به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری چون «هدایت تحصیلی باید از پیش دبستانی باشد»، «راهاندازی تلویزیون اینترنتی «نوبین» از مرداد» و «برگزاری جلساتی با حال و هوای شکست کرونا» سپری شد.
هدایت تحصیلی باید از پیش دبستانی باشد
مسعود شکوهی مدیرکل مشاوره، امور تربیتی و مراقبت وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات انجام شده برای هدایت تحصیلی از پایه اول ابتدایی تا پایه نهم بیان کرد: در دوره ابتدایی طرح شهاب در نظر گرفته شده است تا به شناسایی و هدایت استعدادهای برتر داش آموزان بپردازد البته که در حوزه شناسایی توانمندی دانشآموزان، راهنمایی و مشاوره تشتت داریم به عنوان مثال در مورد طرح شهاب بخشی از کار به سمپاد، بخشی به سازمان استثنایی و بخشی به اداره کل امور تربیتی وابسته است.
او با اشاره به نظام جامع هدایت تحصیلی و دلیل اجرایی نشدن آن بیان کرد: میان نقطه مطلوب و موجود فاصله داریم و سند تحول قبل از تامین زیرساختها برای اجرا ابلاغ شد بر همین اساس در موضع هدایت تحصیلی هم چالشهایی داریم البته تقریبا بیش از ۲ سال است که اساتید برجسته دانشگاه را دعوت کردیم و پیش نویس سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره را در آموزش وپرورش آماده کردیم که بسیاری از مشکلات را این حوزه را رفع خواهد کرد.
راهاندازی تلویزیون اینترنتی «نوبین» از مرداد
حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان درباره اقدامات جدید این تشکیلات در حوزه آموزشی و علمی با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا بیان کرد: در حال راه اندازی تلویزیون اینترنتی هستیم که امکان پخش آنلاین محتواهای چندرسانه ای در این فضا وجود دارد همچنین به حوزه فناوری و نوآوری ورود کردیم و دانش آموز را فقط محدود به کتاب درسی نمی کنیم بلکه متناسب با اسناد بالادستی در عرصه بلکچین (blackchain) و اینترنت اشیا هم فعالیت داریم.
او درباره تصمیمگیری برای رایگان بودن اینترنت این شبکه ادامه داد: با شورای عالی مجازی در تعامل هستیم تا اپراتور همراه اول هم پای کار بیاید و برای تامین اینترنت این مجموعه همراهی لازم را داشته باشد.
تاریخی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی ۱۲ هزار مدرسه در اختیار داریم، گفت: البته هر دانش آموزی که مایل باشد امکان بهرهمندی از محتوای این تلویزیون اینترنتی را خواهد داشت و با مراجعه به آدرس nobin.ir امکان استفاده از خدمات را داراست.
برگزاری جلساتی با حال و هوای شکست کرونا
در این میانه و با وجود شرایط خطرناک این روزها گویی برپایی جلسات و تجمعات کاری تمامی ندارد و معاف از این شرایط هستند؛ در شرایطی که رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی دستگاهها نظیر وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به سبب ماموریت خطیر و تاثیرگذار آنها بیش از دیگر دستگاهها خودنمایی میکند، اما انگار این دو دستگاهها استراتژی عادیسازی را پی گرفتهاند و این در حالی است که ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری جلسات نادیده گرفته میشود.
در همین هفتهای که گذشت برگزاری نشستهای خبری و جلسات مدیران البته که با رعایت فاصله گذاری در نظر گرفته شده بود، اما باز هم خطر ابتلا را به صفر نمیرساند آن هم در شرایطی که امکان برگزاری جلسات مجازی میسر است.
البته در وزارت آموزش و پرورش در برگزاری نشستهای خبری با اصحاب رسانه اعتقادی به فضای مجازی وجود ندارد و گاه انگشتشمار در معاونتها و سازمانهای مختلف این کار انجام شده است و نباید فراموش کرد که این روزها برای وزارتخانه عیالوار کشور روزهای حساسی به سبب سیاستگذاری و برنامه ریزی سال تحصیلی آینده است و به تبع آن ضرورت برگزاری جلسات حتی در سطح ملی احساس میشود، اما اینکه این جلسات با وجود شرایط موجود حضوری یا مجازی باشد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
پوشش ۹۹ درصدی طرح سنجش برای نوآموزان بدو ورود به دبستان
محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در پخش زنده شبکه خبر با اشاره به اینکه سنجش نوآموزان یک اقدام مبارک و پوشش آن از ۱/۵ درصد به ۹۹ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: هیچ طرحی فراگیرتر از یادگیری نیست؛ در واقع یادگیری اساس شکل گیری آینده یک سرزمین بوده و طرح سنجش هم با همین هدف شکل گرفته است.
او بیان کرد: باید زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم و بر همین اساس همه پروتکلهای بهداشتی در پایگاههای سنجش نوآموزان رعایت میشود.
استخدامهای بیرویه مانع حضور نیروهای متخصص شد
عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش تهران اظهار کرد: هدایت تحصیلی فرآیندی است که باید مقدمات آن فراهم شود؛ اکنون در مقطع متوسطه اول فقط میتوانیم از مشاوره کمک بگیریم.
او افزود: استخدامهای بی رویه کسانی که سالها در حق التدریس و آموزشیار نهضت بودند، باعث شد آموزش و پرورش به جای نیروی متخصص، نیروهای دیگری را استخدام کند و همین موضوع بخشی از فعالیتها را تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرکل آموزش و پرورش تهران گفت: البته از حیث تجهیزات در شهر تهران هنرستانها به روز هستند، حتی آموزش وپرورش در این حوزه توانسته است بخشی از نیاز بازار کار را داشته باشد.
فولادوند با اشاره به اینکه ۹۸ درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و پرسنل میشود، گفت: موضوع هدایت تحصیلی یکی از تکالیف آموزش و پرورش است. باید به نوعی تلاش کنیم که بودجههای آموزش و پرورش را افزایش دهیم البته دولت کمکهایی داشته است، ولی کافی نیست هرچند موضوع خرید خدمت و برونسپاری داریم و بخشی از کارگاههای ما از موسسات غیردولتی خرید خدمات میکنند.
روابط سیاسی تاثیری در فعالیت مدارس ایرانی خارج از کشور ندارد
غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور درباره وضعیت فعالیت مدارس خارج از کشور به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس بیان کرد: به لحاظ سیاسی تنشی وجود ندارد و در چارچوب روابط سیاسی مشکلات را با وزارت خارجه حل کردیم بنابراین مدرسهای از این بابت تعطیل نخواهد شد.
او ادامه داد: البته برای فعالیت مدارس شرایط کشورها در حال تغییر است و آیین نامه خاصی تدوین میکنند که در چهارچوب این آیین نامهها فعالیت آموزشی را ادامه خواهیم داد.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور گفت: برای سال تحصیلی آینده در ۴۵ کشور، با ۹۵ مدرسه و ۱۴ هزار دانشآموز فعالیتها ادامه پیدا میکند همچنین برای تامین نیروی انسانی برنامهریزی کردیم تا با حداقل نیروی اعزامی، استفاده از ظرفیت نیروهای خارج از کشور و اعزام معلم با حقوق ریالی آموزشها برقرار باشد.
انتهای پیام/