موج دوم شیوع کرونا را شاهد هستیم اما همچنان بساط میهمانی‌ها و عروسی‌ها در مواردی پابرجاست.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا در ابتدای شیوع روی محیط‌های شلوغ دست گذاشت و این اتفاق نه تنها پس از سال‌ها برخی مراسم‌‌ها نه‌چندان پرفایده را از دایره عادات مردم در نقاط مختلف جهان حذف کرد، بلکه برای چند ماه خبری از مراسم پرخرج و زرق و برق‌دار عروسی و ختم نبود؛ مراسم‌هایی که حتی بعضی خانواده‌ها برای برگزاری آنها پول قرض می‌گرفتند و تا چند سال بعد در حال پرداخت وام و اقساط آن بودند. کرونا هر چقدر بلا به سرمان آورد؛ حداقل از این بابت پا قدمش خیربود و خیلی از عروس و دامادها را با کمترین شرمندگی، آبروریزی راهی خانه بخت کرد.

در این میان برخی نیز هستند که باوجود علاقه‌مندی به برگزاری مراسم عروسی، دست نگاه داشتند و آن را به بعد از دوران کرونا موکول کردند اما یک دسته دیگر وجود دارند که خیلی جالب‌اند! به هیچ عنوان زیر بار نمی‌روند که چند روز عروسی‌شان جابه جا شود چه برسد به چند ماه.  شاید این دسته همان‌هایی‌اند که حاضرند جانشان را به چوب حراج بزنند، اما عروسی و مراسم‌های ولو ساده‌شان لغو نشود.

چند هفته‌ای هست که خبری از قرنطینه نیست و بقیه این روز‌های کرونایی را به دست باور جامعه از اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجتماعی‌مان سپردند که می‌توان کم‌ترین آن را  استفاده از ماسک  برشمرد؛ این مسئولیت و فهم اجتماعی نه تنها سلامت و جان خود ما و عزیزانمان بلکه سلامت یک جامعه را تضمین می‌کند.

ماسک زدن

آن دسته از افراد که به هرطریقی این وظیفه ملی را پشت گوش می‌اندازند، در ابتدا به خود ظلم می‌کنند و جان خودشان را به خطر می‌اندازند گرچه قلب هموطنانشان نیز به درد می‌آید.

خبر ناگوار فوت مادر داماد

یکی دو هفته است که شنونده اخباری مبنی بر ابتلای چندین عروس و داماد و خانواده‌شان به ویروس کرونا هستیم. در کنار این اخبار ناراحت‌کننده، وزارت بهداشت و متخصصان کشورمان به هرشیوه که می‌توانستند، مردم را از برگزاری مراسم عروسی منع کردند چه برسد به جشن‌های شلوغ!

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک یک مورد عروسی دیگر با اتفاقاتی ناگوار همراه شد. یک عروس‌داماد و خانواده اراکی بعد از برگزاری عروسی، به دلیل ابتلای جمعی به ویروس کرونا راهی بیمارستان شدند و متاسفانه مادرِ داماد در بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک جان باخت. به نقل از یکی از پرستاران بیمارستان، بعضی از مهمانان این عروسی از شهر‌های دیگر آمده بودند که البته درحال حاضر تعدادی از آنان به دلیل وخامت حال مراحل پیگیری درمانی را می‌گذرانند و بستری هستند.

عروسی در کرونا

وضعیت کرونا نابسامان است، موضوع را جدی بگیرید!

بابک فروتن متخصص بیهوشی و مراقبت های ویژه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مراسمی مانند عروسی‌ و ترحیم که در دوران کرونا برگزار می‌شود،  اظهار کرد: در بحث کرونا هرجا را کم‌توجهی کنیم قطعاً یک واکنش جدی و خشن را شاهد خواهیم بود. اکنون در مرحله‌ای نیستیم که به یک سطح یکنواخت و با ثباتِ شیوع این ویروس رسیده باشیم و به راحتی می‌شود با اموری مانند ماسک نزدن‌، تجمع در مراکز درمانی، بازار و امثالهم شرایط بدتری را تجربه کنیم. 


