سخنگوی دولت بیان کرد که به دلیل خروج آمریکا از برجام این توافق کارکرد خود را از دست داده است.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به پنجمین سالگرد برجام اظهار کرد: فرمایشات آرامش بخش و امیدآفرین معظم له در این شرایط دشوار و سخت جامعه ایران امروز زمینه همکاری برای کاهش مشکلات و آلام مردم را ترسیم کردند که به نوبه خودم و از سوی دولت از ایشان سپاسگزاری می‌کنم.

او ادامه داد: ما در دوره بی‌نظیری در تاریخ معاصر ایران قرار داریم، در هیچ زمانی بدخواهان نظام اسلامی به این اندازه دارای قدرت در داخل آمریکا و در کشور‌های کینه توز علیه ایران در منطقه و جهان بر سر کار نبودند. فشار تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تاکنون بر هیچ کشوری این چنین تحمیل نشده است. هیچ دوره‌ای مانند این دوره جامعه ما متحول شده نبوده و ضرورت پاسخ اقتصادی و اجتماعی به نیاز‌های جامعه از ضروریاتی است که شاید در دوره‌های قبل این چنین نبوده است. بدون تردید عبور از این چالش‌های همپوشان که با آثار عظیم اقتصادی و اجتماعی کرونا نیز در هم تنیده شده نیازمند تمرکز بر مسائل اصلی همراهی، همدلی و هم افزایی بین ارکان نظام و از آن مهمتر همه آحاد جامعه است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: ما در چندین جبهه در عرصه بین المللی فشار‌های تحریم، زورگویی‌های آمریکا، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم آثار کرونا که اقتصاد‌های بانشاط دنیا را نیز دچار مشکل کرده است امروز روبرو هستیم که بدون تردید عبور موفق و کاستن از مشکلات جامعه با همکاری همه جانبه و هم افزا و درک و فهم مشترک مسائل امکان پذیر است. مقام معظم رهبری مانند همیشه با درک عمیق از مسائل، توصیه‌های راهگشا برای هم افزایی همه ارکان نظام ارائه کرده اند.

تعامل با قوای دیگر راهکار‌ی اساسی برای برطرف کردن مشکلات است

ربیعی با اشاره به جلسه روز گذشته سران قوا گفت: جلسه روز گذشته سران قوا جلوه عالی از تصمیم و بنای کار سران قوا برای این بود که در کنار هم همدلانه و با یک درک و فهم مشترک از مسائل، رو به سوی حل مشکلات عظیم قدم برداریم. دولت آمادگی دارد پیرامون مسائلی همچون تورم، ارزش پول ملی، مشکلات تولید و مسائل ناشی از تحریم، سختی‌های معیشتی و همه چیز‌هایی که مد نظر مقام معظم رهبری است با همه توان و تعامل با قوای دیگر راهکار‌های اساسی را جهت برطرف کردن این موضوعات ارائه و اجرا کند.

سخنگوی دولت افزود: با توجه به اینکه دولت در خط مقدم و کانون مبارزه با مشکلات قرار دارد، از همه قوا برای همکاری و برطرف کردن مشکلات دعوت می‌کنیم و همچنین دعوت آن‌ها را نیز پذیرا هستیم. ما معتقدیم با هم اندیشی و هم افزایی قوا و با توجه به ظرفیت‌های بی نظیر معنوی و انسانی که در کشور وجود دارد می‌توانیم از عهده مشکلات پیش رو برآییم و زیرساخت‌های ورود به قرن جدید را فراهم کنیم.

او مهمترین جلسه برگزار شده در هفته گذشته را جلسه سران قوا دانست و گفت: در این جلسه ترسیمی از وضعیت اقتصادی، ارز، مشکلات، مشکلات اقتصادی و برنامه‌های رو به آینده صورت گرفت. این جلسه اولین جلسه با حضور رئیس محترم جدید مجلس شورای اسلامی بود که بیشتر به بحث و ترسیم اوضاع گذشت و ان شاءالله در کارگروهی که ستاد اقتصادی برای جلسه آینده تشکیل خواهد داد موضوعات مهمی در حوزه اقتصادی که نیاز به هماهنگی سه قوه دارد، اتخاذ خواهد شد.

