامل بیماریزا و میکروبها نمیتوان در مرزها جلوگیری کرد، به همین دلیل واکسنهای کرونا باید به عنوان واکسن محافظتی برای کل جهان شناخته شوند و همه کشورها باید برای انجام این کار کمک کنند.
او با بیان اینکه همه کشورها در معرض خطر ویروس کشنده کرونا هستند، گفت: اگرچه ممکن است اکثر جمعیت یک کشور واکسینه شوند، اما این ویروس میتواند از مرزها عبور کرده و باعث آلوده شدن افراد شود.
اوبراین با اشاره به بیماری سرخک، گفت: به عنوان مثال بیماری سرخک در هر جا وجود دارد، این معنی آن است که هر کشور باید برای ایمن سازی خود و برای محافظت از افراد جامعه به سرعت اقدام به واکسینه کردن جامعه کند.
اخیراً دانشگاه آکسفورد شروع به انجام آزمایشات بالینی واکسن کرونا در بزرگسالان و کودکان کرده است. این آزمایش روی ۱۰ هزار و ۲۶۰ داوطلب در سراسر انگلستان انجام می شود.
طبق مطالعهای که توسط مجله پزشکی Lancet منتشر شده است، واکسن کووید ۱۹ تولید شده در چین، اولین واکسنی است که به آزمایش بالینی فاز ۱ خود رسیده است.
طبق این گزارش، آزمایش بالینی در ۱۰۸ بزرگسال نتایج امیدوار کنندهای را پس از ۲۸ روز نشان داد و نتایج نهایی در شش ما آینده ارزیابی میشود، همچنین آزمایشهای بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا پاسخ ایمنی ناشی از این واکسن به طور مؤثر در برابر ویروس کرونا از فرد محافظت میکند یا خیر.
بیشتر بخوانید:
رد ۶ شایعه کرونایی توسط سازمان جهانی بهداشت
آخرین اخبار از منشاء اصلی کرونا از زبان سخنگوی سازمان جهانی بهداشت
سازمان جهانی بهداشت برای ساخت نرمافزار کرونا دست به کار شد
سازمان جهانی بهداشت: روزهداری خطر ابتلا به کرونا را افزایش نمیدهد
موفقترین واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای کرونا/ کدام واکسن به تولید انبوه میرسد؟
انتهای پیام/