صدای بیل‌های مکانیکی پس از شش سال توقف و حفر تونل بدون مجوز بهشت آباد، آوای آب را در روستای بهشت آباد شهرستان اردل درهم شکست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، چهارمحال و بختیاری امسال به لحاظ کاهش میزان بارندگی‌ها رتبه نخست کشور در خشکسالی را دارد. استانی که به دلیل تغییر اقلیم، تغییر نوع بارش‌ها از برف به باران و کاهش بارندگی در ۱۰ سال اخیر با خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است.

از طرفی هم می‌شنویم، می‌خوانیم و حتی می‌بینیم که در حال حاضر اهالی ۲۰۰ روستای چهارمحال و بختیاری با بی آبی و جیره بندی مواجه شده اند و حتی شهر‌هایی در شهرستان‌های لردگان، بروجن، سامان و اردل به دلیل خشکسالی و خشک شدن دشت‌ها، آب شرب آلوده نصیبشان می‌شود؛ ولی به گفته مسئولان امکان انتقال آب، به دلیل نبود اعتبار وجود ندارد.

 اما از سوی دیگر صدای بیل‌های مکانیکی پس از شش سال توقف و حفر تونل بدون مجوز بهشت آباد، آوای آب را در روستای بهشت آباد شهرستان اردل درهم شکست.

حوزه بهشت آباد اردل یکی از شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری از استان‌های فلات مرکزی کشور است، جایی که ۶۰ درصد از جمعیت این استان را در دل خود گنجانده است، اما از فاصله ۶۷ کیلومتری باغ بهادران اصفهان صدای بیل‌های مکانیکی، ماشین آلات سنگین و ورود ماشین‌های حفاری تی بی ام عملیات احداث تونلی با قطر شش متر در عمق ۳۰۰ متری زمین برای انتقال آب را به گوش می‌رساند و مردم این دیار خوب می‌دانند انتقالِ مایه حیات آن‌ها برابر با مرگ بهشت آباد و سرزمین‌های وسیعی در چهارمحال و بختیاری است.

سال‌هاست در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و فضای مجازی شاهد این خبر‌ها هستیم که حفر تونل بهشت آباد برابر مصوبات شورای عالی آب حذف شده است و در صورت ادامه مشکلات این طرح هر کدام حکایت از یک فاجعه دارد؛ اما چطور این کار به آرامی از باغ بهادران و چرمهین آغاز شد و از آن سو در روستای شیخ محمود کارگاه احداث سد بهشت آباد هم تجهیز شده است؟

بهشتی که خشک می‌شود/شروع مجدد طرح بهشت‌آباد منوط به اخذ مجوز‌های قانونی

هنوز طرح به بهره برداری نرسیده، آثار مخرب آن در حال نمایان شدن است

علی رئیسی عضو شورای بخش مرکزی شهرستان اردل که یکی از حدود ۷۰۰ مالک زمین‌های کشاورزی در روستای شیخ محمود است در گفتگو با خبرنگار ما گفت: زمین‌های کشاورزی‌شان را برای احداث جاده دسترسی به کارگاه سد بهشت آباد بدون رضایت از آن‌ها گرفته اند.

او افزود: بیش از ۱۰ هزار متر از زمین‌های مشاع شیخ محمود، سنگ ویل و ده کهنه را گرفتند و اقدام به احداث جاده کردند.

رئیسی اضافه کرد: در ابتدا کار در دست آب منطقه‌ای اصفهان بود و چون مردم زمین هایشان را نمی‌فروختند آب منطقه‌ای در ازای هر متر مربع هزار و ۳۰۰ تومان اجاره بهاء پرداخت می‌کرد، اما پس از مدتی این طرح به آب نیرو واگذار شد که تنها حدود یک سال اجاره بهاء به کشاورزان دادند و الان نزدیک به پنج سال است که اجاره بهاء به کشاورزان پرداخت نشده است.

او ادامه داد: فرمانداران سابق در جواب اعتراض کشاورزان در خصوص تصرف اراضی آن‌ها می‌گفتند؛ این طرح ملی است و باید اجرا شود. 

حسن که ۳۲ بهار از عمرش را درشهر کاج گذارنده است از بلاتکلیفی و بین زمین و هوا بودن شهرش به خبرنگار ما گفت: من قصد ازدواج دارم، اما مجوز ساخت و ساز به من نمی‌دهند، حدود ۱۰ سال است که با خبر احداث سد بهشت آباد و زیر آب رفتن این شهر و چند روستا، شهرداری مجوز هیچگونه ساخت و ساز عمرانی در این شهر را صادر نکرده است.

تجمع کفن پوشان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به طرح تونل بهشت آباد

چندی پیش، در اعتراض به طرح تونل بهشت آباد، حدود ۱۰۰ معترض کفن پوش، از اعضای کمیته صیانت از آب، فعالان زیست محیطی و کشاورزان چهارمحال و بختیاری، روبروی شرکت آب منطقه‌ای استان تجمع کردند و پلاکارد‌های با مضامین «با حفر تونل بهشت آباد همه کارون را خواهند برد»، «تونل بهشت آباد مرگ کارون» و «تونل بهشت آباد مرگ چهارمحال و بختیاری» در دست داشتند.

دو روز پیش هم اهالی فرخشهر در فاصله ۱۰کیلومتری شهرکرد ، مرکز استان چهارمحال و بختیاری، میزبان مردم این استان در اعتراض به اجرای طرح انتقال آب موسوم به تونل بهشت آباد بودند.

در این جنبش مردمی که جنب قنات "بَرُوی" انجام شد معترضان پرچم های هیأت های عزاداری، بیل و ادوات کشاورزی و بطری های آب در دست داشتند.

تجمع کنندگان با تاکید براینکه :" ما پیرو ولایت و دوستدار نظام و کشورمان هستیم " گفتند: با پروژه ای که استان چهار محال و بختیاری را به کویر خشکی تبدیل خواهد کرد مخالفیم!!"

"ما پیرو خط رهبریم، از حق خود نمی‌گذریم"، " استان ما سرچشمه است، اما همیشه تشنه است"، "چهارمحالی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد"، " ما که صنعت نداریم، نون از کجا بیاریم؟ "، "بختیاری می‌رزمد، ذلت نمی‌پذیرد"، " دهکردی می‌میرد، خفت نمی‌پذیرد"، " مسئولین استانی، بیدار باید گردید"، " هیهات منا الذله"، از جمله شعار‌های این جنبش مردمی است.

 اقبال عباسی، استاندار چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مردم استان با مردمان اصفهان هیچ مشکلی ندارند، اما رعایت قانون و حفظ حق و حقوق مردم جزو مباحثی است که نیازمند توجه بیشتر از جانب متولیان این طرح است.

 همچنین تشکل‌های دانشجویی چهارمحال و بختیاری در نامه‌ای به حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه با برشمردن برخی موارد غیرقانونی طرح انتقال آب بهشت آباد، از او خواستند برای ابطال مصوبات مربوطه و تعیین تکلیف این طرح، دستور دهد.

انتقال ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب به اصفهان از طریق تونل‌های سه گانه کوهرنگ طرح بهشت آباد در سال ۱۳۷۲ عنوانی است که برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می‌شود و درسال ۱۳۹۰ کلنگ آن به زمین زده شد.

طبق این طرح قرار شد سالانه حدود ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب شرب به فلات مرکزی ایران و استان‌های یزد، کرمان، و اصفهان منتقل شود.

گفتنی است، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اشکالات و چالش‌های عمده طرح انتقال آب از بهشت آباد چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی (زاینده رود) را بررسی کرده است و عدم برآورد آبدهی حوضه برای مصارف شرب و صنعت، خطرات ناشی از احداث تونل ۶۵ کیلومتری در خشک شدن چشمه‌های مسیر و آب‌های زیرزمینی، بررسی نشدن خطرات ناشی از زلزله القایی با توجه به حجم بالای مخزن و زلزله خیز بودن منطقه، وجود گنبد‌های نمکی و بی‌توجهی به راه‌های جایگزین را از اشکالات مهم این طرح نام برده و مهمتر این که افزوده است، در قالب این طرح به وضعیت خاص حوزه بهشت آباد که حدود ۶۰ درصد کل جمعیت چهارمحال و بختیاری در آن قرار دارد و در آینده کیفیت آب خروجی از آن برای مصارف شرب حوزه مقصد به شدت آسیب‌پذیر خواهد بود توجه لازم صورت نگرفته است.

بهشتی که خشک می‌شود/شروع مجدد طرح بهشت‌آباد منوط به اخذ مجوز‌های قانونی

سید هاشم فاطمی کارشناس آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به استانمان می‌گویند طرح اجرا شود در حین اجرای مطالعات تکمیلی و مهندسی ارزیابی شود و این در حالیست که اجرای این طرح بیش از ۴۰۰ چشمه کوچک و بزرگ، ۲۱۷ رشته قنات و بیش از دو هزار حلقه چاه را در استان تحت تأثیر قرار خواهد داد و بر اثر زهکشی که انجام می‌شود آب این منطقه کاملا از دست می‌رود.

به گفته یک منبع آگاه، پس از کارشناسی‌های انجام شده مشخص شد که در بهشت آباد اردل میزان آب برآورد شده با یک سوم کاهش ۱۵۲ میلیون متر مکعب است و بر همین اساس مقرر شد از طریق سد خرسان ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب به کرمان، ۱۸۴ میلیون متر مکعب به یزد و حدود ۷۰ میلیون متر مکعب به اقلید فارس (استانی که به تازگی به یکی از مودیان آب چهارمحال و بختیاری اضافه شده است منتقل شود) و آب بهشت آباد به استان اصفهان به منظور تأمین آب شرب انتقال یابد.

این منبع آگاه ادامه داد: در حال حاضر ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب از طریق تونل‌های کوهرنگ اول، دوم و سوم و چشمه لنگان به استان اصفهان منتقل می‌شود و با انتقال ۱۵۲ میلیون متر مکعب آب بهشت آباد یعنی آب انتقالی به بیش از یک میلیارد متر مکعب می‌رسد.

اما سوال اینجاست واقعا نیاز آب شرب اصفهان چقدر است؟ آیا باید کل کارون را به اصفهان منتقل و خوزستان زیر ریزگرد‌ها مدفون شود؟

مردم چهارمحال و بختیاری میزبان خوبی برای اصفهان است

مردم چهارمحال و بختیاری با انتقال آب مخالفتی ندارد و با زدن تونل کوهرنگ اول و دوم به زاینده رود نشان دادند میزبان خوبی برای مردم اصفهان در بحث آب شرب هستند.

مهدی پژوهش عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: نیاز شرب اصفهان ۴۵۰ میلیون متر مکعب در سال است و بر اساس اعلام سازمان جهانی آب و بهداشت محیط، سرانه مصرف آب برای هر شخص در یک شبانه روز ۱۶۰ لیتر است، در حالی که اصفهان در گزارشی مصرف سرانه را به ۲۷۴ لیتر در شبانه روز اعلام کرده است.

او   ادامه داد: در اجرای طرح غیر قانونی تونل گلاب هم بر روی زاینده رود قرار بود آب به کاشان برسد و این در حالیست که آب نه تنها به گلاب نرسید بلکه به ۱۴ شهرستان اصفهان که هیچ حقی از آب زاینده رود ندارند رسید، این‌ها در واقع می‌خواهند در محل تلاقی آب رودخانه کاج بر روی کوهرنگ و بهشت آباد سد بزنند، تا آب‌ها در پشت سد جمع شود و سالانه به ۱۵۲ میلیون متر مکعب آب برسد.

عضو هیئت علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد گفت: ما با صرفه جویی در مصرف آب و تغییر الگوی کشت می‌توانیم یک میلیارد متر مکعب سالانه در مصرف آب صرفه جویی کنیم .

شروع مجدد طرح بهشت‌آباد منوط به اخذ مجوز‌های قانونی

به دنبال چالش آب در چهارمحال و بختیاری، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص شبهات مطرح شده پیرامون طرح‌های انتقال آب بیانیه‌ای در چند بند صادر کرد که از جمله وزارت نیرو همچون سایر طرح‌ها با استفاده از کارشناسان و مشاوران ذی‌صلاح، گزینه‌های مختلف را بررسی و پس از انتخاب گزینه برتر در مراجع ذیربط نسبت به اخذ مجوز‌های قانونی اقدام خواهد کرد.

بدنبال این وقایع درفاصله زمانی ۲۴ ساعت خبر عزل  سده سامانی مدیر عامل آب منطقه‌ای استان چهارمحال و بختیاری فضای مجازی منتشر شد و  صابری به عنوان سرپرست جدید آب منطقه‌ای استان معرفی شد.

 

بهشتی که خشک می‌شود/شروع مجدد طرح بهشت‌آباد منوط به اخذ مجوز‌های قانونی

انتقال آب با لوله، چرا تونل؟

پژوهش عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد و کمیته صیانت از آب در گفتگو با خبرنگار ما گفت: انتقال آب، در بحث تأمین آب شرب هم باید با لوله انجام شود؛ چرا تونل؟ ، طرح متوقف نشده است و بیانیه مشخص نیست جدید است یا خیر، یا اینکه قبلا نوشته شده است.

او افزود: بهشت آباد ۱۵۲ میلیون متر مکعب آب ندارد و این طرح برای انتقال سفره آب‌های زیر زمینی است و با قطر شش متر توان انتقال یک تا دو میلیارد متر مکعب آب را دارد.

او ادامه داد: این تونل در محلی احداث می‌شود که حساس‌ترین گسل‌های زاگرس در آن منطقه قرار گرفته؛ به گونه‌ای که ۴۵ گسل در مسیر بهشت‌آباد قرار دارد که پنج مورد از آن‌ها فوق‌العاده حساس است، با رسیدن این تونل به گردنه رخ و کوه رخ که در زیر آن یک گسل است باید شاهد خشک شدن هزار و ۶۸۰ چاه، ۵۵۴ چشمه و ۴۵۸ رشته قنات باشیم.

بهشتی که خشک می‌شود/شروع مجدد طرح بهشت‌آباد منوط به اخذ مجوز‌های قانونی

 پژوهش اظهار داشت: هم اکنون ۷۰ درصد آب شرب مردم شهرستان شهرکرد از طریق چشمه‌ها و آب‌های زیر زمینی و ۳۰ درصد از آب کوهرنگ تأمین می‌شود و ۷۰ درصد ساکنان درحوزه بهشت آباد به کار کشاورزی و دامداری و مرتعداری مشغولند که با اجرای این طرح ۷۰۰ هزار نفر شغل خود را از دست خواهند داد.

او بیان کرد: براساس مطالعات یونسکو؛ انتقال آب زمانی می‌تواند صورت پذیرد که هیچ راه حل دیگری برای حل مشکل آب در مقصد وجود نداشته باشد و در این شرایط هم حوزه مبدأ نباید با مشکلات زیست محیطی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مواجه شود. اگرچه از سال‌های گذشته تاکنون ۳ تونل از سرچشمه رودخانه بزرگ و دائمی زاینده رود یعنی زردکوه بختیاری به نام‌های تونل‌های یک، دو و سه کوهرنگ حفر شده است.

