زهرا رشیدی متخصص اختلالات خواب در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص کاهش زمان خواب در میان افراد جامعه، بیان کرد: آب، غذا و هوا از ارکان ضروری برای حفظ سلامت هر فرد است، البته این سه عنصر در کنار یک عنصر ویژه به نام خواب تکمیل میشود. عنصری که این روزها کمتر مورد توجه قرار میگیرد و همین امر باعث بروز انواع بیماریها و اختلالات روحی و روانی میشود.
او با اشاره به اینکه میزان خواب برای یک فرد بالغ ۷ تا ۱۰ ساعت تعریف شده است، گفت: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها میزان خواب و استراحت یک سوم افراد جامعه را خوابی کمتر از ۷ ساعت در طول شبانهروز تخمین زده است، که باعث نگرانی است.
رشیدی از همه گیری مشکلات خواب در جهان خبر داد و افزود: مشکل و معضل کمبود خواب در سراسر جهان کاملا مشهود است، به نوعی که میتوان گفت این موضوع میان همه افراد فراگیر شده و حدود ۴۵ درصد جمعیت جهان را تهدید میکند. کمبود خواب مشکلاتی از قبیل: تضعیف عملکرد سیستم ایمنی، افسردگی، اضطراب، افزایش فشار خون و افزایش ناگهانی وزن را برای افراد جامعه به دنبال دارد .
این متخصص اختلالات خواب با اشاره به اینکه برنامههای کاری فشرده و استرس شغلی میتواند از عوامل کمبود خواب باشد، ادامه داد: متاسفانه نیمی از اختلالات خواب این روزها به دلیل استرسهای شغلی و فشرده بودن فعالیت روزمره افراد است.
بیشتر بخوانید: زیاد خوابیدن موجب ابتلا به آلزایمر میشود
او اظهار کرد: افراد جامعه باید توجه داشته باشند زمان استراحتشان در طول شبانه روز به نوسانات الگویی خواب و استراحت مطلوب برسد، خواب ۳۰ تا ۴۰ دقیقهای در طول روز میتواند بی خوابیهای شبانه افراد را جبران کند، اما اگر شرایط برای استراحت ۴۰ دقیقهای طی روز مهیا نبود افراد باید سعی داشته باشند ۷ ساعت خواب کافی را در طول شب حتما داشته باشند.
رشیدی در پایان توصیه کرد: به هیچ عنوان چند ساعت قبل از خواب از مواد دخانی، خوراکیهای کافئیندار مانند قهوه و چای استفاده نکنند؛ زیرا کافئین باعث کاهش قابل توجه کیفیت خواب در افراد میشود.