مشاور سازمان راهداری گفت: افزایش نرخ قطعات یدکی وارداتی کامیون ها به طور اتوماتیک موجب افزایش قیمت ها می شود.

نصرالله بمانا مشاور سازمان راهداری در نوسازی ناوگان جاده ای در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت کامیون های وارداتی اظهار کرد: برای تهیه این کامیون ها باید چند مرحله را متقاضیان بگذرانند که در ابتدا باید در سامانه ثبت نام کنند و سپس در سامانه جامع تجارت با تغییر وضعیت خود سفارشات خود را ثبت کند.

مشاور سازمان راهداری در امور نوسازی ناوگان اضافه کرد: تا کنون ۲ هزار گروه در سامانه ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۸ شرکت سازنده داخلی و ۱۹ شرکت حمل و نقلی هم ثبت نام کرده اند و مابقی در خواست ها مربوط به افراد و مالکان شخصی کامیون ها بوده است.

بمانا تصریح کرد: بعد از ثبت نام در سامانه ثبت نام کامیون های وارداتی باید در سامانه تجارت هم ثبت‌نام انجام شود، چرا که این دو سامانه به یکدیگر متصل هستند. هم اکنون در حال آماده سازی سامانه جامع تجارت هستیم تا با ایجاد تغییر در آن بتوانند سفارشات را ثبت کنند.

او با بیان اینکه در سامانه ثبت سفارش تجارت هنوز تغییرات انجام نشده است و تعدادی از خودروهای وارداتی هنوز از گمرک ترخیص نشده اند گفت: امیدواریم در یکی دو ماه آینده انجام تغییرات ثبت سفارش انجام شود.

به گفته این مقام مسئول کامیون کالایی است که با افزایش قیمت کالاها ممکن است تغییراتی در مورد آن انجام شود.

بمانا تاکید کرد: تعدادی از این کامیون ها در داخل تولید می‌شوند و تعدادی هم از طریق مونتاژ ساخته می‌شوند چرا که کالای وارداتی در کامیون سهم ۷۳ درصدی دارد، بنابراین ایجاد تغییرات قیمت ارز به طور اتوماتیک قیمت کالاها هم افزایش می‌یابد.

مشاور سازمان راهداری در امور نوسازی ناوگان عنوان کرد: این کامیون ها در داخل تولید می‌شوند اما بخش عمده‌ای از قطعات وارداتی است و با توجه به آنگه کارکرد این قطعات از طریق دلار تعیین می‌شود؛ بنابراین به طور اتوماتیک قیمت ارز هم در کامیون تأثیر دارد.

او اظهار کرد: تحریم‌ها و افزایش قیمت ارز باعث می‌شود قیمت کامیون از ۵۰۰ میلیون تومان به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد و البته با ورود کامیون ها به چرخه حمل و نقل به طور قطع شاهد ایجاد ثبات در این حوزه خواهیم بود.

بمانا یاد آور شد: در طرح ریاست جمهوری تنها مالکان خودروهای فرسوده می توانند ثبت نام کنند و این خودروها تنها به مالکان تحویل داده می‌شود، در نتیجه واسطه در آن به صورت اتوماتیک حذف می‌شود و باید در هنگام ثبت‌نام همه مدارک از جمله شناسنامه و یا سند خودرو به نام مالک آن باشد.


بیشتر بخوانید


بمانا در پایان درباره طرح واردات کامیون‌های اروپایی هم گفت: در این طرح در نظر گرفته ایم که شرکت و یا مالک خودروی فرسوده باید ۵ سال صاحب کامیون باشد و شرکت‌های حمل و نقلی هم باید ۵ سال خودروها را به نام خود داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
اولويت با كاميونهاييه كه بيشتر كالاي اساسي آوردن
آخرین اخبار