به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طاهرموهبتی سرپرست سازمان بیمه سلامت در خصوص اجرای طرح نسخه نویسی الکتریکی در ۹ هزار مطب در کشور، اظهار کرد: یکی از پروژههای مهم ما در سازمان بیمه سلامت در بخش استقرار سازمان الکترونیک، پروژه نسخه پیچی الکترونیک است. در این کار تمام پزشکانی که تجویز پزشکی میخواهند انجام دهند باید نسخهها را به شکل الکترونیکی برای ما ارسال کنند. فرآیند به این شکل است که بیمار با ارائه کد ملی، اعتبار سنجی و اهراز هویت، میتواند خدمات آزمایشگاهی و دارویی را از پزشک دریافت کند.
او ادامه داد: به طور آنلاین تمام قواعد بیمهگری و پروتکلهای دارویی رعایت میشود. به طور مثال داروهایی که خاص هستند و تجویز و ارائه آن تحت شرایط خاصی است نیز به همان شکل ویژه در نسخههای الکترونیک مد نظر قرار میگیرند. از جمله ویژگیهای این سامانه این است که بیمار مجبور نیست با مراجعه به هر پزشک، مجددا عکس برداری کند و همهی سابقه آن ثبت و به پزشک بعدی نشان داده میشود. ۶۰ درصد از حدود ۱۷ هزار پزشکی که با ما قرارداد دارند، یعنی ۱۰ هزار و ۵۰۰ مطب پزشکی در حال ارسال آنلاین نسخ پزشکی برای سازمان هستند.
سرپرست سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه تاکنون چهار میلیون نسخه به صورت الکترونیکی ارسال شده است، بیان کرد: داروخانههایی که تمایل داشتند، با طرحی تشویقی دعوت به این سامانه شدند. داروخانه ها اگر عضو این سامانه شوند تا پایان ماه دریافتیهای آنها پرداخت خواهد شد. در حال حاضر از مجموع حدود ۱۳ هزار طرف قرارد داد، ۴ هزار و ۶۰۰ مورد داریم که در حال انجام نسخه پیچیهای الکتریکی در بحث آزمایشگاهی و تصویر برداری و داروخانهها هستند.
بیشتر بخوانید
او افزود: دلیل مقاومت برخی داروخانهها در امر نسخه پیچی الکترونیک میتواند رشد ناکافی دولت الکترونیک باشد که البته این نقایص در ابتدای راه الکترونیکی شدن طبیعی است. تغییر این رفتار زمان میبرد و خوشبختانه پیش بینی ما که پوشش هشتاد درصدی تا پایان سال بود، با توجه به شیوع کرونا، تسریع شد.
موهبتی در خصوص گردآوری اطلاعات جامع بیمهای برای اولین بار در کشور، اظهار کرد: چیزی به نام پایگاه اطلاعت برخط کشور داشتیم که اواخر بهمن سال گذشته افتتاح شد. تمام اطلاعات درمانی بیمه شدگان کشور در این پایگاه باید بارگزاری شود که به فراخور تعداد مراجعهای که داریم این اطلاعات در پایگاه برخط بیمه شدگان کشور بارگزاری خواهد شد.
او در پایان گفت: کلیه ارائه دهندگان خدمت مکلف هستند از پایگاه نسخه نویسی الکترونیک در هنگام ارائه خدمت استعلام کنند. با راه اندازی این پایگاه هر ایرانی بر اساس کد ملی دفترچه خواهد داشت و امکان هم پوشانی از بین خواهد رفت؛ یعنی دیگر افرادی که چند دفترچه بیمه دارند، نخواهیم داشت.
انتهای پیام/