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: یکی از اقداماتی که در ابتدای شیوع کرونا بسیار به آن‌توجه شد، محافظه‌کاری و جلوگیری از تجمعات بود که البته به جا بود و تأثیر بسزایی در شیوع بیشتر این ویروس داشت؛ لغو مراسمی مثل ختم، عروسی، جشن تولد، بیرون رفتن و فعالیت‌های جمعی مانند خرید کردن را نمی‌توان برای همه افراد متوقف کرد و عموم مردم را نمی‌توان بالاجبار از این امور منع کرد چرا که برخی امکانات مادی برای رفع برخی نیاز‌های اساسی خود را ندارند. این وظیفه مسئولین و فرهیختگان مملکت است که با جایگزین کردن شیوه‌نامه‌هایی تازه، برای این مسائل مختل شونده چاره بیاندیشند.

مناطق قرمز کرونا

فروتن با اشاره به اینکه تا مدت زیادی نمی‌توان به مردم  گفت که جشن نگیرید، عروسی نگیرید و به خانواده خود سر نزنید، بیان کرد: با توجه به شرایط بد روحی که کرونا ایجاد کرده است، مردم سفر را برای تغییر احوالات خود انتخاب می‌کنند، برخی افراد هم ملاقاتیِ بیماران کرونایی‌اند و به طور طبیعی سخت است که قید دیدار عزیزشان را بزنند علی‌رغم اینکه این کار به احتمال زیاد، ویروس کرونا را راهیِ منزل آن فرد می‌کند.

کرونایی در بیمارستان

۴۰ تا۶۰ درصد مردم باید درگیر این ویروس شوند!

او افزود: درحال حاضر ما شاهد ابتلا‌های دست‌جمعی ناشی از سفر‌های دست‌جمعی و مراسم‌های توده‌ای هستیم و قاعدتا باید منتظر افزایش مرگ و میر باشیم. هنوز درصد قابل توجهی از مردم کرونا نگرفته‌اند که ما با خیال آسوده از ایمنی بدن افراد، نگران افزایش مرگ و میر و مبتلایان نباشیم! بین ۴۰ الی ۶۰ درصد مردم باید درگیر این ویروس شوند تا شاید بتوانیم با خیال راحت از الگوی بروز کرونا به الگوی آنفلوانزا برسیم که با دارو و در فصولی خاص قادر به رفعش باشیم. با یک حساب سرانگشتی درخواهیم یافت که ۴۰ درصد از ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران چیزی حدود ۳۶ میلیون نفر می‌شود! یعنی باید حدود ۳۶ میلیون نفر مبتلا داشته باشیم تا الگوی ظهور کرونا را به الگو‌های محدود فصلی از نظر دامنه و ارتفاع کاهش دهیم.

کشور نیازمند تبیین شیوه‌نامه‌های جدید است

این متخصص بیهوشی از متولیان امر مبارزه با کرونا مانند متخصصین، جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و مسئولان کشوری انتظار می‌روند تا راهکار‌هایی ارائه دهند و شیوه نامه امور مختلف را تبیین کنند تا یک هم‌زیستی با کرونا صورت بگیرد؛ به طور مثال برای محیط‌های مختلف مثل مساجد، تالار‌ها و امثالهم، باید قواعدی با توجه به ظرفیت این اماکن در دستور کار قرار گیرد و به همین شکل رصد شوند. نتیجه این قوانین و شیوه‌نامه‌ها، از بین بردن عوامل شیوع کرونا خواهد بود.

او در ادامه گفت: شاهد هستیم که مجامع علمی کشور، بعد از شیوع کرونا جلسات و وبینار‌های خود را به طور ویدیو کنفرانس و مجازی برگزار کردند.

