به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،بهرام سرمست ،استاندار قم روز پنجشنبه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی قم گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد درآمد از بخش خدمات قم است، بحران کرونا آسیب جدی به بخش خدمات و زیارت وارد کرده است.
او افزود: بخش زیادی از فعالیتهای اقتصادی قم در بخش خدمات است و زمانی گرفتار بحران کرونا شدیم که در اوج فعالیتهای خدماتی و زیارتی بودیم.
استاندار قم اضافه کرد: درماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت که ماههای خدمات و زیارت در استان قم محسوب میشود، بحران کرونا باعث شد واحدهای فعال دراین زمینه آسیب جدی متحمل شوند.
او با بیان اینکه هنوز از بحران کرونا عبور نکردهایم، بیان کرد: هنوز وارد دوره پساکرونا نشدهایم و همچنان در دوره کرونا هستیم، ولی با تلاشی که صورت گرفت توانستیم از دل بحران فرصت درست کنیم.
سرمست افزود: با توجه به تحلیلهای صورت گرفته احتمال میدادند دچار فاجعه انسانی شویم و حداقل درقم با بحران عمیق مواجه شویم، بر اساس همین تحلیلها، هفته اول کشف ویروس کرونا درقم، ۲ هزار تخت سیار بیمارستانی تقاضا شد.
استاندار قم با اشاره به اینکه به لطف خداوند با کمترین تلفات از بحران کرونا عبور کردیم، عنوان کرد: در استان قم مدیریتی انجام شد که هیچ قدرت مانوری برای قبل از آن نداشتیم و امروز نیز باید سریعتر به رونق و جهش تولید بازگردیم.
سرمست در ادامه گفت: از تمام ظرفیتها برای پیشبرد اهداف اقتصادی بهره خواهیم گرفت و باب گفتد و گو با استاندار برای همه فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و کارآفرینان باز است.
استاندار قم با اشاره به قرار گرفتن شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت قم در گروه سوم و رتبه بیستم، افزود: باید بر اساس کارکرد جایگاه خود را احراز نماییم و اصراری نداریم کار را از آنچه انجام دادهایم بیشتر نشان دهیم.
او افزود: رتبهبندی ملاک من نیست، ولی مهمتر از همه نتیجهای است که باید از جلسات گرفته شود.
استاندار قم با بیان اینکه در جلسات گفتوگوی دولت و بخش خصوصی باید آداب گفتگو را رعایت کنیم، بیان کرد: بیش از آنچه به تعداد اعضا فکر کنیم، باید به فکر، نظر و ایده بها دهیم، کسی که طرح و پیشنهاد دارد مورد استقبال ما است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز با اشاره به رتبه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی قم در سطح کشور، گفت: شورای گفتوگوی استان از نظر محتوا، پیگیریها و بازخورد باید بالاتر از این رتبه باشد؛ در پیگیری مسائل در استان کمی کاهلی داشتیم و نتوانستیم خوب منعکس کنیم و نتیجه آن تضییع حق فعالان اقتصادی استان است.
مهرداد غضنفری افزود: باید گزارشهای شورا با روند بهتری تدوین و منعکس شود تا رتبه استان بهبود یابد.
حمید یزدانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم نیز با بیان اینکه بخش گردشگری برای سرپا ماندن نیازمند تسهیلات است، گفت: واحدهای گردشگری برای شب عید نیز خرید کرده بودند که ضررهای زیادی متحمل شدهاند.
در این جلسه موضوعاتی از جمله چکهای برگشتی، مالیات، خسارت هتلها و مهمانپذیرها در بحران کرونا مطرح و برای رونق اقتصادی پیشنهادهایی از جمله تفویض ارزشگذاری کالا به استان، اعتبار یکساله به بخشنامههای کشوری، حذف ارز نیمایی و یکسانسازی نرخ ارز، مجوز واردات بدون انتقال ارز و واردات در مقابل صادرات، حذف نظارت چندلایه در استان بر فعالان اقتصادی و لزوم استقرار نماینده بانک مرکزی در استان، مطرح شد.
همچنین تفویض تشدن اختیار کمیته ارزشگذاری کالا، فاصله ارز نیمایی و کالایی، بی ثبات نرخ ارز، بخشنامههای مکرر و متناقض، رفع تعهد ارزی واردات، طولانی بودن ثبت آمار از سوی بانک مرکزی و اجرای قانون چکهای برگشتی از جمله مشکلات مطرحشده در این جلسه بود.
انتهای پیام/ش