محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استخدام ۳ هزار نیروی پرستار، اظهار کرد: با شیوع کرونا، ظرفیت تختهای بیمارستانی و همچنین کمبود نیروی پرستار دوباره مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر چه در موج دوم باشیم چه در ادامه موج قبلی، نکته مهم آن است که کرونا توانسته بار دیگر بیشترین ظرفیت تختهای بیمارستانی را اشغال کند. از مردم خواهش میکنم با رعایت پروتکلهای بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی هم به خودشان هم به مدافعان سلامت رحم کنند؛ زیرا کادر درمان دیگر توانی برای ادامه کار ندارند.
او ادامه داد: آماری که به دست ما رسیده این است که حدود ۹ هزار نفر از پرستاران ما مبتلا به کرونا شدند. حدودا ۷۰ هزار پرستار برای ۱۴۰ هزار تخت دولتی داریم که به ازای هر تخت بیمارستانی حدود ۰/۸ نیروی پرستار در حال خدمت به بیماران هستند. بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ درصد این پرستاران مدت هاست که به دیدار خانوادههای خود نرفته اند، تا بتوانند موجب قطع زنجیره انتقال ویروس کشنده کرونا شوند، اما با این تعاریف مردم همچنان به رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی ادامه میدهند که کادر درمان بیشتر در معرض کرونا قرار بگیرند. مقیم بودن چند ماهه پرستاران در بیمارستان به معنی روبه رو شدن با خستگی زیاد جسمی، روحی و روانی و همچنین گذراندن بیشترین زمان در کنار بیماران کرونایی است.
میرزابیگی تصریح کرد: همین امر موجب شده است تا ۹ هزار نفر از این پرستاران به کووید ۱۹ مبتلا شوند و ما با کمبود نیرو رو به رو شویم. در حال حاضر از این ۹ هزار نفر، بالغ بر ۴ هزار نفر هستند که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند و عملا از چرخه خدمت خارج شده اند. این ۴ هزار نفر از نیروهای پرستار متخصص و با سابقه، همچنین ماهری تشکیل شده است که میتوانستند تعداد زیادی از تختهای بیمارستانی را تحت پوشش و حمایت خود قرار دهند.
او گفت: اگر مردم به طور جد پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، حتما اختلالی در کار کادر درمان ایجاد خواهند کرد و همین امر موجب می شود که ما به آرامی نیروهای حاذق خود را از دست دهیم. اگر محدودیت ها به سرعت برداشته نمی شد و مردم هم بیشتر به پروتکل های بهداشتی مانند زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، نرفتن به مسافرت توجه داشتند حتما می توانستیم به سرعت با این ویروس کشنده مقابله کنیم. در حال حاضر که مجوز استخدام ۳ هزار پرستار از طرف سازمان برنامه و بودجه داده شده است به سرعت مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان جای آن ۴ هزار نفری که از گردانه خدمت خارج شده اند را پر کرد.
بیشتر بخوانید
میرزابیگی بیان کرد: امیدواریم که به کارگیری این ۳ هزار نفر به سرعت انجام شده و مشمول استخدام کوتاه مدت نشود. نکته مهم این است که به این موضوع سرعت داده شود؛ زیرا هرچه سرعت دهی بالا باشد نیروها سریعتر میتوانند به مردم خدمت کنند.
او گفت: پرستاران لیستی به عنوان اضافه کار و کارانه در سیستم بیمارستان ها دارند که ما مجبور هستیم به دلیل کمبود شدید نیرو از آنها بخواهیم که اضافه کار بایستند، که البته حقوق این اضافه کاری را سیستم بین ۷ تا ۱۷ ماه پرداخت می کند.
میرزا بیگی ادامه داد: باید مسئولان بدانند که اگر بخواهیم فرصتی به پرستاران بدهیم تا کمی سبک تر خدمت کرده و فشار کاری از روی آنها برداشته شود، باید حدود ۱۰ هزار نیروی پرستار به سیستم تزریق شود. امیدواریم که تمام این اعلام و ابلاغها هر چه سریعتر به مرحله عمل برسد.
انتهای پیام/
خدا به خیر کنه بعدش رو
سراسری دکترا ارشد دستیاری ازمونای وزارت بهداشت تیزهوشان اووووو
بعدش فاجعه میشه
اگه میخواین مقایسه کنین نسبت به کشور هایی مقایسه کنین که امارشونو خیلی پایین اوردن یا تمام کردن مبتلای روزانشون که الحمد اله خیلی هم کم نیستن ..
۳۱ مرداد با مدد الهی کادر درمان را شکست میدهیم...
مطمئن باش اگر پرستارا و پزشکا و بقیه کادر درمان کار نمیکردن، این همه مبتلا نمیشدن و این همه کشته نمیشدن. بعدشم آدم های کوته فکری چون شما که رعایت نمیکنن و همه رو مقصر میدونن به جز خودشون، بعد از ابتلا به کرونا میان بیمارستان، نه قبل از کرونا! شما برای اینکه بفهمی که سیستم پزشکی داره کارشو خوب انجام میده یا نه، ببین از بین مبتلایان چند نفر اومدن بیمارستان و خوب شدن و چند نفر فوت کردن؟ بیمارستان سطح دو پیشگیری هستش نه سطح یک!
من در یک مرکز درمانی کار میکنم .
اسفندماه علی رقم رعایت پرتکلهای بهداشتی به کرونا مبتلا شدم .متاسفانه وقتی متوجه بیماری شده بودم که همه اعضای خانواده ام را مبتلا کرده بودم .
به شدت..... وبه شدت.... مسری است .
خیلی برامون سخت گذشت...
شانس آوردم که علی رقم بیماری زمینه ای بهبود پیدا کردم .
مردم عزیز ومسولین محترم...
مطمئن هستم باهمین روند پاییز دوباره مبتلا میشوم( .بدلیل نوع کارم)
از شما دعای خیر دارم .
اگر از بنده راهکار میخواهید
فقط اینو بگم که ساختار ضعیف فرهنگی واقتصادی ومدیریتی کشور را ترمیم کنید .
مسولین محترم
لطفا کشور را بادیگر کشورها مقایسه نکنید .کشور ما ایران هنوز جوان است .
بخاطر جوان بودن ایران تلفات کمتری نسبت بدیگر کشورها داشتیم
حلالم کنید.
من هم كارگز هستم
در ۱۸۰ روز .
تو این روزای کرونایی واقعا کارشون سخته،با رعایت کردن من و شما کار اوناهم آسونتر میشه
دست یکایکتونو می بوسم
و ننگ به چین با اون ویروسشون
حالا فهمیده باید ماسک بزند
اونموقع متعقد به ماسک نبود
چونکه ماسک برای بیمارستان هم کم بود
اصلا متوجه نمیشوم چرا هم وطن ها برای سلامتی خود و خانواده و هم وطن ها ماسک نمیزنند.
می فهم .گرما است و سخت است
ولی خدای نکرده .از مردن بهتر است
خواهشا به فکر معلم ها هم باشید. به خدا در مسیر رفت و آمد به روستاها هم سالانه معلمان زیادی جان خود را به خاطر حوادث رانندگی از دست می دهند. معلمان زیادی با مدرک دکتری تخصصی در روستاها خدمت می کنند. که نصف کارشناسان مراکز دیگر چون بهداشت و بانک و.... حقوق ندارند