توافقنامه برجام کارکرد خود را از دست داده است

ربیعی با اشاره به سالروز تصویب برجام گفت: با فرارسیدن پنجمین سالگرد دستیابی به توافق برجام زمان آن فرا رسیده مروری منصفانه نسبت به محتوای این توافق و دستاورد‌های آن داشته باشیم. متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام این توافق تا اندازه زیادی در حوزه ارتباط کارکرد خودش را به واسطه تحریم‌های ظالمانه‌ای که ترامپ و دار و دسته او برای فروپاشی ایران اتخاذ کردند برای مردم ما از دست داد و برخی نیز راه قضاوت غیرمنصفانه را در این خصوص در پیش گرفتند.

سخنگوی دولت یادآور شد: آمریکایی‌ها نگذاشتند مردم ما از فواید اقتصادی برجام بهره‌مند شوند و خودشان نیز دچار خسارت زیادی شدند. قطعا نقض برجام نمی‌تواند واقعیتی را تغییر دهد که جمهوری اسلامی ایران با این توافق نشان داد تمام تبلیغاتی که بیش از یک دهه درباره فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گوش جهان را کر کرده بود بی اعتبار است.

او ادامه داد: ما ثابت کردیم چیزی برای مخفی کردن نداریم و تمامی جار و جنجال‌ها و تحریم‌هایی که ملت ما را در این مدت آزرده است با نیات سیاسی و برای تامین رضایت رژیم صهیونیستی و جنگ طلبان بهانه جو بوده است. آمریکا با خروج از برجام که اثرات آن قابل مقایسه با خروج آمریکا از سایر توافقات بین المللی نیست، خودش را بی آبرو و منزوی کرده است.

پرداخت مطالبات جامعه ایثارگری تا پایان دولت

سخنگوی دولت اظهار کرد: بر اساس مصوبه دولت و تاکید رئیس‌جمهور مطالبات جامعه ایثارگری تا پایان دولت پرداخت خواهد شد.

ربیعی ادامه داد: یک کارگروه کارشناسی به ریاست سازمان برنامه، بنیاد شهید و ستاد کل نیرو‌های مسلح تشکیل شد و بنابر تصمیم اتخاذ شده، تا پایان ماه مرداد معوقات ماده ۳۸ قانون خدمات رسانی به ایثارگران پرداخت خواهد شد و همچنین باقی معوقات تا نیمه دوم سال بعد کاملا تسویه می‌شود.

او گفت: تصمیم خوبی هم برای تامین ۲۰ هزار مسکن برای جامعه ایثارگری گرفته شد و در دولت بحث شد و با وزارت مسکن تمهیدات آن دیده و تفاهم آن‌ها امضا شد و زمین آن نیز تامین شده است و امیدواریم تا پایان دولت این واحد‌های مسکونی را به خانواده ایثارگران تحویل بدهیم.

سخنگوی دولت افزود: گزارشی هم دکتر ستاری در هفته گذشته ارائه کردند و باید بگویم که خوشبختانه ما هنوز قدرت علمی اول منطقه هستیم و حتی امسال نیز رتبه ما بهبود یافته و هشت درصد نیز پیشرفت داشتیم. از نظر ارائه مقالات نیز در جایگاه ۱۵ جهان هستیم.

ربیعی عنوان کرد: یکی از آثار خوب این گزارش این بود که این رتبه در مقالات علوم پایه و فنی بود. این بدین معنی است که تحقیقات و پژوهش که پایه‌های ظرفیت ساز برای توسعه کشور هستند، خوشبختانه با وجود تحریم و سختی در ارتباط علمی با دنیا، رشد کرده و در شرایط لزوم این منابع انسانی و علوم به مانند فنر، کشور ما را متحول می‌کند.

او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مقابله با کرونا تصریح کرد: مبارزه با کرونا و اثرات آن در ستاد مقابله با کرونا و در دولت مسئله اصلی ماست. عدم استفاده از ماسک و شرکت در تجمعات متاسفانه همچنان عامل اصلی گسترش، ابتلا و شیوع کرونا در کشور است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: تمامی گزارشات حاکی از آن است که ماسک و فاصله گذاری بسیار مهم و موثر است. شرکت در تجمعات متاسفانه رعایت نمی‌شود و به ناچار تصمیمات سخت‌تری اتخاذ شد. بنابراین، ستاد ملی کرونا تصمیم گرفت که علت شیوع در هر شهر را جداگانه بررسی و اطلاع رسانی کند. ما شهر به شهر مطالعه می‌کنیم. شهر‌هایی که فعلا سفید ارزیابی شده‌اند، برنامه مراقبتی بیشتری خواهند داشت تا وضعیت آن‌ها پایدار بماند. سختگیری و ممانعت بیشتری برای برگزاری مراسمات شادی و عزا خواهیم داشت تا وضعیت بدتر نشود.