ویدیو کنفرانس

فروتن در خصوص انتقال کرونا به سایر افراد جامعه به واسطه فعالیت‌های مختلفی که درطی دوران کرونا انجام می‌دهند بر اساس نتایج انجمن پزشکی تگزاس اظهار کرد: یک چارت از عدد یک الی ۱۰ وجود دارد که محیط‌های پر خطر به کم‌خطر از نظر ابتلا و انتقال ویروس کرونا را درجه بندی کرده است و به ترتیب به ذیل زیر است:

شرایط کم خطر

عدد یک که کمترین احتمال انتقال ویروس را دارد شامل فعالیت‌هایی مانند باز کردن نامه پستی است که از پست‌خانه یا صندوق پستی گرفته می‌شود.

فعالیت‌هایی که در رده دوم هستند شامل دریافت غذا از رستوران به صورت تحویل درب منزل، بنزین زدن، فعالیت‌های ورزشی که شامل دو بازیکن و ورزشکار است و بیرون رفتن برای تفریح می‌شود.

شرایط خطر کم و متوسط

درجه سوم شامل سه فعالیت خرید از خواربارفروشی و میوه‌فروشی‌ها، بیرون رفتن برای دوچرخه سواری و پیاده‌روی در محیط باز است.

درجه چهارم خطر انتقال ویروس کرونا ماندن در هتل به مدت دوشب، نشستن در مطب یک دکتر برای انتظار نوبت، رفتن به کتابخانه یا موزه،  محیط رستوران روباز و همچنین قدم زدن در مناطق شلوغ سر باز شهر است و به طور مثال یک ساعت بازی کردن در اتاق بازی، احتمال متوسط خطر انتقال ویروس را افزایش می‌دهد.

شرایط خطر متوسط

برای درجه پنجم سه محیط ذکر شده است از جمله رفتن به کنار دریا، مهمانی‌های حوالی خانه و در بالکن و دورهمی‌ها و مهمانی‌های این‌چنینی. خرید از سوپرمارکت‌های بزرگ در همین درجه نیز قرار می‌گیرد.

درجه ششم چهار فعالیت است مانند فرستادن بچه‌ها به مدرسه و اردو‌های مدرسه ای. حدود یک هفته کار کردن در ساختمان اداری و شنا در استخر‌های عمومی، دید و بازدید و ملاقات فامیلی به خصوص سالمندان و همچنین مشاغلی که مدام در رفت آمد هستند مثل خبرنگاری.


بیشتر بخوانید


شرایط خطر متوسط تا زیاد

درجه هفتم طیف وسیعی دارد و متوسط رو به بالا محسوب می‌شود، مانند آرایشگاه‌های زنانه که حضور در آنها بیشتر طول می‌کشد. غذا خوردن در رستوران‌های دربسته و‌ شرکت در جشن‌تولد‌ها، ازدواج‌ها، عروسی‌ها و مراسم ختم، سفر‌های هوایی با هواپیما، بازی‌هایی که تماس مستقیم زیاد دارند مثل بسکتبال و فوتبال و بغل کردن و دست دادن افراد هم از این موارد هستند.

