اسلامی گفت: عمل به تمامی مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازار اجاره در کشور لازم الاجرا است.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم بهره برداری از ۶۵ دستگاه واگن ریلی با بیان اینکه التهاب بازار موجب افزایش بی منطق‌ اجاره‌بها شده بود گفت: جلسه‌ای با تعدادی از دستگاه‌های مسئول از جمله دستگاه قضایی برگزار کردیم که نتیجه آن مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا بوده است و تمامی مصوبات این ستاد در رابطه با بازار اجاره لازم الاجرا است.

او ادامه داد: رقم تعیین شده برای نرخ بازار اجاره بر اساس شاخص‌های تورم و ظرفیت‌های منطبق با معیشت مردم در شهر‌ها بوده است.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: این ارقام برای شهر‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین مقرر شد حداکثر نرخ اجاره برای شهر تهران ۲۵ درصد برای ۷ کلان شهر ۲۰ درصد و برای سایر شهر‌ها ۱۵% تعیین شود.


بیشتر بخوانید

قیمت مسکن ریزش کرد! / ترمز افزایش قیمت‌ها چگونه کشیده می‌شود؟


اسلامی اظهار کرد: با اجرای این مصوبات مانع اسباب کشی در شرایط کرونایی کشور می‌شویم البته این تفاهم نامه برخی از تبصره‌ها را هم به دنبال دارد.

او گفت: به هیچ عنوان دادگاه در این شرایط برای مستاجرانی که تکالیف خود را در حوزه اجاره به درستی رعایت کرده باشند حکم تخلیه صادر نمی کند و اگر مالک در این مدت ملک خود را به فروش رسانده باشد مستاجر میتواند در ظرف دو ماه واحد را تخلیه کند.

اسلامی تأکید کرد: اخذ کد رهگیری و ثبت معاملات باید در سامانه ثبت معاملات انجام شود و این مصوبه با جمیع جهات بابت تنظیم‌گری در نظر گرفته شده است.

اختصاص بسته حمایت از مستأجران و تسهیلات ودیعه مسکن

وزیر راه و شهرسازی درباره بسته حمایتی از مستأجران و تسهیلات ودیعه مسکن گفت: این موضوع در حال بررسی است، منابعی برای شتاب بخشیدن به تولید مسکن در نظر داریم که در حوزه اقدام ملی مسکن است و تا پایان تیرماه رقم تسهیلات حمایت از مستأجران مشخص می‌شود به هر حال برخی از مجوزها باید از سوی نهادهای اقتصادی دولت و بخشی هم باید از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شود تا مبلغی به مستأجران کمک شود، اما این رقم ودیعه هنوز تصویب نشده است.

اسلامی به طرح ارائه تسهیلات به مستاجران اشاره کرد و گفت: تا پایان تیرماه مصوبه جزئیات مصوبه مشخص شده و هم اکنون در حال بررسی در ستاد اقتصاد ملی است و ما در حال هماهنگی و بررسی کامل تمامی جوانب این بحث هستیم.

او ادامه داد: این تسهیلات به گونه‌ای در نظر گرفته شده که به صورت ودیعه در اختیار مالک قرار داده می‌شود و بعد از اتمام قرارداد بازگردانده می‌شود.


بیشتر بخوانید


سرمایه گذاری ۸ هزار میلیارد تومانی ایمیدرو و شرکت‌های فولادی

او با اشاره به اینکه توسعه همه جانبه زیرساخت‌ها به ویژه توسعه محور تولید و خطوط ریلی همواره مورد توجه دولت بوده است گفت: امروز تفاهم نامه بزرگ و ماندگاری با سرپرست وزارت صمت مبادله کردیم. طبق این تفاهم‌نامه مقرر شد که ایمیدرو و شرکت‌های فولادی سرمایه گذاری ساخت ۸ هزار میلیارد تومانی برای احداث خطوط دوم از معادن کشور در محور‌های سنگان تربت حیدریه و بافق را انجام دهند.

او ادامه داد: طبق این تفاهم نامه ۷۰ درصد از سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و ۳۰ درصد توسط دولت انجام می شود و با احداث این خط دوم ریلی ظرفیت جا به جایی حمل کالا که هم اکنون ۷.۵ میلیون میلیون تن در بخش معادن است به ۲۰ میلیون تن افزایش می‌یابد.

افزایش بهره وری معادن در سایه احداث خط دوم ریلی

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اتصال خطوط ریلی برای توسعه و جا به جایی حمل کالا‌ها به ویژه در بخش معادن بسیار موثر است و برای اتصال خطوط ریلی بسیاری از سرمایه گذاران خارجی برای انجام فاینانس ابراز تمایل کردند. در نهایت بهترین تصمیم گرفته شد و با توجه به آنکه احداث این خط دوم زمینه ساز افزایش بهره وری معادن فولاد و کارخانجات فولادی و معدنی می‌شود؛ بنابراین سرمایه گذاری در این حوزه عملیات اجرایی ساخت ۸۰۰ کیلومتر خط دوم در محور تربت حیدریه - بافق را در دستور کار خود قرار داده ایم.


بیشتر بخوانید


اسلامی بیان کرد: پروژه دیگر مربوط به امضای تفاهم نامه راه آهن و شهرداری تهران برای اجرای طرح بهسازی و نوسازی منطقه ۱۷ و ۱۸ بوده و با توجه به آن که ۱۰ کیلومتر از خطوط ریلی تهران - تبریز زیر زمین است؛ بنابراین طبق این تفاهم نامه، شهرداری تهران طرح بهسازی و نوسازی این منطقه و همچنین احداث مرکز خدماتی و رفاهی برای مردمان این مناطق را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار