عضو شورای حزب موتلفه گفت: از دنیای غرب چیزی جز استکبار ندیدیم و هیچ‌گاه از تعامل با چین ضرر نکردیم.

یحیی آل اسحاق، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص فرصت‌های اقتصادی که قرارداد با چین در اختیار کشور قرار می‌دهد، گفت: این قرارداد آورده‌های زیادی به همراه خواهد داشت، به این دلیل که چین جایگاه بالایی در روابط اقتصاد بین الملل دارد و در حوزه‌های سرمایه گذاری، تکنولوژی، تجارت، خرید نفت، تعاملات اقتصادی و منطقه‌ای و حوزه‌های دیگر که ضرورت کار اقتصادی بوده موفق ظاهر شده است.

او افزود: امروز همه اقتصاد‌های فعال دنیا با چین رابطه زیادی دارند؛ حتی اروپا و آمریکا که امروز با چین درگیر هستند، رقم‌های بسیار بالایی را با چین معامله می‌کنند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: برای ما هم در زمینه صادرات کالای خودمان و هم در زمینه تهیه کالا و خدمات و تکنولوژی و سرمایه گذاری فرصت خوبی در اختیار کشور قرار می‌گیرد.

آل اسحاق تصریح کرد: مهم ترین بخش این قرارداد نحوه بستن قرارداد و جزئیات آن است که باید حواسمان باشد بهترین رابطه را در حوزه‌های صادرات، واردات و سرمایه گذاری ایجاد کنیم.


بیشتر بخوانید:


او در خصوص فواید بلند مدت بودن این رابطه گفت: در حوزه‌های فعالیت‌های بلند مدت مانند سرمایه گذاری‌های مشترک و همکاری‌های مشترک اقتصادی حتما می‌تواند موثر باشد و در پروژه‌های بزرگ مانند پالایشگاه ها، نیروگاه ها، انتقال انرژی و کار‌های بزرگ که نیاز به زمان بیشتری دارد، با برنامه دقیق تری می‌توان پیش رفت.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه بیان کرد: همه نگرانی‌هایی که در این خصوص وجود دارد این است که این قرارداد سلطه و سلطه پذیر باشد که البته باید گفت که بستن چنین قرارداد‌هایی مسیر‌های پیچیده‌ای را طی می‌کند و در تمام ارکان نظام بررسی می‌شود و مقام معظم رهبری هم به گونه‌ای برای تعیین خط مشی‌های کلی نظام، بر چنین قرارداد‌هایی نظارت خواهند کرد و همه ساختار نظام بر آن نظارت می‌کنند و مفاد آن قدم به قدم توسط نهاد‌های تصمیم گیر و تصمیم ساز کشور بررسی می‌شود، به همین خاطر نگرانی از این بابت نداریم.

او در ادامه تصریح کرد: در واکنش به برخی اظهار نظر‌ها که این قرارداد را به برجام تشبیه کردند، گفت: برجام یک جریان سلطه گر و نوعی از استکبار علیه ایران بود که طرف مقابل ما که آمریکا و متحدینش بودند به تعهدات خود در آن عمل نکردند؛ فرق دنیای غرب با ما همین است.

آل اسحاق افزود: نکته دیگری که ضرورت دارد که توضیح داده شود این است که در تعاملات بین المللی که نظام مهندسی دنیا از آن برخوردار است، نگاه انحصاری به غرب باید کنار گذاشته شود و شرق فراموش نشود؛ باید در تعاملات بین المللی جایگزین‌های زیادی در اختیار داشته باشیم تا کشوری نتواند به صورت انحصاری با ما برخورد کند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه بیان کرد: باید در نظر داشته باشیم که ما از دنیای غرب چیزی جز سلطه و استکبار ندیدیم و در قبل و بعد از انقلاب و در جریان جنگ تحمیلی آسیب‌های زیادی از آن‌ها دیدیم و در برجام هم شاهد آن بودیم که به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکردند. از طرف دیگر ما هیچ گاه از تعامل با کشور چین ضرر نکردیم و می‌توانیم ارتباط راحت تری با این کشور برقرار کنیم، ولی باید جوانب احتیاط را در ارتباط با هر دو طرف رعایت کنیم و در نظر داشته باشیم.

آل اسحاق در پایان گفت: مفهوم شعار «نه شرقی، نه غربی» قطع ارتباط با دنیا نیست، مفهوم آن این است که ما با حفظ منافع ملی خود با حواس جمعی و حفظ عزت، حکمت و مصلحت با دنیا تعامل داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار