به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رول عدسی یا یوفکا عدسی یک غذای ترکی است. در تهیه این غذا همانند سایر خوراکیهای ترکی خمیر یوفکا نقش ویژهای دارد.
رول عدسی یک غذای فوق العاده سبک است که با عدس، پیاز، گوجه، فلفل دلمهای و خمیر یوفکا تهیه میشود. پیش از پخت عدس ابتدا باید آن را آماده کنید.
عدسها را از پوسته خارجی جدا کرده و آنها را تمیز بشویید. میتوانید آنها را از شب قبل بخیسانید که زمان پخت زیادی را به خود اختصاص ندهند. برای پخت عدس بسته به نوع عدس مدت زمان ۱۵ تا ۳۰ دقیقه کافی است. عدس سرشار از اسید فولیک و آهن است. هر لیوان عدس ۹۰ درصد اسید فولیک مورد نیاز بدن را تامین میکند. مصرف آن به زنان باردار توصیه میشود. عدس را همراه با مرکبات و سبزیجات حاوی ویتامین C همچون گوجه فرنگی و کلم بروکلی بخورید تا آهن آن به خوبی جذب بدن شود. اگر مقدار زیادی عدس خریداری کرده اید اصلا نگران نباشید. نگهداری از آنها بسیار راحت است. کافی است آنها در محلی خشک و خنک نگهدارید.
برای تهیه رول عدسی از خمیر یوفکا یا فیلو نیز استفاده میشود. خمیر یوفکا در اکثر فروشگاههای ایرانی پیدا میشود. اما میتوانید آن را در خانه نیز تهیه کنید. اما چون کار بسیار وقت گیر و پر دردسری است اصلا آن را توصیه نمیکنیم. از ورقههای یوفکا میتوانید در تهیه انواع سمبوسهها، بورک، باقلوا، تارت، پای و… استفاده کنید.
اگر برای اولین بار است از خمیر یوفکا استفاده میکنید به نکات زیر توجه کنید:
۱- خمیر یوفکا بسیار نازک است و به راحتی خشک و پاره میشود. آن را در فریزر بگذارید و یک ساعت قبل از مصرف خارج کنید.
۲- اگر بسته خمیر یوفکا را باز کردید و مابقی آن را پیش از گذاشتن در فریزر در نایلون زیپ دار بگذارید یا با پلاستیک کاملا آن را بپوشانید. در صورت اینکه خمیر در فریزر هوا بخورد دیگر قابل استفاده نیست، چون به راحتی خرد میشود.
۳- برای جلوگیری از شکسته شدن خمیردر فریزر آن را در نقطهای که صاف باشد و تحت فشار نباشد، نگهداری کنید.
۴- قبل از استفاده از خمیر آن را با روغن، کره، تخم مرغ، شیر و ماست و آب به خوبی چرب و مرطوب کنید.
۵- روی رول عدسی بعد از پختن در فر پودر میشود. برای جلوگیری از این اتفاق پس از خارج کردن رولها روی آنها را با سلفون بپوشانید تا ترد و تازه باقی بمانند.
مواد لازم
خمر یوفکا: ۳ ورق
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد: ۲ و نیم قاشق غذا خوری
روغن زیتون: ۱ پیمانه
فلفل سبز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد متوسط
عدس: ۱/۲ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
در قابلمه ۱/۲ پیمانه عدس بریزید و آن را با مقداری آب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید. میتوانید از کنسرو عدس نیز استفاده کنید.
سپس عدس پخته شده را آبکش کنید.
مقداری روغن در قابلمه ریخته و با پیاز و فلفل دلمهای خرد شده تفت دهید.
گوجه فرنگی را خرد کرده و همراه با مواد سرخ کنید.
عدس آبکش شده را با مواد مخلوط کنید.
در آخر نمک و فلفل را هم به مواد اضافه کنید.
زیر گاز را خاموش کنید و به مایه اجازه بدهید خنک شود.
در یک کاسه ۱ پیمانه روغن زیتون را با ۲ و نیم قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید.
کمی از مایه رول عدسی را روی ورقه یوفکا ریخته و رول کنید.
کار رولها که تمام شد آنها را روی سینی فر بچینید.
در یک کاسه تخم مرغ را با ۱ قاشق روغن مخلوط کرده و روی رولها بمالید.
برای زیبایی بیشتر رولها روی آنها کنجد یا سیاه دانه بپاشید.
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به آن اجازه گرم شدن بدهید.
سینی رول عدسی را داخل فر بگذارید و بعد از ۲۵ دقیقه آن را خارج کرده و سرو کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/