به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، معتمدیان استاندار خراسان جنوبی دیشب در سفر به شهرستان درمیان و در نشست بررسی مشکلات شهر گزیک با اشاره به مشکل شوری آب این شهر، خواستار ارائه راه حل توسط شرکت آب و فاضلاب شد و گفت : در یک برنامه کوتاه مدت به ۲۰ نفر از متقاضیان تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، تسهیلات برای احداث آب شیرین کن در این شهر اعطا میشود.
او با تأکید بر حل مشکل آبرسانی به روستاها و مناطق مختلف شهرستان درمیان افزود: شهرهای گزیک و طبس مسینا، بیشترین هدر رفت آب را در استان دارند که میبایست با برنامه ریزی دقیق و بازدید میدانی مدیران استانی و شهرستانی، این آمار کاهش یابد.
همچنین با دستور استاندار، انتقال آب توسط تانکر به روستای کلاته علی درمیان از ۴ مرحله در هفته به ۸ مرحله افزایش پیدا کرد.
مردم کلاته بلوچ درمیان نیز در تشریح مشکلات روستایشان، از مشکلات آبرسانی سیار و لزوم توجه ویژه به طرح آبرسانی این روستا نام بردند که بعد از پیگیری این موضوع، مقرر شد تکمیل طرح آبرسانی به این منطقه تا دهه فجر به بهره برداری برسد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با وجود سفرهای شهرستانی و بازدیدهای مکرری که از مناطق مختلف انجام شد، تمام مشکلات موجود در همه نقاط استان احصا شده و برای رفع مشکلات مردم اولویت بندیهایی صورت گرفته است.
معتمدیان با اشاره به برنامههای استان برای استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی در قالب نیروگاههای خورشیدی کلان و خانگی افزود: بر اساس اطلاعات موجود در تمام کشور، ۴ هزار و ۳۰۰ نیروگاه خانگی نصب شده است و ما در قالب یک تفاهمنامه چند جانبه با مشارکت و همراهی سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق کارآفرینی امید در برنامهای ۲ ساله، ۷ هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی را در استان نصب و راهاندازی میکنیم.
او گفت: تولید انرژی به اندازه ۴۰ مگاوات و هم ایجاد درآمد حداقل ماهانه یک میلیون تومان برای هر خانوار، از مهمترین مزایای نصب این پنلهاست که به طور قطع میتواند در معیشت مردم تحول ایجاد کند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: بخش عمدهای از هزینه احداث این پنلها به صورت کمک بلاعوض و وام قرضالحسنه پرداخت میشود و بخش اندکی نیز سرمایهگذاری متقاضیان است و بر اساس برنامهریزیهای وزارت نیرو، خرید انرژی تولید شده در این نیروگاههای خانگی تضمین شده است که میتواند در خودکفایی خانوادهها مؤثر باشد.
معتمدیان از احداث مجتمعهای گلخانهای، بارگاههای زرشک و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی نیز به عنوان دیگر اقدامات استان برای خودکفایی خانوارها به ویژه کشاورزان یاد کرد و گفت: بر اساس گزارشهای سازمان جهاد کشاورزی در ستاد گلخانههای استان، ۱۵۰ هکتار بارگاه زرشک در خراسان جنوبی در قالب طرح مجتمعهای گلخانهای ایجاد خواهد شد.
بیشتر بخوانید
استاندار در نشست بررسی مشکلات شهر گزیک، ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار، ۴۰۰ تن سیمان و ۱۰۰ میلیون تومان برای خریداری گل و گیاه به شهرداریهای طبس مسینا و گزیک اختصاص داد.
مدیر کل آب و فاضلاب استان نیز در این نشست، از آغاز به کار طرح مجتمع آبرسانی خیرآباد درمیان تا پایان سال خبر داد و گفت: با احداث این مجتمع، سه روستای خیرآباد، کلاته گاویج و کلاته بلوچ از نعمت آب شیرین بهرهمند خواهند شد.
امامی افزود: از مجموع ۱۱ تانکر اضافه شده به سیستم آبرسانی سیار استان، یک تانکر به شهرستان درمیان برای آبرسانی بهتر و سریعتر اختصاص مییابد.
جلال زاده مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هم از جذب ۷ ونیم میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای راهداری درمیان با اولویت روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سال جاری خبر داد و گفت: آسفالت محور جلاران و ذکری با تخصیص اعتبارات از سوی استاندار در هفتههای آینده آغاز میشود.
استاندار خراسان جنوبی در سفر به شهرستان درمیان همچنین از زیرساختهای شهری و بوستان شهرهای طبس مسینا و گزیک بازدید کرد و بر شتاب بخشی به عملیات عمرانی شهری تأکید کرد.
در این سفر مردم روستاهای کلاته علی و کلاته بلوچ شهرستان درمیان مشکلات خود در زمینه گازرسانی، آبرسانی، احداث مسکن روستایی و خدمات جهاد کشاورزی را به عرض استاندار رساندند.
انتهای پیام/ک