شرایط خطر زیاد

درجه ۸ و ۹ که بسیار خطر آفرین محسوب می‌شود، غذا خوردن در بوفه‌هاست. فعالیت در مراکز ورزشی مانند باشگاه‌ها، رفتن به شهربازی‌ها، رفتن به تئاتر یا دیدن فیلم در سینما بدون فاصله، کنسرت‌ها و میادین ورزشی برای دیدن مسابقات، کار‌های جمعی مانند مراسم مذهبی که بیشتر از ۱۰۰ نفر در یک فضای بسته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حانیه
۰۹:۱۷ ۲۳ تير ۱۳۹۹
شماها فقط عروسی های توی شهر تهران و جاهای دیگه رو میبینید شهر های کوچیک هزینه های اونقدری نداره با 50میلیون راحت میشه عروسی گرفت تازه الان با کرونا که هزینه پایین هم اومده پس چه بهتر که زودتر عروسی رو گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۲۳ تير ۱۳۹۹
ایرانیها خود رو تافته جدا بافته میدونن
ودر هر مسئله ای هنجار شکنی میکنن
کل دنیا داره ماسک میزنه فقط مردم ما!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۳ تير ۱۳۹۹
ایرانی ها کلا از قدیم هنجار شکن و قانون شکن و لجباز بودن .هر کاری رو بگن انجام بده نمیدن و برعکس.با کی و چی لج میکنید اخه..خطر بیخ گوشمونه.نسل داره منقرض میشه اخه.
United States of America
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
خدایا
Canada
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
واقعا مردم را نمیفهم
از کسی رسانه داخلی پرسید .چرا ماسک نزدی
گفت گروه خونی o. هستم .کرونا نمیگیرم
چرا به چرندیات و مزخرافات سایت ها .کانالهای معاند گوش میدهید
یعنی وقت تحقیق ندارید
یا وقت گران بها و عمر کوتاه را در فصای مجازی سپری میکنید
که اصلا بجز صرر .منفعتی برایتون ندارد
Iran (Islamic Republic of)
1345
۱۹:۴۴ ۲۲ تير ۱۳۹۹
من عروسی سراغ دارم هم پدر مادر عروس و هم داماد تو عروسی کرنا گرفتن مردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ازyjc تقاضامیکنیم پیگیر این قضیه باشند تایه نهادی به این عروسی ها پایان بده اخه عروسی به چه قیمتی بعضیا واقعا درک ندارن دکتراوپرستارای مادارن باجونشون بازی میکنن تامردم رودرمان کنند اونوقت یه سری به فکر عروسی گرفتن افتادن نری میگن دیگه نمیایم عروسی تون بری چجوری بری باید جونتوبذاری کف دستت خواهش میکنم ازتون یه فکری بکنید اینطوری نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
اقا پسرو...
شما مسبب این مرگید
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۷:۴۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
شبها باید جایگاههای سوخت سی ان جی تعطیل بشند تا افرادی که برای تفریح و مسافرت و عروسی بیرون میرند جایی نتونند برند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بنظرم دولت باید برای این قانون شکنی جرمیه سنگین تحمیل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
قبلا می‌گفتن پول نداریم عروسی بگیریم، حالا که لازم نیست عروسی بگیرن، زوری می‌رن دنبالش!!
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۷:۲۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
از ماست که بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ماسک رایگان بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۲۳ تير ۱۳۹۹
خودمون به اون راه نزنیم من ماهی ۵تا ماسک میخرم ۱۱ میشه یعنی ۱۱ تومن این قد زیاد که نخریم ما خودمون به خودمون ظلم میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
عقیل‌پارسا
۱۷:۱۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
الهم‌عجل‌لولیک‌فرج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
باتشکر از باشگاه خبرنگاران جوان عروس وداماد اصلا متوجه این کرونا نیسن ما ۲ مرداد عروسی داریم همسرم عموی داماد بهشون گفتیم عروسی نگیرید ناراحت شدن که عروس وداماد آرزو دارن حالا من وبچه هام نمیریم ولی همسرم میگه زشت نریم تازه دو شب میگیرن ای کاش جلو این عروسیا نیرو انتظامی میگرفت ولی اگه کسی هم کرونا گرفت مرد اصلا ناراحت نشید حقشون میگن کرونا کجا بوده
Iran (Islamic Republic of)
من
۱۶:۲۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
عروسها می میرند برای ویروس کرونای مادرشوهرکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ضرب المثلی هست که می گه خودم کردم که لعنت بر خوردم باد
وقتی عروسی می گیرید باید منتظر مرگ و میر از کرونا هم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۲۲ تير ۱۳۹۹
اینارودیگه نمیشه اسمش رو گذاشت عروسی بلکه خودکشی دسته جمعیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
احسنت به نظرت راجب بی پولی آره والله اکثرا دروغ میگن پول نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
فامیلای ما هم میخان عروسی بگیرن تو رو خداعقل داشته باشد عروسی نگیرید
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۴:۳۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
لطف کنید پیگیر تعویق کنکورها بشین. از نسل کشی جلوگیری کنین. بخدا زمان اعلام نتایج باید جلوی اسم خیلی ها بنویسن مرحوم و مرحومه.
اقای روحانی جلوی این کارو بگیر. بخدا اگه احمدی نژاد الان رئیس جمهور بود هرگز همچین اجازه ای نمی داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
