در گزارش زیر طرز تهیه آش چهل گیاه را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش چهل گیاه یکی از آش‌های سنتی مردم مازندران است که در چهارشنبه آخر سال و برای خداحافظی از سرمای زمستان تهیه می‌شود. این آش را به نام‌های دیگری همچون آش هفت ترشی نیز می‌شناسند.

آش چهل گیاه مقوی و خوشمزه + طرز تهیه

آش چهل گیاه یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین آش‌های زنان مازنی است که در آخرین چهارشنبه سال تهیه می‌شود.


مواد لازم

چغندر: ۳۰۰ گرم
برنج معمولی یا برنج نیم دانه: یک لیوان
سبزی مخلوط خرد شده از سبزی‌های محلی مازندران (اناریجه، زلنگ، گزنه، پونه، نعنا، گشنیز و سیر): یک کیلو
باقالی: یک سوم لیوان
نخود و لوبیا: یک سوم لیوان
عدس: یک چهارم لیوان
گندم: یک چهارم لیوان
جو: یک چهارم لیوان
ماش: یک چهارم لیوان
ترشی‌های آش شامل آب نارنج، آب لیمو، آب انار ترش، آب غوره، سرکه، گوجه سبز و شیره ازگیل که به جای آب انار و آب گوجه سبز می‌توانید از رب انار ترش و رب گوجه سبز استفاده کنید.
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
شکر: به مقدار لازم

مراحل پخت

ابتدا مواد اولیه آش را آماده کنیم.

چغندر را پوست گرفته و خرد کنید. اندازه قطعات چغندر می‌تواند به اندازه‌های دلخواه باشد. اندازه پیشنهادی ما به اندازه یک حبه قند است.

سبزی‌ها را پاک می‌کنیم و می‌شوئیم و خرد می‌کنیم.

همه حبوبات را از شب قبل در آب سرد می‌گذاریم. سپس صبح روز بعد، آبکش می‌کنیم و با برنج شسته شده در قابلمه قرار می‌دهیم.

چغندر خرد شده را نیز به آن اضافه می‌کنیم و در قابلمه تا جایی که آب مواد را در بربگیرد آب میریزیم.

اجاق را روشن می‌کنیم. حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا بتدریج مواد بپزند.

این مرحله مهم است، چون حبوبات باید خوب پخته شوند. ممکن است ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد.

پس از پختن برنج و حبوبات، مقدار آب را در قابلمه اندازه میکنیم و سبزی‌ها را در آن میریزیم. اگر احتیاج است که آب را اضافه کنید، میزان آنرا به قدری در نظر بگیرید که از غلظت نهایی که در نظر دارید کمی رقیق‌تر باشد.

زیرا در حین پخته شدن سبزی و جوشیدن آن، از مقدار آب کاسته می‌شود.

همه ترشی‌ها را نیز اضافه می‌کنیم و کمی زمان می‌دهیم تا سبزی‌ها بپزند.

مقدار هر ترشی را ته یک فنجان در نظر بگیرید و اضافه کنید. سپس از آش بچشید و هر کدام را با توجه به ذائقه خود بیشتر کنید.

بهتر است که رب انار را در این آش به قدری در نظر بگیرید که آش طعم ترش انار را بگیرد. سپس با افزودن کمی شکر آنرا ملس کنید و طعم ترش و شیرین به آن بدهید.

در نهایت آش شما پس از تست مزه و پخته شدن کامل مواد آماده است. در ظرف سرو بکشید و روی آنرا سیر داغ بریزید.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آب پریا
۰۲:۰۶ ۳۰ تير ۱۳۹۹
آلی پرتقالی
Iran (Islamic Republic of)
ستایش
۰۲:۰۳ ۳۰ تير ۱۳۹۹
آلی من که خیلی خوشم آمد