مدیرعامل شرکت آب ‌و فاضلاب خوزستان:

تلاقی فاضلاب با شبکه توزیع آب در خوزستان کذب است

حقیقی ‌پور گفت: ادعای تلاقی فاضلاب با شبکه توزیع آب در خوزستان صحت ندارد و وضعیت میکروبی شبکه توزیع آب شرب مطلوب است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، صادق حقیقی پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: براساس گزارش شبکه بهداشت استان مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب شرب شهر‌های استان در سال ۹۸ به جز شبکه مجزای آب اهواز ۹۷ درصد بوده و ادعای تلاقی فاضلاب با شبکه توزیع آب صحت ندارد.

او با بیان اینکه براساس آمار ارائه شده مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب شهر‌های باغملک، ایذه، دهدز، بهبهان، آغاجاری، دزفول، شوش و گتوند ۱۰۰ درصد بوده، اظهار داشت: شبکه توزیع آب لالی ۹۸.۸، شوشتر ۹۹.۷، هندیجان ۹۹.۳۲، آبادان ۹۹.۷، باوی ۹۸.۷، خرمشهر ۹۸.۶ و رامهرمز ۹۸.۳ درصد بوده است.

حقیقی پور ادامه داد: طبق آمار شبکه بهداشت استان خوزستان مطلوبیت میکروبی شرق اهواز ۹۴ درصد، غرب اهواز ۹۲ درصد و شهرستان کارون ۹۴.۳ درصد است، میانگین مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب استان خوزستان همچون کشور ۹۷ درصد است، دلیل پایین‌تر بودن میانگین مطلوبیت میکروبی اهواز نسبت به میانگین کشوری وجود تعداد بالای انشعابات غیرمجاز به ویژه در مناطق حاشیه شهر است.


بیشتر بخوانید


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بیان داشت: آمار مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب مطابق آزمایشگاه مجهز آبفای خوزستان از درصد اعلام شده توسط شبکه بهداشت نیز بالاتر است، زیرا در نوع نمونه گیری آب در آزمایشگاه‌های بهداشت و آبفا تفاوت‌هایی وجود دارد.

چند انشعاب غیرمجاز آب در اهواز وجود دارد؟

این مقام مسئول با بیان اینکه در اهواز بیش از ۵۰ هزار انشعاب غیرمجاز آب وجود دارد که برخی از آن‌ها لوله‌های آب را از میان فاضلاب عبور داده اند، تصریح کرد: از ساکنان مناطق حاشیه‌ای درخواست شده که در قبال مبلغ اندک ۵۰ هزار ریال انشعاب مجاز از شرکت آبفا دریافت کنند، اما به هیچ عنوان حاضر به قبول این مساله نیستند.

او با اشاره به اینکه مطابق گزارش ارائه شده از سوی شبکه بهداشت استان خوزستان میزان کلر موجود در شبکه توزیع آب درصد از میانگین کشوری نیز بالاتر است، گفت: براساس نتایج ارائه شده از سوی آزمایشگاه‌های شرکت آبفای استان مطلوبیت میکروبی شبکه توزیع آب استان در سال ۹۸ عدد ۹۹.۳۹ درصد و مطلوبیت کلرسنجی نیز ۹۹ درصد بوده است.

صادق حقیقی پور اظهار کرد: مطلوبیت میکروبی ۳ ماهه نخست امسال نیز ۹۹.۵۶ درصد و مطلوبیت کلر باقی مانده در شبکه توزیع آب استان ۹۹.۵۶ درصد است که البته این آمار بدون در نظر گرفتن نمونه‌های شرکت آبفای اهواز است، البته تغییر رنگ و بوی آب شرب اهواز در برخی ساعات به دلیل پمپاژ مستقیم آب از شبکه توزیع است در برخی ساعات به دلیل اینکه مصرف شاهد افت فشار در شبکه هستیم و پمپ‌های خانگی با فشار بر این شبکه که باعث ایجاد مکش منفی می‌شوند.

او با بیان اینکه سطح آب‌های زیرزمینی در اهواز نسبت به وجود شبکه توزیع بالاتر است و این احتمال وجود دارد که در اثر فشار پمپ‌های خانگی در زمان پیک مصرف این آب‌ها از طریق محل‌های جوش و ترک لوله‌ها وارد شبکه شوند، ادامه داد: وجود تلاقی آب و فاضلاب در آب شرب صحت ندارد و در صورت وجود چنین مسئله‌ای شبکه بهداشت باید به ما نامه بزند و نتایج نمونه گیری‌های خود را اعلام کند در حالی که تاکنون چنین نامه‌ای به ما ارجاع داده نشده است.

سید محمد علوی َرئیس مرکز بهداشت استان خوزستان شامگاه سه شنبه در گفتگو با صدا و سیمای مرکز خوزستان گفت: در بسیاری از نقاط استان به خصوص در مناطق روستایی و حاشیه‌های شهر تلاقی آب و فاضلاب را به دلیل شکستگی خطوط داریم و مردم آبی را می‌خورند که آغشته به مدفوع انسانی است، در نتیجه باعث می‌شود همه بیماری میکروبی که از طریق آب منتقل می‌شوند مانند هپاتیت A و E، سالمونلا، التور و هزاران بیماری دیگر سلامت مردم را تهدید کنند.

او بیان کرد: بار‌ها مراکز بهداشت غرب و شرق اهواز در این خصوص اعلام جرم و شکایت کرده اند و در شورای سلامت استان نیز این موضوع را چندین مرتبه مطرح کرده ایم، زیرا یکی از مسائل عمده ما در خوزستان آب و فاضلاب است.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار