مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم از شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فرزانه شمیرانی، مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگوی زنده با شبکه خبر اظهار کرد: تاکنون ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز شناسایی شده است.

او افزود: اسامی موسسات مجاز روی سایت وزارت علوم وجود دارد. تمام افراد می‌توانند برای مشاهده اسامی، به سایت این وزارتخانه مراجعه کنند.

شمیرانی درباره نحوه شناسایی موسسات غیرمجاز بیان کرد: موسسات غیرمجاز به چند روش شناسایی می‌شوند. روش اول از طریق متقاضیانی است که مدارک جعلی دریافت کرده‌ و برای شکایت  به وزارت علوم مراجعه می‌کنند. روش دیگر از طریق صنف موسسات آموزش عالی مجاز است که آنها این موسسات را شناسایی می‌کنند و در اختیار ما قرار می‌دهند. در روش سوم شناسایی از طریق سایت‌هایی است که اطلاع رسانی‌ جعلی می‌کنند.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم گفت: این اطلاعات جمع آوری شده و در نهایت به دفتر حقوقی وزارت علوم برای پیگیری ارسال می‌شود.

تعداد متولیان آموزش عالی، زیاد است

شمیرانی ادامه داد: تعداد متولیان آموزش عالی و موسسات آموزشی خیلی زیاد است. برای مثال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و سایر وزارتخانه‌ها، هر کدام موسسات آموزش عالی دارند.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم ادامه داد: باید اسامی تمامی موسسات آموزش عالی مجاز در کلیه وزارتخانه‌ها روی سایت‌ خودشان اطلاع رسانی شود.

او با تاکید براینکه وزارت علوم از موسسات آموزشی سایر وزارتخانه‌ها اطلاعی ندارد، یادآوری کرد: ما فقط موسسات زیرمجموعه خودمان را که برچسب وزارت علوم دارند، رصد می‌کنیم.

شمیرانی در پاسخ به این سوال که امکان تجمیع اطلاعات کلیه وزارتخانه‌ها و موسسات آموزشی آنها وجود دارد یا خیر، گفت: در تلاشیم تا هماهنگی بین تمام وزارتخانه‌ها اتفاق بیفتد و اسامی موسسات آموزش عالی آزاد مجاز روی وب سایت‌ آنها قرار بگیرد، یا حتی در یک وبسایت مشترک، بارگذاری شود.


بیشتر بخوانید


مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از مراجعه افراد به موسسات غیرمجاز، اطلاع رسانی به صورت گسترده است. البته این اطلاعات روی پورتال وزارت علوم قرار گرفته و افراد می‌توانند از طریق شماره تلفن‌هایی که روی سایت وجود دارد با وزارت علوم تماس بگیرند ودر خصوص مجاز و غیرمجاز بودن موسسات، اطلاعات لازم را دریافت کنند.

شرایط دریافت مجوز موسسه آموزشی

او درباره شرایط دریافت مجوز موسسات تصریح کرد: متقاضیان تاسیس موسسات به ما مراجعه کرده و مدارکی را دریافت می‌کنند. پس از طی مراحل قانونی، صلاحیت افرادی که در پی جلب مجوز هستند، تایید شده و به شورای گسترش آموزش، ارسال می‌شود. در شورای گسترش موافقت اولیه گرفته می‌شود و بعد از آن باید اقدام به تأمین مکان کنند.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم ادامه داد: پس از این مراحل، متقاضیان موافقت قطعی را می‌گیرند و سپس از وزارت علوم درخواست فعالیت می‌کنند. بعد از اینکه زمینه فعالیت رصد می‌شود، بازرسی‌های سالانه اتفاق می‌افتد. در تمام قسمت‌ها، نظارت انجام می‌گیرد و مدارکی هم که صادر می‌شود، از طرف وزارت علوم مورد تایید است.

شمیرانی گفت: مدارکی که در این موسسات صادر می‌شود با کاغذ و هولوگرام‌های خاص قابل تشخیص است و کد رهگیری دارد.

نوع برخورد با موسسات غیرمجاز

او درباره نوع برخورد با موسسات غیرمجاز، بیان کرد: این موسسات به دفتر حقوقی معرفی می‌شوند و دفتر حقوقی مراحل قانونی پرونده آنها را طی می‌کند.البته یک شعبه ویژه برای بررسی این موسسات در قوه قضاییه باید در نظر گرفته شود تا سرعت بررسی مدارک و پرونده این موسسات زودتر انجام شود. اگر این اتفاق بیفتد، بازخورد رسیدگی به این موسسات بیشتر می‌شود.

شمیرانی اظهار کرد: موسسات آموزش عالی مجاز هیچ گونه مدرکی صادر نمی‌کنند، فقط گواهینامه صادر می‌شود اما موسسات غیرانتفاعی که مدرک صادر می‌کنند چندین سال است که هیچگونه مجوزی برای آنها صادر نشده است. آیین نامه تاسیس موسسات غیرانتفاعی در حال بازنگری است و موقتاً مجوز برای آنها صادر نمی‌شود. به محض اینکه در شورای گسترش این مصوبه قطعی شد، دوباره، دادن مجوز راه ‌اندازی می‌شود.


بیشتر بخوانید


مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم درباره نحوه شکایت دانشجویان در مواجهه با موسسه غیرمجاز، گفت: دانشجو می‌تواند با مراجعه به وزارت علوم، شکایت خود را به عنوان شاکی حقوقی از موسسه مطرح کند، همچنین فرد متضرر می‌تواند از موسسه مربوطه، طرح شکایت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.