به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سید مهدی آذریان سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی سیراف بیان کرد: طراحی سه بعدی بناهای تاریخی این بندر آغاز شده و تا پایان امسال به پایان میرسد.
او افزود: ما در این طرح دو هدف کوتاه مدت و بلند مدت را دنبال میکنیم که در مرحله اول با هدف درک و تصور بهتر گردشگر از بازدید میدانی است و در آینده نیز به دنبال فراهم کردن زمینه بازدید مجازی از آثار تاریخی بندر سیراف هستیم.
بیشتر بخوانید
سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی سیراف ادامه داد: در کنار بازدید مجازی آثار تاریخی سیراف که در آینده رخ میدهد، بازدیدهای حضوری هم میتواند با این ظرفیت به شکل الکترونیک طراحی شود.
آذریان گفت: این کار با همکاری دوستداران میراث فرهنگی انجام میگیرد و تا کنون طراحی چهار اثر گمرک بنگسار، مسجد جامع، خانههای اعیانی و کوره سفال پزی انجام گرفته است.
او بیان کرد: بندر تاریخی سیراف در قدیم یکی از بندرهای شاخص دنیا در زمینه تجارت دریایی بوده است و ۲۳ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی دارد.
بندر سیراف در ۲۴۰ کیلومتری جنوب شرقی استان بوشهر قرار دارد و جزء شهرستان کنگان است.
قرار گرفتن این شهر میان کوه و دریا جلوهای خاص به آن بخشیده است.
سیراف به گواه مورخان در عصر ساسانی ایجاد شد و در قرنهای سوم و چهارم هجری از نظر قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی مهمترین بندر ایران در خلیج فارس بوده است.
بر اثر زلزله هولناک سال ۳۶۶ هجری قمری شهر پرشکوه سیراف به کلی ویران شد و مردمانش در دل خاک مدفون شدند.
انتهای پیام/م