به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گیاه آئونیوم یا ناز بشقابی گیاهی مقاوم است که به دلیل مفاومت بالایی که دارد میتوانید آن را به راحتی در منزل نگهداری کنید، به دلیل شباهتش عده زیادی آن را با گیاه کاکتوس اشتباه میگیرند، اما در واقع این گیاه از خانواده ساکولنت است.
این گیاه معمولا در کوهستان الوند میروید و از زیر سنگ خارا سر برمیآورد و تا پایان اردیبهشت ماه کاملا گل میدهد، برگهای آن رنگهای متفاوتی دارد، از سبز کم رنگ تا بنفش تیره که معمولا رنگ بنفش آن محبوبیت بیشتری دارد و اگر شرایط مناسبی داشته باشد، گلهای ریزی به رنگ کرم، زرد، صورتی و گاهی نارنجی تولید میکند.
نور: گیاه آئونیوم در مکانهایی با آفتاب مستقیم یا نیم سایه رشد خوبی دارد، نوع سبز آن سایه را بهتر تحمل میکند و انواعی که رنگ بنفش در برگهایشان دارند به نور بیشتری احتیاج دارند، بنابراین اگر گل آئونیوم را در آپارتمان نگهداری میکنید در نزدیکترین فاصله از پنجره آن را قرار دهید.
جالب است بدانید نور مستقیم آفتاب در ظهرهای گرم تابستان ممکن است باعث سوختگی برگها شود، اما در فصل سرد به رشد آن کمک میکند.
آبیاری: گیاه آئونیوم نسبت به آب زیاد حساس است و زمانی که سطح خاک کامل خشک شد اقدام به آبیاری کنید، چون خیس بودن دائمی خاک باعث ریزش برگها میشود.
هنگام آبیاری دقت کنید که حتما آب از زیر گلدان خارج شود و آب اضافه را حتما دور بریزید، این گیاه به آب کمی احتیاج دارد، اما منظور مقدار آبیاری نیست، بلکه فاصله بین دو آبیاری است. همچنین آبیاری زیاد سبب خشک شدن این گیاه میشود و سرد بودن زیادی باعث میشود برگهای آن بریزند.
دما: گیاه آئونیوم بهترین رشد را در دمای ۲۵ درجه دارد، تا دمای ۱۰ درجه را تحمل میکند، اما اگر هوا سردتر از این شود ممکن است به گیاه آسیب وارد شود، پس یا این گیاه را به مکان گرمتر منتقل کنید یا با پوشش مناسب از آن محافظت کنید.
خاک: گیاه آئونیوم به خاکی با زهکش مناسب احتیاج دارد، مثل مخلوطی از خاک + شن + پیت ماس و هر چقدر که خاک سنگینتر باشد احتمال پوسیدگی آن بیشتر است، جالب است بدانید این گیاه به کود دهی زیاد نیازی ندارد، دو بار در سال یک بار در بهار و یک بار در تابستان با کود کامل تغذیهاش کنید.
تکثیر گیاه آئونیوم: برای تکثیر این گیاه باید قلمههایی به طول ۱۰ سانتیمتر تهیه کنید و آنها را حدود دو روز درون روزنامه قرار دهید تا رطوبت اضافی خود را از دست بدهند، بعد آنها را درون خاک بکارید و از آبدهی زیادی خودداری کنید تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/