وقتی یکی که خودش مسئول و برای پسرش جشن عقد میگره از بقیه چه توقع
Iran (Islamic Republic of)
امین غ
۱۴:۰۵ ۲۲ تير ۱۳۹۹
چرا باید تابان حماقت ی عده ادم بی فکر را کادر درمان و بهداشت بده والا دیگه خسته شدیم از دست ای ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ما چه گناهی داریم که نمیتونیم دعوت عروسی برادر یا خواهر رو رد کنیم.خدایا به ما رحم کن.حلالمون کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بابای من با کرونا فوت شد با این که توی اعلامیه نوشتیم به خاطر کرونا مراسم نداریم مردم میومدن در میزدن و برای تسلیت میومدن خونمون!!!! ما هم نمیتونستیم در رو براشون باز نکنیم!!!! چند روز بعد فوت بابام یکی از فامیلامون اومدن ازمون اجازه گرفتن برای پسرشون عروسی بگیرن... توی عروسیشون 50 نفر کرونایی شدن!!!!
فرهنگمون باید خیلی خیلی ارتقاء پیدا کنه تا مردم خودجوش رعایت کنن ... لااقل به این نتیجه برسن که با جون خودشون شوخی نکنن....
Ukraine
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
به نظرمن عروس ودامادهمودوست داشته باشندنیازی به عروسی نیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
حالا برید غصه بخورید و پشیمون بشید.اخه چرا کاری که 100 درصد با عقل منافات داره رو انجام میدید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
وقتی متوجه نیستن که این مریضی همه گیر رعایت نمی کنند میشه عروسی عزا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
وقتی متوجه نیستن که این مریضی همه گیر رعایت نمی کنند میشه عروسی عزا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
اخه عروس خانما و اقا دامادا جشن چیه والله با اون پولی که قراره خرج عروسی کنید بدهید به افراد فقیر و مستمند بزار حداقل چندین نفر شاد شن و براتون دعا کنن اخه جشن عروسی الان واقعا خودکشیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
نه داداش نگرفتیا
فقط پول مکه کربلا باید بره واسه فقرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بابا نمیخواد ب فقیر بدن بزار تو جیبشون ولی جشن نگیرن که اینطور داغدار بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
پول عروسی رو به کسی ندید برای خودتون سرمایه کنید حداقل.
United States of America
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بدهید به افراد فقیر و مستمند چه?انشاالله خیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
از حجم و شدت برگزاری مراسمات عروسی در این مدت فهمیدم مردم دروغ میگن که پول ندارند. هیچ کس حاضر نشد بدون این مراسمات پر خرج ازدواج کنه.
تالارها رو میبندن مردم توی خونه میگیرند.
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
دقیقا مردم‌‌ پول دارن فقط آه و ناله میکنن.
اینو میشه تو صف و عروسی و بورس و خیلی چیزا دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
اعلام کنند هر کس آمار این تجمعات رو بده 20 میلیون جایزه میگیره، اونوقت ببینم کی عروسی میگیره تو خونه اش.
United States of America
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۲ تير ۱۳۹۹
توی خونه میگیرند بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
ما نمی دونیم این دختران این دوره زمانه چرا اینقدر لوس ودست خود راضی هستند نمیدونندویروس کرونا خفت همه را میگیره اصرار به جشن و شادی دارند که ارزش داره که تو این جشن شما چند نفر بیمارشوند ؟ حتما این عروس خانم خیلی خوشحال هست مادر شوهر نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
خیلی خوب بود
الان موجی از عروسی گرفتنا واسه محو کردن مادرشوهرا شروع میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
از کجا میدونی به اصرار عروس مراسم گرفتن؟؟؟؟ قاضی!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
حق شون نگیرین جشن
United States of America
ناشناس
۱۹:۵۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
مادرشوهرا نرن جشن
Iran (Islamic Republic of)
irani
۱۱:۲۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
یک بار نشد خبر خوش بشنویم از سایتتون
United States of America
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
انشاالله خیره irani
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
کسی که خربزه میخورد پای لرزش هم باید بنشیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
سطح شعور افرادی که با این وضعیت با این همه هشدار سفر میرن, انواع جشنها رو میگیرن, مراسم ختم میگیرن, واقعا در چه حدی هست؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
خدا وکیلی با طلا گرمی یک میلیون چطور عروس میارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
عروس و داماد به کام می رسند و میهمانان به کام مرگ می روند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۲ تير ۱۳۹۹
تالار باغ ها و اریشگاه زنانه وقهوه خانه وپارگ ها را پلمپ کند اینها مردم را برای برگزاری عروسی وکارهای دیگر تشویق می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۲ تير ۱۳۹۹
فکر کنم خود دولت هم بدش نمیاد جامعه درگیر موجهای کرونا شود چون هیچ امیدی به درمان و واکسن به این زودیها نداره وگرنه جریمه های سنگین برا این اعمال میکردن

