به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : با نگهداری غذا در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد و یا دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتی گراد رشد میکروارگانیسمها کاهش یافته یا متوقف میشود.
او ادامه داد: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است و در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد تا دو سال میتواند زنده بماند.
دلشاد با بیان اینکه ویروس کرونا در دو نوع سارس (SARS) و مرس (MERS) براساس میزان دما، رطوبت و نور، ماندگاری متفاوتی دارند، گفت: در دمای یخچال که ۴ درجه سانتی گراد است، ویروس کرونا میتواند تا ۷۲ ساعت زنده بماند.
بیشتر بخوانید :
دلشاد تاکید کرد : غذای پخته را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنید و غذای پخته و فساد پذیر را بلافاصله ترجیحا تا کمتر از ۵ درجه سانتیگراد، سرد کنید همچنین غذا را به مدت طولانی حتی درون یخچال نگهداری نکنید و باقیمانده غذا نباید بیش از ۳ روز در یخچال باقی بماند و بیش از یکبار مجددا گرم شود.
او افزود : در شستشوی دست ها، ظروف و تجهیزات مورد استفاده برای پختن و خوردن غذا و شستشوی میوه و سبزیها و تهیه نوشیدنی و یخ باید از آب سالم استفاده شود و در صورتی که آب مورد استفاده سالم نباشد از روشهای سالم سازی آب مانند جوشاندن یا افزودن ۳-۵ قطره کلر به ازاء هر یک لیتر آب استفاده کنید.
انتهای پیام/ه