کمک ۲۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی برای طرح‌های آبخیزداری استان همدان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: امسال ۲۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزدداری استان اختصاص یافت.

کمک ۲۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی برای طرح‌های آبخیزداری استان همداناسفندیار خزائی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان گفت: امسال ۱۵ طرح آبخیزداری و آبخوان داری با اعتباری حدود  ۲۰ میلیاردتومان از محل صندوق توسعه ملی در استان اجرا می شود .

او با بیان اینکه طرح‌های آبخیزداری پارسال استان هم پیشرفت ۸۵ درصدی دارند افزود: پارسال  ۲۴ طرح آبخیزداری در این استان با اعتباری بالغ بر ۳۸ میلیارد تومان اجرایی شد.

 خزائی بیان کرد: آبخیزداری و آبخوان‌داری از راهکار‌های موثر برای حفاظت از آب و خاک به شمار می‌رود و دولت تدبیر و امید نسبت به این مقوله در جای جای ایران اسلامی و به ویژه استان همدان توجه خاصی به این طرح‌ها دارد.

او ادامه داد: سهم طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در ذخیره‌سازی آب غیرقابل انکار است و مفهوم آن را می‌توان در بخش مدیریت منابع طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

خزائی تصریح کرد: با اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری می‌توان ۲۷۰ مترمکعب آب کنترل  و از ۲/۵ تن فرسایش خاک و رسوب جلوگیری کرد.

مدیر کل منابع طبیعی استان ادامه داد: متوسط فرسایش خاک در کشور ۱۶/۷ تن است که این میزان فرسایش خاک در مقایسه با سایر کشور‌های جهان بسیار بالاست و این موضوع اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری که نقش بسیاری در کاهش فرسایش خاک دارد را نشان می‌دهد.

خزائی افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری میزان فرسایش خاک ۲ تن در هکتار کاهش می‌دهد و تولید علوفه در هر هکتار بیش از ۱۰۰ کیلوگرم افزایش  پیدا می‌کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: همدان یکی از استان‌های پیشرو و موفق در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری در کشور طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود و با اجرای این طرح‌ها در زمان‌بندی تعیین شده از وقوع سیل در بسیاری از نقاط سیل‌خیز استان جلوگیری و بحران‌ها به ویژه در اوایل سال جاری مدیریت شد.

او اضافه کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری مانع از رسوب و فرسایش خاک می‌شود و این مهم در حفاظت از خاک، افزایش منابع آب‌های زیرزمینی و توسعه بستر‌های اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.

انتهای پیام/ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.