به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از ۷ مرداد وضعیت تهران در مبارزه با کرونا قرمز شد، اما تنها تغییری که در محدودیتهای کرونایی اضافه شد، لغو طرح ترافیک بود. اجرای طرح ترافیک که پیش از این در وضعیت نارنجی هم لغو شده و از ۱۷ خرداد فعال شده بود، این بار با سه رقمی شدن آمار مرگ و میر روزانه کرونا در تهران لغو شد.
طی دو هفته اخیر استاندار تهران برخی محدودیتها مانند دورکاری کارمندان دولت و استفاده از یک سوم ظرفیت آنها را اعمال کرده بود، اما حالا که تهران وارد وضعیت قرمز شده، انتظار میرود محدودیتهای بیشتری هم اعمال شود.
این روزها اجتماعات مردمی در مراکز خدماتی و به ویژه درمانی و دارویی نسبت به گذشته افزایش یافته و ضرورت استفاه از ماسک تاب آوری مردم را در انتظار برای دریافت خدمات کاهش داده است، اما تدابیری برای افزایش سرعت خدمات دهی که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد، اندیشیده نشده است.
سیاستگذاریهای لازم برای کاهش اجتماعات مردمی در مراکز خدماتی امری ضروری است که سهل انگاری در آن برابر با افزایش آمار کرونا است.
بسیاری از مردم که برای دریافت خدمات به ادارات دولتی و یا بانکها مراجعه میکنند، فقط در ساعت معمول و اداری میتوانند خدمات دریافت کنند. حال آن که وقتی در دوران کرونا بسیاری از امور خود را با این پدیده تطبیق دادهاند، ضروری است که ساعات کاری ادارات هم در راستای سیاستهای تمرکززدایی از اجتماع مردمی که به این اماکن مراجعه میکنند، تغییر یابد.
افزایش ساعت کار و شعب مراکز خدماتی به شکل موثری موجب پراکندگی افراد و جلوگیری از تمرکز آنها در شعب و ساعات معین میشود، حال آن که در صورت محدود بودن شعب و ساعت ارائه خدمات، مردم مجبورند تنها بین ساعت ۸ تا ۱۴ که معمول بوده به مراکز مختلف مراجعه کنند و در انتظار دریافت خدمات باشند.
لغو طرح ترافیک با تمام تأخیری که داشته اقدام خوبی است، اما کافی نیست. از اواسط فروردین ۹۹ دولت قول داد که اگر شهرداری تهران بخواهد، به خاطر تمرکززدایی مسافران حمل و نقل عمومی، ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به این ناوگان اضافه کند، حاضر است که در این اقدام کمک مالی کند، اقدامی که نه شهرداری تهران گامی برای خرید این ۵۰۰ دستگاه برداشته و نه دولت اصراری بر تحقق آن دارد.
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به محدودیتهایی که در دو هفته اخیر وضع شد، گفت: با وجود اینکه این موضوع اعلام شده بود، اما شاهد بودیم که در سطح شهر محدودیتها با جدیت اعمال نمیشود.
او با تأکید بر اینکه البته نگرانیها برای آسیب خوردگی کسب و کارها قابل فهم است، تصریح کرد: اگر وضع به همین شکل تداوم یابد فعالیتهای اقتصادی هم نمیتوانند به حالت عادی ادامه کار دهند.
اعطا با تأکید بر اینکه نیاز است محدودیتها با جدیت بیشتری اعمال شوند، گفت: برخی محدودیتها در دستگاههای دولتی و شهرداری امکانپذیر و امکان غیر حضوری شدن فعالیتها فراهم است.
او با اشاره به وجود مطالبات برای لغو کنکور افزود: با وجود همه مخالفتها کنکور برگزار شد و پروتکلهای بهداشتی هم آن طور که از قبل گفته شده بود، رعایت نشد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه آمار فوتیهای تهران رو به کاهش است، گفت: مجموع سیاستها باید به سمتی برود که شیب کاهش فوتیها شدت یابد.
او در خصوص امکان افزایش ساعت کاری ادارات برای پراکندگی مراجعین در ساعات مختلف گفت: این موضوع میتواند به عنوان یک راهکار دیده شود.
بسنده کردن به استفاده از ماسک و توصیه به خودداری از حضور در اماکن شلوغ در شرایطی که بخشی از مردم برای انجام اموراتشان مجبورند روزانه به چند بانک و یا اداره دولتی مراجعه کنند، در شرایطی موثر است که بستر آن از سوی دولت فراهم شده باشد، به این معنا که مردم بدانند، اگر هنگام صبح برای شلوغ نشدن یک اداره از مراجعه به آن خودداری میکنند، در ساعتی دیگر از روز مانند عصر کارشان قابل انجام است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/