به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی نیری سرپرست اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، روز صنایعدستی را فرصتی برای تقدیر از هنرمندان این عرصه دانست و گفت: امسال این روز را از طریق تبلیغات در فضای مجازی و نیز فضای شهری گرامی داشته و بدینترتیب قریب به ۲۰ تن از استادان پیشکسوت صنایعدستی بهویژه هنرمندان گمنام را بهمنظور آشنایی بیشتر شهروندان معرفی کرده است.
او عنوان کرد: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز همواره طی سالهای گذشته با برگزاری بازارچهها و نمایشگاههای صنایعدستی سعی در معرفی نزدیک این آثار و شناساندن آن به مخاطب داشت؛ اما امسال بهدلیل شیوع کرونا این موضوع به تاریخی دیگر موکول و به شکل مجازی برگزار میشود.
نیری افزود: در این راستا، هنر استادانی چون علیاصغر تجویدی در حوزه نگارگری، عباس اسلامیوطن و عبدالخالق گلریز خاتمی در حوزه خاتمکاری، محمود بارغن، کریم اوجی و هاشم توتونچی در حوزه مسگری سنتی، عباس کیوانشکوه در حوزه گرهچینی، بهرام منبتی در حوزه منبتکاری، الیاس فخاری در حوزه سفالگری، صنم ناز بهمنی در رشته سیاهچادردوزی، علی صدری در حوزه قلمزنی، عبدالرسول ممتحن در حوزه صحافی، علی تعبدی در حوزه کاشی هفترنگ یاد خواهد شد.
سرپرست اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز بیان کرد: بخشی از این فعالیتها در راستای هویتبخشی به شیراز بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی است؛ همانگونه که در سالهای گذشته صددرصد هدایای مسابقات و برنامهها از صنایعدستی شیراز و با خریداری از هنرمندان ارائه شده است.
نیری با بیان اینکه شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شده و با بهرهمندی از رشتههای مختلف صنایعدستی و هنرهای سنتی، سهم ارزندهای از میراث هنری در جوامع جهانی دارد، گفت: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز بهمنظور قدردانی از هنرمندان این حوزه و گرامیداشت روز جهانی صنایعدستی به عرصه معرفی این هنرها وارد شده است.
به گفته او بر اساس آمار جهانی ۴۸ شهر و روستا در دنیا به عنوان شهر یا روستای جهانی صنایعدستی به ثبت رسیدهاند که ۴۰ شهر در منطقه آسیا و اقیانوسیه، ۶ شهر در آمریکای لاتین و ۲ شهر در اروپا قرار دارد.
نیری بیان کرد: ایران با ثبت ۱۱ شهر و ۳ روستای جهانی، با مجموع ۱۴ عنوان شهر و روستای جهانی صنایعدستی از مقام نخست در میان کشورهای جهان برخوردار است.
انتهای پیام/