به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رحیم زارع نماینده آباده، خرمبید و بوانات در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور صحن علنی امروز گفت: مجلس اساس یک کشور را به اصلاح میکشد. رهبر معظم انقلاب در پیام متفکرانه خود در مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در حوزه اقتصادی بر توجه به معیشت طبقات ضعیف و تحقق عدالت تأکید کردند، اما وضعیت اقتصاد ما چگونه است و چگونه باید باشد؟
او ادامه داد: آسیبهای اقتصادی کشورمان عبارتند از وابستگی بودجه دولت به نفت، کسری بودجه مزمن و تأمین مالی متکی بر خام فروشی و آینده و فروشی، فرار گسترده مالیاتی، نظام بانکی ضد تولید، طرحهای نیمه تمام عمرانی که تقریبا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان و بعضاً فاقد توجیه، نظام توزیع ناکارآمدیارانهها، نظام بازنشستگی وابسته به بودجه عمومی، قاچاق استفاده غیر بهینه از انرژی، فقدان حمایت موثر از تولید و بهرهوری پایین نیروی کار، سهم کم نیروی کار در ارزش افزوده و بیکاری گسترده جوانان به ویژه جوانان تحصیلکرده است؛ که همه به معنی نداشتن مدل اقتصادی به اقتضای وضعیت کنونی کشور است.
زارع گفت: علاوه بر مشکلات ساختاری در نام اقتصادی کشور که بر فضای تولید در کشور ما اثرگذار بوده است، اقتصاد ایران از اسفند ماه ۱۳۹۸ در شرایط جدید ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار گرفت که با توجه به لزوم تعطیلی بسیاری از فعالیتها و کسب و کارها در کشور اثرهای منفی قابل توجهی در بسیاری از کسب و کارها به جای گذاشت.
بیشتر بخوانید
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات اظهار کرد: وظیفه نظارتی و تقنینی مجلس در این شرایط سنگینتر شده است. با وجود دهها سال تجربه در حمایتهای دولتی از تولید و سرمایه گذاری به نظر میرسد اثربخشی حمایتها تا حد مطلوب فاصله زیادی داشته است.
او گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، مجلس باید راهبردها و موارد نظارتی و تقنینی را در دستور کار قرار دهد؛ نظارت بر تدوین راهبرد، توسعه صنعتی، افزایش انگیزه تولید از طریق هزینه دار کردن فعالیتهای نامولد رقیب تولید، شفافیت رقابت و تسهیل ورود کسب و کارها به ویژه در حوزه صدور مجوزها، توسعه و ارتقای تأمین مالی تولید، ثبات و پیش بینی پذیری بازار ارز در جهات حفظ رقابت پذیری تولید داخل، کنترل قاچاق و مدیریت واردات در کشور و توسعه صادرات به کارگیری ظرفیتهای قانون، حداکثر استفاده از ظرفیت تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و بهره گیری از ظرفیتها و فرصتهای بخشهای اقتصادی نمونههای این راهبردهاست که مهمترین وظیفه ما، اتصال مثلث راهبرد توسعه صنعتی کشور، راهبرد تجارت خارجی و توسعه راهبرد اقتصادی کشور به یکدیگر است.
زارع بیان کرد: از رئیس مجلس به دلیل پیگیری پنج محور اصلاح ساختار بودجه و تنقیح قوانین مالیاتی کشور، بهبود معیشت مردم یا توزیع عادلانه یارانهها، رفاه اجتماعی، جهش تولید، رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال و تغییر راهبرد تجارت خارجی تشکر میکنم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات تصریح کرد: تقریبا دو سال از فرمان مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح ساختار بودجه میگذرد، اما هنوز مجلس و دولت درگیر تئوریپردازی آن هم برخی تئوریهای وارداتی است و خبری از تبدیل تئوری به عمل نیست. تئوریپردازی فقط آزمون فرضیات است و تئوریهای وارداتی و ساختگی منتج به فقر و فلاکت است.
زارع خاطرنشان کرد: در ارتباط با تنقیح قوانین ۱۰ سال است که هنوز قوانین مربوط به حوزه مالیاتی تنقیح نشده است.
نماینده مردم آباده در مجلس اظهار کرد: در حوزه یارانهها حدود هزار هزار میلیارد تومان یارانههای پنهان و آشکاری است که پرداخت میشود که هیچ اصلاحی در مورد آنها انجام نشده است.
وی افزود: در ارتباط با بازار سرمایه و بورس اگر بازار سرمایه به سمت بازار ثانویه پیش برود هر چند نقدشوندگی در بورس افزایش مییابد، اما خرید مکرر سهام موجود باعث افزایش قیمت تمام شده میشود و این افزایش قیمتها قطعا با وضعیت اقتصادی بنگاههای تولیدی منطبق نیست.
زارع خاطرنشان کرد: اثربخشی بورس یعنی اینکه این بازار به سمت بازار اولیه پیش برود که میتواند برای اقتصاد، تولید ملی و ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص داخلی مؤثر باشد.
نماینده مردم آباده در مجلس اظهار کرد: در دو سال اخیر با اعمال نفوذ برخی از افراد مناطق ۲ در تقسیمبندیهای سازمان سنجش برای کنکور به منطقه ۳ تبدیل شده و شهرستانهای برخوردار با شهرستانهای محروم یکی شدهاند که این یعنی بیعدالتی و تضییع حقوق داوطلبان مناطق ۳ و محروم.
وی در پایان گفت:از دولت میخواهم که به وضعیت معیشت بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی توجه و اصلاحاتی را در این حوزه داشته باشد.
انتهای پیام/