آهای مردم خودتون مواظب خودتون باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بابا خیلی باحالید شما تالارا بازن عروسی میگیرن بعد میگید چرا کرونا زیاد شده خو مردشی ببند همه تالارارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بنزین زدن رو اینجا زده کم خطر در حالیکه تو کشور ما جزو مراکز پرخطره احتمالا پمپ بنزینهای تگزاس خیلی خلوتند برخلاف پمپ بنزینهای ما که طرف میره توی صف بعد 10 لیتر بنزین میزنه و دوباره فرداش میره تو صف
Iran (Islamic Republic of)
نرگس سپید
۰۸:۵۲ ۲۲ تير ۱۳۹۹
خدا خیرتون بده. شما که اینا رو گفتی میشه بگی الان کنکور دکتری جزو کدوم دسته هست؟ یعنی بریم آزمون؟؟نریم آزمون؟؟ لطفا بگید جزو کدوم دسته هست. ممنون
United States of America
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۲ تير ۱۳۹۹
بری نری فرق نداره نرگس سپید
انشاالله خیره
Iran (Islamic Republic of)
ایستاده
۰۸:۳۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
اگر فقط یک بار، فقط یک بار برگزار کنندگان این مراسم هایی که تعدادی داخلش کرونا گرفتن رو پلیس به عنوان مدعی العموم بازداشت میکرد، هیچ کس دیگه جرات گرفتن عروسی و غیره رو نداشت.
مشکل از مسئولینه که بلد نیستن حاکمیت رو غالب کنند.
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۳:۲۷ ۲۲ تير ۱۳۹۹
منم موافقم که باید جریمه بشن که با جون خودشون ومردم بازی نکنن
Iran (Islamic Republic of)
A min
۱۶:۳۱ ۲۲ تير ۱۳۹۹
آفرین حق با شما است واقعا مشکل از مسئولین است
نوشته ام معترضانه نیست یک لحظه به ذهنم خطور کرد گفتم نظر دیگران رو هم جویا شم.عملکرد خانواده ها واقعا اشتباه است و هیچ بحثی نیست ولی
۱.چه کسی میتواند زمان دقیق نابودی کرونا را اعلام کند.
۲.در زمانی هستیم که هیچ ثباتی در قیمت ها وجود ندارد.
۳.ایجاد و ابطال بخش نامه و قوانین لحظه ای.
۴.تبعیض مجرد و متاهل بودن در برخی از شغل ها.
۵.تصمیمات اشتباه مسئولین.
۶.تورم و افزایش و ... در مسکن
و موارد دیگر که خودتون اضافه کنید.
ما هم شرایط زندگی خانواده ها رو نمی دونیم شاید یه چیزهای براشون پیش اومده تصمیم به ازدواج گرفتن.
United States of America
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۲ تير ۱۳۹۹
چرا
آخرین اخبار