ربیعی ادامه داد: چارچوب نظارت در ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد و همچنین یک کارگروه مرکزی بر نظارت به پروتکل‌ها به ریاست وزیر کشور تشکیل شد و کارگروه‌های نظارت مختلفی برای استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شد.

او گفت: حوزه نظارت در حوزه اصناف به اتحادیه‌ها، در ادارات به اداره استخدامی و در بخش تولیدی به وزارت بهداشت و وزارت تعاون سپرده شد. امیدوارم با نظارت‌های دقیقی که صورت می‌گیرد، کمتر شاهد عدم رعایت پروتکل‌ها باشیم.

سخنگوی دولت افزود: تصمیم گرفته شد تا با تخلفات هم برخورد صورت گیرد و قرار شد در مرتبه اول اخطار و در مرتبه دوم پلمپ صورت گیرد.

آمادگی ایران برای تقویت سامانه پدافندی سوریه

ربیعی در پاسخ به سوالی در رابطه با اهمیت و پیام توافقنامه همکاری جامع نظامی میان ایران و سوریه با حضور سردار باقری در دمشق، عنوان کرد: ما همواره اعلام کردیم ایران و سوریه دارای مناسبات ویژه‌ای هستند. البته این موضوع بدون سرعت بخشیدن به جبهه مقاومت تروریسم و البته در کنار آن شتاب دادن به آشتی ملی کمتر به وقوع خواهد پیوست و امکان بازگشت تروریست‌ها وجود خواهد داشت. همین نگرانی مشوق همکاری‌های نظامی ایران و سوریه است که اخیرا در جریان دیدار سردار سرلشکر باقری به دمشق به مراحل خوبی رسید.

او ادامه داد: در این سفر ایشان ملاقات‌هایی با رئیس‌جمهور و سایر مقامات سوری صورت دادند که مهمترین بخش سفر، توافقنامه همه جانبه همکاری‌های نظامی و امنیتی بوده است که امضا شد و ما تجربه همکاری‌های دیرین در زمان جنگ صدام علیه ایران با مرحوم حافظ اسد را داشتیم و در زمان جنگ تحمیلی سوریه از کشور‌هایی بوده است که همکاری خوبی با ایران داشته است.

سخنگوی دولت افزود: ابعاد این توافقنامه در حوزه‌های نظامی امنیتی، آموزشی و فنی است و سردار باقری گفتگو‌هایی هم با مقامات سوری در مورد پیگیری‌های همکاری‌های اقتصادی و ایجاد امکان برای حضور شرکت‌ها و ظرفیت‌های فنی و تخصصی نیرو‌های مسلح در دوران بازسازی سوریه داشتند که از موارد دیگری بوده که مورد بحث قرار گرفته است.

ربیعی گفت: ما همچنین برای تقویت سامانه پدافندی سوریه با استفاده از تجهیزات تولید شده ایرانی برای مقابله با تهدیدات هوایی اعلام امادگی کردیم.

او تاکید کرد: در جریان این سفر، سردار باقری از نیرو‌های مستشاری ایران در کنار ارتش سوریه بازدید و نظرات آن‌ها را استماع کردند.

افکار عمومی ایران دیدگاه خوبی به کره جنوبی ندارند

سخنگوی دولت در رابطه با بلوکه شدن دارایی‌های ایران در کره جنوبی و اینکه دولت مشخصا برای بازگرداندن این اموال در شرایط اقتصادی فعلی چه اقدامی کردند؟ گفت: به هر حال ۸ میلیارد دلار در شرایط فعلی برای ما مهم است. رفتار دولت کره جنوبی در این شرایط غیر قابل درک است و این دولت پاسخ لازمی را ارائه نمی‌دهد و ما فکر می‌کنیم هیچ منعی به لحاظ حقوقی و قانونی برای بازگرداندن این مبلغ به مردم ایران برای دولت کره وجود ندارد.

ربیعی تصریح کرد: معلوم نیست چرا کره جنوبی با تسلیم شدن در مقابل فشار‌های آمریکا حاضر شده است روابط خود را با ایران به طور بی‌سابقه‌ای به مخاطره بیاندازد. امروز افکار عمومی ما هیچ دیدگاه خوبی نسبت به این حرکت کره جنوبی ندارد.

او ادامه داد: البته ما به هیچ وجه خواستار تنش میان دو کشور نیستیم، اما این رفتار کره جنوبی را غیردوستانه، مخرب و خلاف موازین و عرف رایج در طول چندین دهه تجارت میان دو کشور می‌دانیم و امیدوار هستیم مقامات کره‌ای پیش از آن که دیر شود و در روابط بلند مدت دوجانبه تاثیر بگذارد اقدامات لازمی صورت دهند.

سخنگوی دولت گفت: در واکنش رسمی، ما در حال بررسی همه گزینه‌های سیاسی و حقوقی و پیگیری در مراجع سیاسی بین‌المللی هستیم و در صورتی که مقاومت غیرقابل مسئولانه سئول ادامه پیدا کند قطعا واکنش مقتضی را اعلام خواهیم کرد، اما کمیته‌ای را حقوقی‌ها در وزارت خارجه تشکیل دادند تا از طرق مختلف این امر دنبال شود.

ربیعی تاکید کرد: امیدواریم از اخلاق و مروت در تجارت پیروی کنند و امروز بدهی خود به ملت ایران که مورد نیاز مردم برای کالا‌های اساسی است را پرداخت کنند.

ربیعی در رابطه با درخواست وام پنجاه میلیون دلاری از بانک جهانی و آخرین وضعیت این درخواست ها، بیان کرد: ما حق خودمان می‌دانیم از همه نهاد‌های بین المللی که سال‌ها حق عضویت به آن‌ها پرداخت کردیم و در آن‌ها حضور داشتیم، درخواست وام کنیم. ۵۰ میلیون دلار از بانک جهانی را وزارت بهداشت درخواست و تعقیب کرد و تصویب شده و اقدامات نهایی آن در حال انجام است و این وام از سوی بانک جهانی به سازمان بهداشت جهانی پرداخت می‌شود و این سازمان اقلام مورد نیاز وزارت بهداشت ما را خریداری می‌کند و برای ما ارسال خواهد کرد.

او افزود: امیدواریم هرچه زودتر این اقدام نهایی شود و آنچه ما اطلاع داریم به لحاظ تشریفات اداری خود نهایی شده است و فقط باید کار اجرایی آن صورت گیرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد وام مرتبط با صندوق بین المللی پول که ۵ میلیارد دلار درخواست کردیم، بانک مرکزی پیگیری‌های لازم را انجام داده و طبق اطلاعی که دارم، گزارشات کارشناسی به مسئولان صندوق ارائه شده است. پیش از این رییس کل بانک مرکزی ما هم گفته بود منتظر طرح موضوع در هیئت مدیره صندوق هستیم. به نظر ما تعلل بیشتر از این توسط مدیریت صندوق دیگر توجیه ندارد و به نظر می‌رسد آمریکا در این تأخیر نقش آفرینی دارد.

ربیعی ادامه داد: اهمیت این وام در مبارزه با کرونا به اندازه‌ای است که هرگونه کارشکنی مدیریت صندوق و آمریکا عمل آشکار غیرانسانی محسوب می‌سود. ما این‌ها را برای اقلام دارویی و درمانی می‌خواهیم و این فشار آمریکا نوعی جنایت علیه بشریت هم محسوب می‌شود و امیدوار هستیم صندوق بین المللی پول شائبه برخورد سیاسی با این مسأله انسان دوستانه را از بین ببرد و هرچه سریعتر مرحله پرداخت آن را انجام دهد.

 دریافت بهای کالاهای صادراتی از ونزوئلا همانند سایر کشورهاست

سخنگوی دولت در رابطه با کمک‌های بشر دوستانه ایران به ونزوئلا و انتقادات پیرامون آن و روند کمک ها، بیان کرد: فکر می‌کنم سوء تفسیری صورت گرفت. من این موضوع را در یک مصاحبه‌ای با یک نشریه خارجی مطرح کردم که فکر می‌کنم در ترجمه این سوء تفسیر صورت گرفت. اصولاً موضوع و درخواست کمکی مطرح نبوده و اصلا به صورت رسمی از سوی ونزویلا درخواست کمکی از ما نبوده است و آنچه در روابط بین ایران و ونزوئلامطرح است مانند تمام کشور‌ها است. ما با سایر کشور‌ها تبادل تجاری داریم با ونزوئلا هم به همین ترتیب است. قواعد و مقررات مرسوم تجاری میان ایران و ونزوئلا هست و بر آن اساس صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: ممکن است تبادلات تجاری ما با مردم ونزوئلا به مقابله آن‌ها با تحریم‌های یکجانبه آمریکا کمک کند، اما هدف ما برخورداری از مناسبات عادی تجاری براساس منافع متقابل بوده و تابعی از تصمیمات غیرقانونی آمریکا هم نخواهد بود.

ربیعی تاکید کرد: به آمریکا هم اجازه نخواهیم داد روابط تجاری ما با هر کشوری را به مسأله غیرعادی و متاثر از تحریم‌های یکجانبه تبدیل کند. یادآوری می‌کنم تجارت ایران و ونزوئلا مستثنی از قوانین تجاری ایران با سایر کشور‌ها نیست و دریافت بهای کالا‌های صادراتی نیز بر همان منوال انجام خواهد گرفت.

ربیعی در رابطه با تکلیف مدارس و دانش آموزان و آغاز سال تحصیلی در شرایط ویروس کرونا گفت: آنچه تا کنون تصمیم گرفته شده است این است که شروع سال تحصیلی ۱۵ شهریور ماه خواهد بود و این تصمیم تغییری نکرده است. شکل و کیفیت تحصیل در سه سناریو طراحی شده است که زرد، سفید و قرمز است.

او افزود: در وضعیت قرمز قطعاً به صورت غیرحضوری خواهد بود و در وضعیت زرد به صورت ترکیبی حضوری و غیرحضوری می‌تواند باشد، اما این وضعیت ترکیبی نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت نیمی از دانش آموزان در روز‌های فرد و نیمی در روز‌های زوج و روز‌هایی که حضور ندارند به صورت غیرحضوری خواهد بود. وزیر آموزش و پرورش با دقت در این زمینه بررسی کردند و پیش‌بینی‌هایی انجام دادند که کمترین نگرانی برای خانواده‌ها به وجود نیاید. خوشبختانه نرم افزار «شاد» امروز یک کار بسیار موفق جمهوری اسلامی ایران است که در آن میلیون‌ها نفر حضور دارند و در آینده این شبکه تقویت خواهد شد.

سخنگوی دولت در رابطه با اینکه آیا دولت در زمینه مسکن اقدامات ویژه‌ای نداشته که این چنین مورد هجمه واقع شده است؟ خاطرنشان کرد: بحث افزایش قیمت مسکن و مسأله اجاره بها و سکه و ارز تابعی از شرایط مستقیم مربوط به مسکن نیست و توجیهی در حوزه مسکن ندارد و بیشتر پول سرگردان در کشور است و مسکن هم به عنوان کالای جایگزین در این پول سرگردان می‌آید.

ربیعی گفت: شاید تکراری باشد، اما به این آمار توجه کنیم، در دولت قبل در مجموع ۷۰۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شد و در این دوره ۱میلیون و ۳۳۰ هزار واحد تحویل شد. مسکن‌هایی که مناطقش درست بود و زیرساخت هایش آماده بود تکمیل شد.

او ادامه داد: اقدام طرح ملی مسکن هم مهمترین طرح دولت دوازدهم بوده است و ۴۰۰ هزار واحد در سطح کشور هدف گذاری شد و واحد‌های مسکونی این طرح در برنامه اجرایی قرار دارند و ثبت نام گسترده از مردم صورت گرفته و برنامه دو ساله هم این است که این افراد می‌توانند صاحبخانه شوند و برنامه وزارت مسکن تحویل دو ساله است.

افزایش وام مسکن را از شورای پول و اعتبار درخواست کردیم

سخنگوی دولت افزود: تحویل واحد‌های مسکونی به گونه‌ای است که عده‌ای برای واگذاری زمین به واجدین شرایط معرفی می‌شوند. برخی از تحویل‌ها از ماه آینده شروع می‌شود و علاوه بر آن ۶۰۰ هزار واحد برای بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف که قطعاً ذی نفعانش از آحاد جامعه هستند در دستور کار قرار گرفته است. در طرح اقدام ملی مسکن به گسترش مسکن در آینده کمک می‌کند.

