به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «وب سایت وزارت خارجه آمریکا»، وزرای خارجه و دفاع آمریکا و استرالیا در بیانیه مشترکی که در خصوص روابط دو جانبه صادر کردند ضمن ابراز نگرانی خود از اقدامات اخیر چین در منطقه بر همکاری دو کشور تاکید کردند، اما استرالیا اعلام کرد در گشت زنی مشترک در دریای جنوبی چین، آمریکا را همراهی نخواهد کرد.
روز گذشته مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و همچنین مارک اسپر، وزیر دفاع این کشور میزبان همتایان خود از استرالیا بودند.
ماریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا، و لیندا رینولدز، وزیر دفاع این کشور برای شرکت در سی امین جلسه مشاوره وزرای آمریکا و استرالیا در سال ۲۰۲۰ به واشنگتن سفر کردند.
در بیانیهای که پس از دیدار این مقامات منتشر شد، آمده است: در این دیدار مقامات دو کشور نگرانیهای عمیق خود را از تلاشهای چین برای تضعیف چارچوب «یک کشور دو سیستم» اعلام و از تلاش پکن برای از میان بردن استقلال هنگ کنگ انتقاد کردند. این وزرا به ویژه از اعمال قانون امنیت ملی که آن را مبهم و گسترده خواندند اظهار تاسف کردند.
وزرای هر دو کشور خاطرنشان کردند که در حال انجام اقداماتی هستند تا معاهدههای استردادی که با هنگ کنگ بستهاند به دلیل اقدامات اخیر پکن به تعلیق درآورند و تلاش میکنند ساز و کارهایی را برای پذیرش شهروندان هنگ کنگی در دو کشور استرالیا و آمریکا اعلام کنند.
این مقامات آمریکا و استرالیا در ادامه بیانیه خود از اقدامات چین در اقیانوس هند و اقیانوسیه ابراز نگرانی کردند. آنها تاکید کردند که ادعای دریایی چین مطابق قوانین بینالمللی نیست. به طور خاص آنها تاکید کردند که پکن نمیتواند ادعاهای دریایی در دریای جنوبی چین را براساس «نه-خط»، «حقوق تاریخی» یا کل گروههای جزیرهای دریای جنوبی که با کنوانسیون قانون سازمان ملل متحد ناسازگار است، مطرح کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: آمریکا و استرالیا بر همکاریهای دفاعی از جمله استقرار نیرو در منطقه هند-اقیانوسیه تاکید دارند. هرچند مقامات استرالیایی اعلام کردند در گشتزنیهای مشترک با نیروهای دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین حضور نمییابند.
وزیر امور خارجه استرالیا در این خصوص گفت «لازم نیست با آمریکا در همه موارد توافق داشته باشیم.» وزیر دفاع استرالیا نیز در این خصوص گفت «عبور و مرور ما در این منطقه بر اساس قوانین بینالمللی خواهد بود.»
به دنبال افزایش تنشها میان واشنگتن و پکن، آمریکا به دنبال آن است تا متحدانی برای خود در منطقه هند و آسیا به دست آورد تا بتواند با استفاده از این ابزار، فشار خود را بر پکن افزایش دهد.
انتهای پیام/