مردم چهارمحال و بختیاری می‌گویند: زمانی منتفی شدن طرح تونل بهشت آباد را قبول می‌کنیم که دوباره این تونل مسدود و پلاک‌ها گذاشته شود و حتی درون آن بسته شود، نه مانند سال ۹۳ که با بلوک در آن را بستند، اما مشخص بود که این پلمب موقتی است.

اگر در آینده نه چندان دور واکسن کرونا تولید شود شاید مردم این ویروس را فراموش کنند، اما اگر تونل بهشت آباد ادامه یابد به ویروسی ابدی برای بهشت آباد چهارمحال و بختیاری تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
تنها راه ابطال مجوز بهره برداری کوهرنگ یک ودو پشه است تادیگه کسی جرات نکنه به منابع آب استان دست درازی کنه...غارت منبع یعنی همین که اول با التماس آب ببرن بعدبشه حقابه وسهمابه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
سلام
Iran (Islamic Republic of)
کمال دهکردی
۱۶:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
با سلام .بیش از 60الی 70سال نیست که همین چرمیهن ولنجان ازبختیاری جدا افتاده اند حالا خودشان را از مردم بختیاری جدا می دانند ما خواستار همدلی مردمان لنجان تا گردنه گاو پیسه با بختیاری هستیم والا اسراییل هم با فلسطین همچین کاری نکرده که مافیای اب دارند در حق بختیاری انجام می دهند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۴۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
دهکرد (شهرکرد امروزی) بخشی از استان اصفهان و از توابع شهرستان لنجان بوده لذا شما بیاید به لنجان اصفهان وصل بشید. در ضمن مردم بومی لنجان ترک و فارس هستند
Belgium
امین
۱۵:۴۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
چرا تونلی که غیر قانونی و غیر کارشناسی است باید ادامه پیدا کند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
به خدا قسم در صورت انجام این طرح زندگی نیم میلیون نفر انسان به طور کامل نابود خواهد شد .

شما را به خدا علت های کاملا علمی قضیه را از مجامع بی طرف منتشر کنید تا همه بدانند طرف دار چهارمحال نیستید .

شغل مردم ، خانه و املاک و دارایی های مردم ، طبیعت و حیات وحش استان ، و خلاصه چیز مردم نابود خواهد شد ، نابود شدنی که هیچ راه بازگشتی نخواهد داشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
بدبختی این استان این است که سرچشمه دو رود مهم ملی کارون و زاینده رود و نبود طرحهای جامع و نبود حقابه و یا حوزه سرچشمه و مبدا و منشا است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
شرکتهای آب بایستی منطقه ای باشند نه استانی و طرحهای آب را باید ملی در نظر گرفت.
Iran (Islamic Republic of)
چهارمحالی
۱۲:۵۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
استان چهارمحال و بختیاری ازلحاظ اقتصادی در ایران درسطح پایین قرارداره شاید به خاطر همینه که مسولین کشور اهمیتی به این موضوع نمیدن بقول استاندار محترم این آب بیت المال اگه اعتنایی نکنن فردا باید جوابگوی خداهم باشن مابه اندازه کافی به اصفهانی ها آب می‌رسانیم اما نه تا جایی که از گلوی خودمان بزنیم
Iran (Islamic Republic of)
بسیجی اصفهانی
۱۱:۵۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
یک طرح سدسازی که پشت آن مافیای سدسازی هست گره بزنیم
سدسازی بیش از این برای کشور مضر است
آب آشامیدنی اصفهان و همه شهرهای اطراف آن با ده درصد آبی که قبلا انتقال داده شد حل می شود
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۴۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
به داد مردم استان چهارمحال بختیاری برسید
اگر تونل غیر مجاز عملیاتی بشه مساوی است با مرگ چهارمحال و بختیاری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
انتقال آب از نقطه یک به نقطه دو باعث نابودی نقطه یک می شود و درنقطه دو هم تغییر اساسی ایجاد نمی کند و باعث آبادی نقطه دو نمی شود .صنایع آب بر را به سواحل مکران یا جزایر خلیج فارس ببرید.افرادی که از این طرح ها دفاع می کنندوافرادی که مجری هستند و افرادی که بدون مطالعه دست به کار شدهان باید اعدام شوند.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۱:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آقای محترم!! اگه قرار زندگی حال حاضر جمعیتی گرفته بشه تا عده‌ای دیگه آینده شون تامین بشه!می خوام نشه!
از خون گرمی و محبت بختیاری ها هر چی بگم کم گفتم و این بر کسی پوشیده نیست!!
اما شما اصفهان عزیز و مومن و شهید پرور! اون موقع که مردم ساده و بی توقع و فقیر چهار محال بختیاری زیر 3متر برف منتظر اداره گاز استان اصفهان بودن و استان اصفهان بودجه اختصاص یافته برای این کار رو کشید بالا اون موقع این مسئله حیاتی نظام نبود؟؟؟
بختیاری ها به اندازه کافی دینشون رو به شما اصفهان ی ها ادا کردن!
شما که تا حالا هیچ منفعتی برا چهار محال بختیاری نداشتید! جز ضرر!
زمین خواری!ساخت بی مجوز در مناطق حفاظت شده! شکار غیر مجاز!نابودی أراضی کشاورزی برای ساخت ویلا !
برداشت غیر اصولی از منابع طبیعی! و هزاران هزار مورد دیگه!
تا حالا که هیچ قدمی برای کمک برنداشتید هیچ! حالا می خواهید نعمت های که خدا هم به این مردم ساده بخشیده رو به زور صاحب بشید!
هزاران خانواده کشاورز و هزاران شغل دیگه نابود بشن تا شما بتونید کشاورزی بکنید !صنایع صنعتی تون بگرده .و تجارتتون پا برجا باشه!!به چه قیمتی؟لاقل بهای این رو پرداخت می کردید آدم زورش نمی یومد!این بهای سنگین رو مردم چهار محال بختیاری به پردازند تا قیمت املاک و مسکن شما داخل اصفهان پایین نیاد!!!خود خواهی هم حدی داره! اصفهان اگه مشکل اب داره نیاز نبود حالا سه ماهه زاینده‌رود با بیشترین دبی آب باز باشه!اونم تو این وضعیت کرونا که هیچ مسافری نمی یاد اصفهان!فقط هم زورش به چهار محال رسیده!این هم استان برو اونجا سد بزن !تونل بزن!لرستان هست! کوهکیلویه هست!چهار محال همین الان هم 850 میلیون لیتر آب داره میده به اصفهان بس تا زیادش هم هست!این رو هم بدونید خونمون رو هم بریزید نمی زاریم آب رو بیارید اصفهان!ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان که پیگیر این موضوع هست! لطفاً بیشتر پیگیری کنید تا حق مردم مظلوم چهار محال بختیاری پای مال نشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
چرا در این گزارش نامی از مشکلات خوزستان برده نشده میدانید چرا چون خوزستان را فقط برای نفت می‌خواهند ماری به کشاورزی، سلامت و رفا مردم ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
اصفهان عین زالو خون چهارمحال رو داره میخوره و ثروت رو از اون منطقه به خارج از استان و کشور منتقل میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
قطعا مخالفین این طرح رو به طور کامل بررسی نکردند
توی کدوم مقاله و کتابی نوشته توی مسیر حفر تونلی که ازش قراره آب جریان داشته باشه ۷۰۰ قنات و رودخونه و آب های زیر زمینی خشک می شند
یعنی کل آب کارون میبرند اصفهان و اصلا چیزی به دریا نمیریزه؟؟؟؟!!!!
حفر تونل در ۳۰۰ متری اونم بالای ۶۰ کیلومتر؟؟؟!!!!
Lithuania
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
این مردم چهارمحال بختیاری هم شورشو دراووردن دیگه . اصفهان از اون زمانی که پایتخت ایران در زمان صفویه بوده قرارداد ثبتی امضا گرده و حق آبه این تونل رو هم تمام و کمال پرداخت کرده.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۰:۲۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
از جمله دشت هایی که خشک میشن میشه دشت فرخ شهر . دستگرد . کیار . شهرکرد رو نام برد .
حالا شما بگو یک مشت چشمه بلا استفاده .
صحبت از خشک و تبدیل شدن یک دشت به کویر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
داشتن شبکه هایی برای انتقال اب ضروری است،اگر در سال گذشته ما در خوزستان و لرستان و کهگیلویه شبکه انتقالی خوبی داشتیم این ابها بجای انکه سیلاب شوند به دشتهای تشنه شرق کشور از جمله اصفهان انتقال می یافت.ولی بطوری باشن که در زندگی مردم و اب مصرفی استانهای یادشده کمبود حادث نگردن و زمانی اقدام به انتقال اب نمود که واقعا بارندگیها از حد نرمال بیشتر باشن
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۵۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
با سلام . من یک چهارمحالی هستم و باید عرض کنم که زدن این تونل بر اساس گزارش های کارشناسی به نابودی منابع آبی و محیط زیست قسمت وسیعی از استان ما خواهد شد از مسئولین خواهشمندم با این طرح مخالفت کنند و جلوی پیشرفت آن را بگیرند قبل از این که فاجعه زیست محیطی رخ دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
باسلام.چرامسئله راقومیتی میکنید.این یک مشکل ملی است.آب مگر فقط برای اصفهان میرود.آب به کل فلات مرکزی ایران میرود.سالها قبل اگر گذاشته بودند تونلها زده شود اینقدر آب شیرین سیل سال گذشته به دریا نمیرفت و تاوان آن راکسانی دادند که نگذاشتند آب منتقل شود.بلندگوی بیگانگان نباشیم وبگذاریم مسائل کشور بدون نیت سوء اجرا شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
هدف ما همه باید این باشد که بهشت‌هایی آباد شوند بدون اینکه بهشتی نابود شود.
Iran (Islamic Republic of)
پبدنی
۰۹:۰۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
انتقال هوشمندانه و اصولی آب به دشتهای مرکزی موجب رشد و توسعه کشورمان خواهد شد ولی نباید این پروژه های بزرگ ملی حیات و زندگی سرشاخه ها و مردمان بالا رود را نشانه رود همانطوری که ما بختیاریها همچون سهراب بر این باوریم که آب را گل نکنیم شاید در دوردست ها مفتری میخورد آب و یا برزگری نان خشکیده فرو برده در آب
United States of America
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
باید این کار متوقف بشه. مردم خوزستان هم مخالف این طرح هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
گزارش دادن بدون منطق درست نیست
ما مردم اصفهان در شهرهای یزدانشهر.فولادشهر.شاهین شهر.میزبان قوم لر که همین چهارمحال بختیاری .مسجد سلیمان وحتی خوزستان هستیم که هم کار میکنند که صنعتی که مشغول کارند وکسب درامد دارند نیاز به اب دارد وهم زندگی میکنند ونیاز به اب شرب دارند .حالا شما قضاوت کنید اصفهان باید چیکار کنه با این حجم مهاجرت وهم انتقال ابش به یزد.رفسنجان.کاشان. شما برید یه سری هم به باغ های بادام چهارمحال بکنید ببینید چطوری دارن اب را پمپاژ میکنند سر کوه ودوباره محصولشون را که برداشت میکنند دوباره میاند تو اصفهان وداخل کارگاهاشون بسته بندی میکنند .همشون هم خداروشکر وضع مالی خوبی دارند یه خانه اونجا برای بهار وتابستونشون یه خانه اینجا برای زمستانشون .......
Iran (Islamic Republic of)
فرزند زاگرس
۰۸:۵۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
خاک ما خاک پاک ایرانزمین است اما حقابه مردمان بالا رود و مبدا نباید پایمال شود.
آبادی همه ایران آغ رزوی هر ایرانی باید باشد.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۰۸:۵۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
همیشه مخالفت با طرحهای ملی که موجب آبادی و سربلندی گوشه گوشه ایران عزیزمان میشود،درست نیست
این طرح جان تازه ای به دستهای مرکزی کشورمان میدهد ضمن اینکه به حق حقابه مبدا یعنی مردم بختیاری و چهارمحال باید احترام گذاشت و توسعه کشاورزی و دامداری آنجا را در نظر داشت.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۸:۵۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
چه عجب یه نفر درد دل کشاورزان و مردم استان چهارمحال را نوشت بارش باران و برف کم شده ما خودمون با خشکسالی مواجه هستیم واقعا ظلم و بی عدالتی تا این حد یه دیوار میخوای بسازی باید از صدجا مجوز بگیری حالا محیط زیست و همه ارگان های قانونی گفتن این تونل غیر قانونیه آقایون کار خودشون را میکنن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۵۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
سلام استان چهارمحال و بختیاری، استانی بدون صنعته اگر آب هم نداشته باشه این جمعیت باید چطور زندگی کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۸:۳۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
چه عجب یکی داد مردم چهارمحال رو منعکس کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
من بعنوان یک اصفهانی دارم عرض میکنم : خط لوله انتقال آب بهشت آباد یکی از مسائل حیاتی نظام است و آینده انقلاب اسلامی به آن گره خورده است .
شما اصلا فکرشو کردید که مردم مومن و شهید پرور اصفهان تابستون ها با کم آبی مواجه هستند؟
منایعی که تونل بهشت آباد ازشون آب میبره اصلا کسی استفاده نمیکنه و یک مشت چشمه بلا استفاده در کوهستان های خالی از سکونت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
هم وطن گرامی، در تابستان بسیاری از نقاط استان چهارمحال و بختیاری با قطع آب مواجه است. گاهی آبی که در لوله وارد منازل میشود کاملا گل آلود است.
Iran (Islamic Republic of)
محمد لردگان
۰۹:۲۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
اب سرمایه ملی است. اول به داد مردمی که سرزمینشان سرچشمه اب است و در هیچ فصلی اب ندارد برسند و بعد از ان به فکر استان اصفهان باشند که در تابستان کمی کم آب می شود....
این چه انصافی است که صاحب اب از بی آبی بمیرد که استان همسایه بدون منبع آب کشاورزی خوبی داشته باشد؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
شما بسیار اشتباه فکر کردید که اینها یک سری چشمه بلا استفاده است . برای آبادانی منطقه خود به فکر نابودی دیگر مناطق نباشید
Iran (Islamic Republic of)
شکیبا
۱۰:۰۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
فکر کشاورزهای ما رو هم کردین که واسه آبیاری باغ و زمین کشت باید آب بخرن.پول آب در استان آبخیز ....
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۰:۱۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
سلام
یک مشت چشمه بلا استفاده ؟؟؟؟
این طونل همانند یک قنات در طول مسیر تمامی اب های زیرزمینی رو با خودش میبره .
در ضمن چند چشمه هم که با دید شما بلا استفاده هستن در منطقه تنگ سیاد وجود دارن که اب حیات وحش رو تامین میکنن که اکثرا هم فصلی هستن
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۰:۲۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
یک خواهشی که از شما دارم اینه که بدور از تعصب یک بار دیگه این گزارش رو بخونین .
هیچ کس با انتقال اب مخالف نیست ولی نه به صورت طونل (یک قنات بزرگ ) که باعث خشک شدن تمامی چاه ها و قنات ها در طول مسیر میشود
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
یک مشت چشمه که میگی که البته کل سفره آبی اون منطقه هستش محیط زیست را تشکیل میده به فکر مردم نیستی به فکر محیط زیست باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
برادر اصفهانی من یک بختیاری
ساکن اصفهان هستم
کوهستان خالی از سکونت!
شما عشایر و جنگل های بلوط زاگرس رو نادیده گرفتید!
در ضمن عزیز دل برادر
آب اصفهان هیچ وقت دچار کم بود که نشده ماشاءالله در این دوسال
آب فراوانی هم شده...و آب از زرد کوه مداوم به سد زاینده رود
سرازیر میشه.
اگه جنکل های بلوط نابود بشه عواقب بدتری برای اصفهان داره
دچار گرد و غبار و گرمی هوا هم میشه.
خواهشا بدون داشتن آگاهی مطلب ننویسید برادر
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۱:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آقای محترم!! اگه قرار زندگی حال حاضر جمعیتی گرفته بشه تا عده‌ای دیگه آینده شون تامین بشه!می خوام نشه!
از خون گرمی و محبت بختیاری ها هر چی بگم کم گفتم و این بر کسی پوشیده نیست!!
اما شما اصفهان عزیز و مومن و شهید پرور! اون موقع که مردم ساده و بی توقع و فقیر چهار محال بختیاری زیر 3متر برف منتظر اداره گاز استان اصفهان بودن و استان اصفهان بودجه اختصاص یافته برای این کار رو کشید بالا اون موقع این مسئله حیاتی نظام نبود؟؟؟
بختیاری ها به اندازه کافی دینشون رو به شما اصفهان ی ها ادا کردن!
شما که تا حالا هیچ منفعتی برا چهار محال بختیاری نداشتید! جز ضرر!
زمین خواری!ساخت بی مجوز در مناطق حفاظت شده! شکار غیر مجاز!نابودی أراضی کشاورزی برای ساخت ویلا !
برداشت غیر اصولی از منابع طبیعی! و هزاران هزار مورد دیگه!
تا حالا که هیچ قدمی برای کمک برنداشتید هیچ! حالا می خواهید نعمت های که خدا هم به این مردم ساده بخشیده رو به زور صاحب بشید!
هزاران خانواده کشاورز و هزاران شغل دیگه نابود بشن تا شما بتونید کشاورزی بکنید !صنایع صنعتی تون بگرده .و تجارتتون پا برجا باشه!!به چه قیمتی؟لاقل بهای این رو پرداخت می کردید آدم زورش نمی یومد!این بهای سنگین رو مردم چهار محال بختیاری به پردازند تا قیمت املاک و مسکن شما داخل اصفهان پایین نیاد!!!خود خواهی هم حدی داره! اصفهان اگه مشکل اب داره نیاز نبود حالا سه ماهه زاینده‌رود با بیشترین دبی آب باز باشه!اونم تو این وضعیت کرونا که هیچ مسافری نمی یاد اصفهان!فقط هم زورش به چهار محال رسیده!این هم استان برو اونجا سد بزن !تونل بزن!لرستان هست! کوهکیلویه هست!چهار محال همین الان هم 850 میلیون لیتر آب داره میده به اصفهان بس تا زیادش هم هست!این رو هم بدونید خونمون رو هم بریزید نمی زاریم آب رو بیارید اصفهان!ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان که پیگیر این موضوع هست! لطفاً بیشتر پیگیری کنید تا حق مردم مظلوم چهار محال بختیاری پای مال نشه!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۱:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آقای محترم!! اگه قرار زندگی حال حاضر جمعیتی گرفته بشه تا عده‌ای دیگه آینده شون تامین بشه!می خوام نشه!
از خون گرمی و محبت بختیاری ها هر چی بگم کم گفتم و این بر کسی پوشیده نیست!!
اما شما اصفهان عزیز و مومن و شهید پرور! اون موقع که مردم ساده و بی توقع و فقیر چهار محال بختیاری زیر 3متر برف منتظر اداره گاز استان اصفهان بودن و استان اصفهان بودجه اختصاص یافته برای این کار رو کشید بالا اون موقع این مسئله حیاتی نظام نبود؟؟؟
بختیاری ها به اندازه کافی دینشون رو به شما اصفهان ی ها ادا کردن!
شما که تا حالا هیچ منفعتی برا چهار محال بختیاری نداشتید! جز ضرر!
زمین خواری!ساخت بی مجوز در مناطق حفاظت شده! شکار غیر مجاز!نابودی أراضی کشاورزی برای ساخت ویلا !
برداشت غیر اصولی از منابع طبیعی! و هزاران هزار مورد دیگه!
تا حالا که هیچ قدمی برای کمک برنداشتید هیچ! حالا می خواهید نعمت های که خدا هم به این مردم ساده بخشیده رو به زور صاحب بشید!
هزاران خانواده کشاورز و هزاران شغل دیگه نابود بشن تا شما بتونید کشاورزی بکنید !صنایع صنعتی تون بگرده .و تجارتتون پا برجا باشه!!به چه قیمتی؟لاقل بهای این رو پرداخت می کردید آدم زورش نمی یومد!این بهای سنگین رو مردم چهار محال بختیاری به پردازند تا قیمت املاک و مسکن شما داخل اصفهان پایین نیاد!!!خود خواهی هم حدی داره! اصفهان اگه مشکل اب داره نیاز نبود حالا سه ماهه زاینده‌رود با بیشترین دبی آب باز باشه!اونم تو این وضعیت کرونا که هیچ مسافری نمی یاد اصفهان!فقط هم زورش به چهار محال رسیده!این هم استان برو اونجا سد بزن !تونل بزن!لرستان هست! کوهکیلویه هست!چهار محال همین الان هم 850 میلیون لیتر آب داره میده به اصفهان بس تا زیادش هم هست!این رو هم بدونید خونمون رو هم بریزید نمی زاریم آب رو بیارید اصفهان!ممنون از باشگاه خبرنگاران جوان که پیگیر این موضوع هست! لطفاً بیشتر پیگیری کنید تا حق مردم مظلوم چهار محال بختیاری پای مال نشه!
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۴۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
اصفهانی چه طور مردم چهارمحال بی آب بشن بعد اصفهان آب بیاد براشون
هیچ هم شما نیازی به آب ندارین شما برای مصرف کارخانه میخواهید
#نه به انتقال آب
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۱:۵۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
عزیزه مومت و شهید پرور
یکم مطالعه کن
حجم بارش استان نصفه حجم آبی هست ک میخوایید ببرید
ینی تو ۱۰ سال استان خشک میشه
ابی هم نمیمونه ک شما ببرین
هم چارمحال خشک میشه هم اصفهان
این کاره اشتباهیه
کسی مخالف آب دادن ب اصفهان نیست
ولی باید اصولی و بی ضرر باشه
ن اینکه هم چشمش کور شه هم ابروش نابود شه
مثلا مازاد آب کارون از سرچشمه با لوله به سرچشمه زاینده رود انتقال پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
فرزند زاگرس
۱۱:۵۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
نه اینطور هم نیست چشمانت را باز کن و ببین که مردمانی در این کوهستانهای سرسبز زندگی میکنند که بختیاری نامند و بسیار شده که خودشان بی آب و تشنه اندو این را هم بدان که سرداران بزرگی را تحویل و تقدیم انقلاب و اسلام و ایران عزیز کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
خوب چشمانت را باز کن!!!
میبینی که بیش از یک ملیون انسان، آنهم در طول هزاران سال ،در همین کوهستانها زندگی و امرار معاش کرده و روزگارمیگذرانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
همان چشمه ها با ارزش تر از چاههای نفتند زیرا که آب شرب مردم همان دیار و چندین استان از کشورمان را تامین می‌کنندپس اینقدر ها هم بلا استفاده نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
من به عنوان یک اصفهانی میگویم آب فعلی که در زاینده رود جاری است تمام نیاز شرب کل استان اصفهان را تامین خواهد کرد بلکه بیشتر ! باید دید مسئولان با این دروغ چه هدفی برای این آب دارند . کمبود های آب در تابستان هم کاملا ساختگی است تا ما باور کنیم واقعا مشکل داریم .حجم آب ذخیره شده پشت سد زاینده رود ماه هاست که بدون دلیل کشاورزی و شرب با حداکثر خروجی رها سازی شده تا معضل ساختگی بی آبی را در ماههای آینده پر رنگ تر کند . قدری تحقیق کن ! هم در مورد اثرات علمی آن در چارمحال هم نهایت چیزی که عاید ما خواهد شد. مردم چارمحال هم شبیه تو انسان اند و حق زندگی کردن دارند .
Iran (Islamic Republic of)
کمال دهکردی
۱۶:۰۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
از کی تا حالا شما حیات نظام را با اب چهار محال گره میزنی اگر این کار ادامه پیدا کند چهارمحال می میرد به چه قیمتی .برای تو ارزش ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ایمان میرزایی
۱۶:۱۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
خدایا این ایرانی‌ها چقدر اعتماد به نفس دارن.
برادر. چی نوشتی؟ تو باید نظر بدی یا متخصص؟ نشر جناب عالی باید در تصمیم‌گیری برای کشور لحاظ باشه یا نظرات علمی برای کل کشور؟

«یه مشت چشمه‌ی بلا استفاده در کوهستان‌های خالی از سکونت»! رو دیگه نمی‌دونم کجای دلم بذارم.
مردم روستاهای استان چهارمحال و بختیاری سکنه به حساب نمیان؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
من یک اصفهانی هستم ولی با طرح های بررسی نشده مخالفم
Iran (Islamic Republic of)
ی شهرکردی
۱۱:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
اصلا فکرشو کردی مردم چهارمحال فقط با اب زندن نه صنعت دارن نه کارخونه.فقط فکر خودتونین
آخرین اخبار