ربیعی گفت: قرار است اراضی دولتی در محدوده و حریم شهر‌ها برای بهره برداری به وزارت راه واگذار شود که این کار امکان زمین دادن برای یک میلیون مسکن را در مرحله اول را فراهم می‌کند. در شورای عالی پول و اعتبار افزایش وام مسکن را درخواست کردیم و باز هم تلاش می‌شود سهم وام مسکن را افزایش دهیم.

او اضافه کرد: درخواست رئیس جمهور احداث مسکن در بافت‌های فرسوده بود. هدف گذاری احداث مسکن در بافت‌های فرسوده دارای عقب ماندگی است. زیرا زیرساخت فرهنگی و ایجاد مشترکات مورد نیاز بود. با ایده اولیه‌ای که روی بافت‌های فرسوده داشتیم از برنامه مان عقب‌تر هستیم.

سخنگوی دولت گفت: فقط در این مدت ۲۰۰ هزار مسکن روستایی آماده کردیم و مسکنی که بر اثر سیل و زلزله از بین رفته بود به سرعت روی آن‌ها کار شد. اتفاقاً تصمیم خوبی هم برای ایثارگران گرفته شد.

ربیعی در رابطه با بازگشت ارز صادراتی و اینکه چه میزان از این ارز صادراتی بازگشته است؟ اظهار داشت: عده‌ای ارز نیاوردند و این نباید دلیل شود که ما کل صادرکنندگان را زیر سوال ببریم. به عقیده من امروز صادرکنندگان ما در خط مقدم اقتصاد هستند و به کشور کمک می‌کنند. تحریم و زندگی اقتصادی بدون نفت فقط با صادرکنندگان قوی ممکن خواهد بود.

او تاکید کرد: ما نیازمندیم صادرکنندگان قوی در کشور داشته باشیم و باید زندگی اقتصادی خود را به تولید داخلی خود متکی کنیم. افزایش تولید داخلی و صادرکنندگان قوی راه برون رفت ما از فشار‌های آمریکا است. غالباً صادرکنندگان ما خوشنام و دلسوز هستند و بحث ما در مورد افرادی است که کارت‌های یکبار مصرف گرفتند و امروز در فشار اقتصادی دولت ارز‌ها را بر نمی‌گردانند.

سخنگوی دولت گفت: هیچ وقت تفاوت قیمت ارز آنچنانی وجود نداشته و ما ۷۰ یا ۸۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم و این درآمد پاسخگوی نیاز‌های ما بوده است. اکنون به تحریم خوردیم.

او اضافه کرد: امروز در ستاد اقتصادی دولت تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مورد تامین ارز برای مواد اولیه کارخانه‌ها تصمیمات خوبی گرفته شد. ارز کارخانه‌ها افزایش پیدا کند تولید داخلی افزایش می‌یابد و بخشی از آن به صادرات منجر خواهد شد. گمرک ایران هم معمولاً تعهد برگشت ارز را از کلیه صادرکنندگان اخذ کرده است، اما چیزی که مطرح است این‌ها با محدودیت روبرو می‌شوند و کارتهایشان باطل می‌شود.

ربیعی تصریح کرد: عده‌ای از کارت‌های بازرگانی افراد عادی که شرایط سهلی داشتند سوءاستفاده کردند. لازم است در این شرایط دقت شود که این روند دیگر صورت نگیرد.

سخنگوی دولت گفت: در جلسه سران قوا در روز گذشته هم در مورد این موضوع بحث شد و امروز صبح هم تصمیم گرفته شد که مهلت برگشت ارز صادراتی به ۴ ماه برگردد و افرادی که ظرف سه ماه تحویل دهند، ۱۰ درصد معافیت بازگشت ارز خود را خواهد داشت و سیاست تشویقی در نظر گرفته شد.

