به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد، رییس کل دادگستری استان کرمان در شورای معاونان دادگستری و ارتباط ویدئو کنفرانس با روسا و دادستانهای سراسر استان کرمان به کاهش ۱۷ درصدی ورودی پرونده ها به دادگستری کل استان کرمان طی سه ماه ابتدای امسال در مقایسه با پارسال خبرداد.
اوافزود: انتظار میرود که با کاهش ورودیها به دادگستری کل استان، موجودیهای شعب کاهش یابد تا چابکی و روزآمدی لازم در بدنه این دستگاه برای تداوم فعالیتهای آن ایجاد شود.
موحد با اشاره به پیش بینی کاهش ورودی پروندهها در دوران کرونا به دلیل تعطیل شدن بسیاری از فعالیتها در جامعه، بیان داشت: در دوران پسا کرونا احتمال افزایش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی وجود دارد.
او بیان کرد: دستگاه قضایی در فرصت کنونی و با توجه به افزایش تعداد قضات و کارکنان قضایی استان میتواند برای تعیین تکلیف پروندههای معوقه اقدام کند.
رییس شورای عالی قضایی استان با بیان این مطلب که میانگین کاهش پروندههای معوقه در سطح کشور ۵۳ درصد است، گفت: لازم است که دادستانها و روسای دادگستریهای استان نسبت به تعیین تکلیف پروندههای ورودی تا پایان سال ۹۸ اقدام کنند.
او تصریح کرد: لازم است دادستانها و روسای دادگستریهای استان پروندههای سال ۹۸ را عنوان پرونده معوقه تلقی کنند و نسبت به تعیین تکلیف این پروندها به ویژه پروندههایی که شاکی زیادی دارند، توجه لازم را داشته باشند.
موحد در ادامه حفظ کرامت انسانی، مبارزه با فساد و رفع موانع تولید را از اولویتهای قوه قضاییه برشمرد و تصریح کرد: در حوزه مبارزه با فساد در درون و بیرون از دستگاه قضایی رویکرد جدی و جدیدی در قوه قضاییه ایجاد شده است و لازم است در این رابطه نیز هماهنگی با مراجع انتظامی و اطلاعاتی افزایش یابد تا با دقت بیشتر برای شناسایی منافذ فساد و برخورد جدیتر با مفاسد اقدام شود.
او بیان کرد: مدیران و دادستانها باید فرمایشات رهبری ( مدظله العالی) در رابطه با مقابله با فساد در دستگاه قضایی را جدی بگیرند و هر موضوع و خبری را به صورت عمیق مورد موشکافی قرار دهند.
موحد افزود: بسیاری از بنگاههای اقتصادی استان به ویژه در شهرهای صنعتی مشکلات جدی از جمله مشکلاتی با بانک مرکزی دارند و به منظور کمک به این واحدها باید پروندههای مربوطه به شکلی تعیین تکلیف و دنبال شود تا بتوانند در این شرایط دشوار کنونی گامی به جلو بردارند.
او تاکید کرد: دادستان و روسای دادگستریهای استان باید لیستی از بنگاههای اقتصادی فعال در منطقه تحت مدیریت خود را با اطلاعات کامل تدوین و به صورت مستمر روند فعالیت و حل مشکلات این واحدها را مد نظر داشته باشند.
رییس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: مدیران واحدهای اقتصادی در حوزههای مختلف با درک پشتیبانی و حمایتهای قضایی، با دلگرمی و امید بیشتری به ادامه فعالیتهای خود میپردازند و حرکتهای رو به جلوی این واحدها با قوت بیشتری تداوم مییابد.
او با اشاره به این مطلب که بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی ( مدظله العالی) ، قوه قضاییه باید هوشمند و فعال باشد، گفت: به منظور تحقق هوشمندی در قوه قضاییه باید به استفاده از فناوریهای نوین توجه شود.
موحد تاکید کرد: به منظور تحقق فعال بودن این قوه نیز باید به نحوی اقدام شود که دستگاه قضایی در تمامی صحنههای مورد نیاز حضور یافته و منتظر دادخواست و پیگیری مراجعان نباشد.
او افزود: مسئولان و مدیران قضایی در استان کرمان باید در صورت مشاهده هرگونه اقدام و مسالهای در حوزه حقوق عامه، برای حل آنها ورود کرده و کار را تا رسیدن به نتیجه نهایی با جدیت دنبال کنند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که رویکرد تحولی قوه قضاییه باید در تمامی ارکان آن به وضوح قابل مشاهده باشد، تصریح کرد: دادستانهای استان باید سه پرونده با محورهای عملکرد دادسرا، تلاش برای حمایت از تولید و رفع موانع تولید و صیانت از حقوق عامه تشکیل داده و اقدامات خودرا در این حوزهها جمع بندی کنند.
موحد توجه به محرومان را از دیگر اولویتهای قوه قضاییه در دوره مدیریت جدید این قوه برشمرد و گفت: دسترسی به عدالت، امری ضروری به ویژه برای محرومان و افرادی است که دانش حقوقی و مناعت لازم برای احقاق حقوق خود را ندارند و مدیران قضایی باید براساس ظرفیتهای قانونی موجود به این افراد در مسیر احقاق حقوقشان کمک کنند.
او بیان داشت: نباید افراد مستضعف و فقیر از نظر مالی، فرهنگی و یا علمی به دلیل آنکه قدرت بیان و دفاع ندارند و نمیتواند بی گناهی خود را ثابت کند، در دستگاه قضایی مظلوم واقع شوند.
او گفت: دادستانها و روسای حوزههای قضایی با راهنمایی این افراد، ارائه مشاوره تخصصی، تعیین وکیل معاضدتی و معرفی به مشاور در مسیر کمک به این افراد گام بردارند و به یقین اینگونه اقدامات مقرون به ثواب نیز خواهد بود.
موحد در ادامه با تاکید بر این مطلب که امروز دشمن تمامی مسائل قضایی ما را رصد و آنها را بزرگنمایی کرده و دستمایهای برای تاختن به نظام میکند، تصریح کرد: روسا و دادستانها باید به این موضوعات توجه لازم را داشته و ضمن مشورت با اهالی فن، اطلاع رسانی به موقع، مدیریت شده وحساب شده را در برنامه خود قرار دهند.
رییس شورای عالی قضایی استان با بیان اینکه باید بازخورد و انعکاس وقایع اجتماعی را به شکل مناسبی به جامعه انتقال دهیم، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی( مدظله العالی) نیز تاکید دارند که دشمن دارد مساله سازی میکند و از این رو باید با هوشمندی در برابر اقدامات آنها ایستاد.
او اظهار کرد: حوزههای قضایی استان باید برنامههای تحولی خود را با کاهش ورودی ها، تعیین تکلیف پروندهای معوق و رضایتمندی مردم از عملکرد شعبه آغاز کنند.
موحد با اشاره به اینکه ایجاد تحول در دستگاه قضایی باید دو سویه باشد و از بدنه به صدر و از صدر به بدنه تسری یابد، گفت: روحیه تحولی از ریاست قوه قضاییه آغاز شده و باید در بدنه این قوه در سطح استانی و شهرستانی نیز سرایت یابد.
اوبا بیان این مطلب که بررسی عملکردهای انجام شده نشان دهنده آن است که دستورات ریاست قوه قضاییه را با جدیت دنبال کرده ایم، گفت: با وجود تمامی مشکلات موجود باید خدمت و مسئولیتی که پذیرفته ایم را به درستی و به صورت کامل دنبال کنیم.
انتهای پیام/ م