محمد رحیمیان معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
اوافزود: این یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت هم مخزن و هم ناقل آن است ویروس میتواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند، انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام ادامه داد: این ویروس، بیشتر حیوانات را مبتلا میکند، اما موارد تک گیر یا اپیدمی انسانی هم میتواند اتفاق بیفتد،پرندگان به جز شترمرغ در مقابل این ویروس مقاوم هستند، تماس با فرد مبتلا هم میتواند باعث بیماری شود.
رحیمیان با اشاره به راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیان کرد:گزش یا له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده از جمله راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه است.
او با اشاره به علائم بیماری تصریح کرد: شروع ناگهانی تب، درد عضلانی وخونریزی از جمله علائم مهم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگواست و استفاده از حفاظت شخصی در حین ذبح دام (دستکش، پیش بند، عینک، ماسک، کلاه، چکمه، روپوش)، حفاظت فردی از گزش کنه، ذبح دام در کشتارگاههای مجاز، نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (دمای ۴ درجه سانتی گراد)، از جمله راههای پیشگیری از این بیماری است و خطر انتقال این بیماری را از بین میبرد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام با اشاره به اینکه مردم باید از مصرف گوشتهای گرم صرفنظر کنند تاکید کرد: مصرف گوشتهای گرم و تازهذبحشده، جگر و کلیههای گوسفندان جداً خودداری کنند و تمامی محصولات گوشتی مربوط به دام را تا ۴۸ ساعت داخل دمای معمولی یخچال قرارداده و یا قربانی خودرابه کشتارگاهها دارای مجوز رسمی تحویل دهند.
رحیمیان اظهار کرد: طبق آزمایشهای انجامشده جگر و کلیههای گوسفند بهعنوان منبع ذخیره بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود بنابراین از استفاده از امعاء و احشاء گوسفندان تازهذبحشده پرهیز شود.
انتهای پیام //ز. ج