از بحران ارزی عبور خواهیم کرد

سخنگوی دولت درباره وضعیت بازار ارز گفت: طی روز‌های آینده در مجموع عرضه در بازار ارز را افزایش خواهیم داد. ما هم مثل همه نگران شرایط دشوار اقتصادی و تاثیر قیمت ارز بر روی کالا‌ها هستیم. متاسفانه عده‌ای کالا‌های خود را نگه می‌دارند و انتظار ارزی ایجاد می‌کنند.

او افزود: چرا برخی رسانه‌ها تیتر می‌زنند که دلار به سوی ۵۰ هزار تومان می‌رود؟ این چه مشکلی را از کشور حل می‌کند؟ اگر یک پیش بینی اقتصادی شاذ دارید چرا آن را به تیتر یک تبدیل می‌کنید؟

سخنگوی دولت گفت: در جلسه سران سه قوه بحث اصلی بر سر کنترل قیمت ارز بود و قرار شد مجلس و قوه قضاییه به موضوع ورود کنند و مواردی را هم دولت تمهید کرده برای اینکه بازار را کنترل کند. ما از این بحران عبور خواهیم کرد و از مردم به خاطر فشار‌های آمریکا که وضع دشواری برای کشور درست کرده است عذرخواهی می‌کنیم.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره استیضاح رییس‌جمهور گفت: من این موضوع را با آقای امیری معاون پارلمانی رییس جمهور مطرح کردم و ایشان با رییس محترم مجلس و اعضای مهم قوه مقننه در این خصوص ملاقات‌هایی داشتند. تعاملات دولت و مجلس در حال سامان یابی است و فکر می‌کنم با برنامه ریزی که صورت گرفته و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و چارچوب‌هایی که ایشان برای تعامل مطرح کردند، تعاملات دو قوه رو به پیشرفت خواهد بود.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه هم افزایی قوا یک اصل است، گفت: بعد از فرمایشات رهبری و جلسات دیروز سران قوا سرفصل نوینی در هم افزایی بین قوا ایجاد شد. البته ما سوال را حق مجلس می‌دانیم و نمایندگان باید از ظرفیت‌های خود استفاده کنند، اما من درباره استیضاح چیزی نشنیدم و اگر هم موردی باشد یک اظهار نظر شخصی است و بعید می‌دانم که مدنظر مجلس طرح مسئله استیضاح باشد. به نظر ما باید روال طرح سوال طی شود، مفاهمه‌ها صورت گیرد و وزرا صحبت کنند و فکر می‌کنیم که نیاز به استیضاح نخواهد بود.

ربیعی درباره اظهار نظر محسن هاشمی مبنی بر اینکه در شیوع دوباره کرونا دولت ۷۰ درصد مقصر است، گفت: این حرف‌ها به نظر ما کلی گویی است و معلوم نیست شاخص اندازه گیری آقای هاشمی برای اعلام ۷۰ درصد چه بوده است. ما اساساً در وضعیت عادی نیستیم و کسی هم در دولت معتقد نیست که وضعیت عادی است. من خواهش می‌کنم که دوستان رسانه‌ای دوگانه عادی سازی_تعطیلی درست نکنند. یعنی نگویید که دولت اگر تعطیل نمی‌کند پس یعنی وضع را عادی شمرده است.

او تاکید کرد: ما معتقدیم وضعیت غیر عادی است، اما تعطیل هم نمی‌کنیم، یعنی تعطیلی برای آنجاست که وضع قرمز باشد. می‌بینیم که اقتصاد‌های بزرگ دنیا در مواجهه با این وضع زمین خوردند و ما نیز با بیش از ۳ میلیون بیکار مواجه بودیم.

سخنگوی دولت افزود: به نظر من دولت در مجموع تصمیمات غلط در مواجهه با کرونا نگرفته است، آنجایی ما دچار مشکل شدیم که به یکباره در جامعه شورش روانی پیدا شد و مردم خسته شدند. عادی سازی به صورت انگاره عمومی شکل گرفت و ما در ستاد در این جهت حرکت نکردیم و اساساً دوگانه فوق را درست نمی‌دانیم.

ربیعی درباره تشکیل کمیته تعامل با قوا به ریاست جهانگیری، اظهار داشت: آقای جهانگیری جلسه‌ای دارند درباره اقتصاد مقاومتی که سه قوه در آن هستند، یک جلسه ستاد تحریم است که آنجا هم سه قوه حضور دارند و یک جلسه هم ستاد مبارزه با فساد است که آقای معاون اول مسئول آن هستند. با این حال بحث چگونگی تنظیم رابطه دولت با سایر قوا مطرح است و دولت به دنبال راه‌هایی برای این منظور است. لوایح مورد نیاز وزارت خانه‌ها جمع آوری شده و اولویت‌ها مشخص شده و انشا الله به زودی چگونگی ارائه این گزارش‌ها به مجلس تعیین خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره زمان اعطای وام ودیعه مسکن گفت: اصل این مسئله در دولت مورد تفاهم قرار گرفته است، منتهی اینکه منابع بانکی به چه شکل تخصیص یابد و با چه تسهیلات و با چه نرخی پرداخت شود هنوز مشخص نشده است. بانک مرکزی باید ابعاد موضوع را بررسی کند تا فشاری به نقدینگی جامعه وارد نشود.

او در پاسخ به این سوال که آیا جلسه همفکری میان دولت و مجلس برای تخصیص ارز به کالا‌های اساسی برگزار شده، گفت: اینگونه جلسات همواره وجود داشته و وزرا به مجلس می‌روند و در جلسات حاضر می‌شوند، اما وظیفه تخصیص ارز بر عهده دولت است.

ربیعی ادامه داد: برای امسال ما ۸ میلیلارد دلار منابع ارزی برای تخصیص به کالا‌های اساسی پیش بینی کردیم و اولویت اول بانک مرکزی هم کالا‌های اساسی است. دیروز هم در جلسه سران سه قوه رئیس محترم کمیسیون اقتصادی و رییس محترم کمیسیون برنامه و بودجه دیدگاه‌های خود را درباره چگونگی تخصیص ارز مطرح کردند. آقای نهاوندیان از طرف دولت مسئولیت دارند که در جلسه اقتصادی سران سه قوه و با حضور نمایندگان سایر قوا تعاملات را پیگیری کنند و طرح‌های دولت در آنجا بررسی می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
george floyd
۱۹:۵۰ ۲۴ تير ۱۳۹۹
والا سیاست های شما هم نتونسته

ما که ۴۰ ساله منتظریم فقط
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۹:۴۰ ۲۴ تير ۱۳۹۹
مردم را با این برجام نافرجام داغون کردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
طرح بازگشایی مدارس طرحی بدون اندکی اندیشه...
اولا در بیان آمار صداقت ندارید و مناطق را بصورت الکی سفید و زرد اعلام می کنید...
دوما برای زوج و فرد یعنی کلاس ها دوبرابر میشود نیروی آموزش را از کجا می آورید؟ معلمی که حقوقش کفاف زندگی نمی دهد را به زور به کلاس بکشانید و هزینه درمانی را هم روی دوشش بیاندازید...
سوما سلامت روان دانش آموز و معلم و خانواده هایشان را چه میکنید...
سرویس رفت و آمد بچه را چه میکنید؟
رعایت فاصله در سرویس بهداشتی و آبخوری...
تغذیه کودک...
آیا در محیطی پر استرس فایده آموزشی هست؟؟
وهزاران هزار سوال دیگر...که فکری به حالش نشده...
ولی توقع مدیریت از دولتی که در شرایط عادی توان مدیریت نداشته در شرایط ویژه داشتن هم عاقلانه نیست...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اخر فهمیدی که برجام مشکلات مردم حل نمی کند
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۹:۱۳ ۲۴ تير ۱۳۹۹
پس چرا ولش نمی کنید؟
Japan
ناشناس
۱۹:۰۰ ۲۴ تير ۱۳۹۹
بزرگترین دشمنان ملت و کشورمون ایران، غربی ها نیستن. بزرگترین دشمن درحال حاضر برخی مسعولان و مدیران هستن که با بی تدبیری و بی کفایتی خود کشور و اقتصاد رو به نابودی کشوندن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۴ تير ۱۳۹۹
برجام عملا مردم ایران را برجای خودشون میخکوب کرده وانجام هر کاری را از آنها گرفته شاید معنای برجام یعنی برجا میخکوب کردن باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۴ تير ۱۳۹۹
فکرمیکنیم مثله 10هزارسال پیش داریم زندگی میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
کره جنوبی هم با ما دشمن شده است اصلا کشوری هست که حاضرباشد با ما همکاری کند
این است نتیجه فهمیدن زبان دنیا
آخرین اخبار