روانشناسان به روش‌های مختلفی دست یافته اند که می‌توان از طریق آن به نحو چشم گیری حافظه را تقویت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روانشناسان به روش‌های مختلفی دست یافته‌اند که می‌توان به وسیله آن‌ها به نحو چشمگیری حافظه را تقویت کرد.

با استفاده از این راهکارها، تفاوت آشکاری در عملکرد شما در درس‌ها و نتایج امتحانی تان حاصل می‌شود. در این زمینه، دو اصل اساسی یکی اجتناب از حفظ کردن و با عجله آماده شدن برای امتحان و دیگری خواب شبانه مورد توجه است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد، شب تا صبح درس خواندن، روش بسیار غیرموثری برای یادگیری معلومات جدید است و در عوض، خواب می‌تواند به استحکام حافظه و عملکرد بهتردر امتحان به شما کمک کند. در ادامه ۱۰ ترفند برای تقویت حافظه و یادگیری بهتر مطالب درسی را مرور می‌کنیم.

۱-توجه خود را روی آنچه می‌خوانید، متمرکز کنید

توجه یکی از مولفه‌های عمده حافظه است. اگر بخواهید اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت شما منتقل شود، باید در محیط‌هایی بدون سروصدا و با تمرکز کامل مطالعه کنید.

۲-اطلاعات را سازمان دهی کنید

اطلاعات در حافظه به صورت خوشه‌ای سازمان دهی می‌شوند و شما می‌توانید با بهره گیری از این ویژگی به سازمان دهی مطالبی که می‌خواهید، بپردازید. سعی کنید مفاهیم و عبارات مشابه یا مرتبط را با هم گروه بندی کنید.

۳- از حفظ کردن با عجله مطالب برای امتحان بپرهیزید

جلسات منظمی برای مطالعه در نظر بگیرید؛ چرا که مطالعه مطالب در طول چند جلسه زمان کافی برای پردازش اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهد داد. تحقیقات نشان می‌دهد، دانش آموزانی که به طور مرتب مطالعه می‌کنند، خیلی بهتر از کسانی که تمام مطالب را در یک جلسه طولانی می‌خوانند، مطالب را به یاد می‌آورند.

۴- از وسایل یادیار برای به خاطر سپردن اطلاعات استفاده کنید

منظور از وسایل یادیار، روشی است که دانش آموزان به طور معمول از آن‌ها برای یادآوری مطالب کمک می‌گیرند. برای مثال می‌توانید عبارتی که باید به یاد آورید به چیزی که خیلی برایتان آشنا است، مرتبط کنید.

بهترین یادیار‌ها آن‌هایی هستند که تصورات مثبت، شوخی‌ها یا چیز‌هایی تازه و ابتکاری را به خدمت می‌گیرند.

۱۰ راهکار برای آنکه حافظه تان را درمطالعه تقویت کنید

۵-اطلاعات را در ذهنتان بسط دهید و مرور کنید

برای به یادآوردن اطلاعات، باید آنچه مطالعه کرده اید را در حافظه بلند مدت خود قرار دهید. ابتدا تعاریف عبارات کلیدی را بخوانید، سپس با دقت بیشتر آن تعریف‌ها را مطالعه کنید و در نهایت به مطالعه و تشریح جزئیات بپردازید. پس از چند بار تکرار این فرآیند به خاطر سپردن و یادآوری این اطلاعات آسان‌تر خواهد شد.

۶- دانسته‌های جدید و قدیم را مرتبط کنید

هنگامی که مطالب جدیدی را مطالعه می‌کنید، مدتی به اینکه این اطلاعات چه ارتباطی با دانسته‌های قبلی شما دارد، فکر کنید.


بیشتر بخوانید:



۷-مفاهیم را در ذهنتان مجسم کنید

افراد با مجسم کردن اطلاعاتی که مطالعه کرده اند، قدرت حافظه خود را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. به عکس ها، نمودار‌های کتاب‌های درسی تان توجه کنید و حتی اگر چنین تصویری وجود ندارد، خودتان آن را ایجاد کنید. در حاشیه کتاب، شکل و علامت بکشید و از ماژیک‌های رنگی برای گروه بندی و برجسته سازی مطالب استفاده کنید.

۸- مفاهیم جدید را به دیگران آموزش دهید

پژوهش‌ها نشان داده است که خواندن مطالب با صدای بلند، قدرت حافظه و یادآوری مطالب از قبل خوانده شده را بهبود می‌بخشد همچنین روان شناسان دریافته اند، در صورتی که دانش آموزان به تدریس مفاهیم جدید بپردازند، درک و یادآوری آن‌ها بهبود زیادی پیدا خواهد کرد.

۹- به اطلاعات پیچیده بیشتر توجه کنید

آیا تاکنون متوجه شده اید، به یاد آوردن اطلاعات ابتدایی و انتهایی یک فصل از کتاب درسی، چقدر آسان است؟ پژوهشگران دریافته اند که موقعیت قرارگیری اطلاعات، می‌تواند در به یادآوردن آن‌ها نقش داشته باشد. در حالی که موقعیت به یاد آوردن اطلاعات میانی، ممکن است دشوار باشد. شما می‌توانید با صرف وقت بیشتر و مرور اطلاعات از اول و حتی تجدید ساختار اطلاعات بر این مشکل غلبه کنید و هنگامی که به یک مفهوم سخت و پیچیده برخوردید، زمان بیشتری را صرف به خاطر سپردن آن مطلب کنید.

۱۰ راهکار برای آنکه حافظه تان را درمطالعه تقویت کنید

۱۰- روش مطالعه خود را تغییر دهید

یک راه عالی برای افزایش قدرت یادآوری مطالب، تغییر گاه به گاه روش مطالعه است. اگر به مطالعه در یک مکان معین عادت کرده اید، سعی کنید جایتان را عوض کنید. اگر بعد از ظهر‌ها مطالعه می‌کنید، هر روز صبح، چند دقیقه‌ای را به مرور اطلاعاتی که روز قبل مطالعه کرده اید، اختصاص دهید. حتی می‌توانید برای خود انگیزه مطالعه ایجاد کنید. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۹
عااالی
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۱:۱۹ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
جالب بود. من دانش آموز سال یازدهم هستم و همیشه دارم درس میخونم خب درس خوندن مثل مطالعه هست و اینکه دو ساعت اختصاص میدم، البته کمی حافظه من بالا میره و موقع امتحاناتم تو ذهنم هست و اینکه یادآوریم میشه.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۳۷ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
قبل از شروع به مطالعه دعای حافظه را بخونید و قرآن هم زیاد بخونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
عالی بود استفاده کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
Jgc
۱۳:۰۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ه
۱۲:۲۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
تشکر از شما
Iran (Islamic Republic of)
مینا
۲۳:۵۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ممنون از شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
انگیزه و هدف داری در مطالعه هم باعث افزایش یادگیری می شود
Iran (Islamic Republic of)
آیناز
۲۰:۵۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ممنون استفاده کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
‌لطفا از این دست منطالب بیشتر در سایتتون قرار بدین
این مطالب در خواندن‌درس به‌ما دانش آموز ها خیلی کمک میکند از شما ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
عالییییییییی بود
آخرین اخبار