به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیک براونی یا کیک خیس شکلاتی یکی از خوشمزهترین و سادهترین دسرها و کیکهای شکلاتی است که به راحتی و با کمترین مواد میتوانید در خانه درست کنید. کیک خیس براونی معمولا به همراه چای، قهوه و بستنی سرو میشود و کمتر کسی است که دست رد به سینه آن بزند.
مواد لازم
شکلات (ترکیبی از تلخ و شیرین): ۲۰۰ گرم
کره: ۱۵۰ گرم
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
پودر قهوه ترک یا پودر قهوه فوری: ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد سفید قنادی: ۲۰۰ گرم (۱ و ¼ لیوان فرانسوی دستهدار)
شکر: ۲۰۰ گرم (۱ لیوان فرانسوی دستهدار)
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
خامه قنادی: ۵ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو برای خامه: ۱ قاشق چایخوری یا کمی بیشتر
طرز تهیه
ابتدا فر را روشن کنید تا گرم شود. اگر فر گازی دارید دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و اگر از فر برقی استفاده میکنید فر باید روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم شود. آرد را الک کنید و کنار بگذارید (در واقع حجم آرد بعد از الک کردن باید ۲۰۰ گرم باشد). تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا صاف و یکدست شود (اگر همزن ندارید از چنگال استفاده کنید). حالا شکلات و کره را به روش بنماری آب کنید و به مایه تخم مرغ اضافه کنید.
بیکینگ پودر، آرد، پودر قهوه و پودر کاکائو را هم با هم مخلوط کنید و کم کم روی مایه تخم مرغی الک کنید که گوله نشود. حین الک کردن مرتب مایه را با لیسک هم بزنید. مایه براونی را زیاد هم نزنید، چون در این صورت کیک براونی شما خشک میشود.
خامه قنادی یا خامه صبحانه را به صورت خامه فرم گرفته آماده کنید.
به خامه پودر کاکائو اضافه کنید و هم بزنید. کف قالب را با روغن چرب کنید و با کاغذ روغنی بپوشاند. مایه کیک براونی خانگی را در قالب بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر بگذارید. کیک بروانی به عنوان یک کیک خیس شکلاتی باید بافت میانی نرمی داشته باشد پس بیشتر از ۳۰ دقیقه در فر نگه ندارید. در تمام مدت طول پخت درب فر را باز نکنید، چون در این صورت هم پف کیک میخوابد و هم کیک خشک میشود.
بعد از پخت کیک براونی یک ساعت صبر کنید تا در دمای محیط خنک شود. سپس کیک براوانی شکلاتی را برش بزنید و با خامه فرم گرفته قنادی شکلاتی (در صورت تمایل از خامه فرم گرفته ساده استفاده کنید) گاناش یا تزیین کنید. دسر کیک براونی شکلاتی خانگی را با چای، بستنی یا قهوه سرو کنید.
۲برای درست کردن کیک خیس براونی شکلاتی میتوانید مدل براونی با پودر آماده و حتی مدل براونی بدون آرد و بدون گلوتن آن را هم امتحان کنید. برای درست کردن دسر کیک براونی بدون آرد و بدون گلوتن به این مواد نیاز دارید:
مواد لازم
شکلات تلخ یا ۷۰% یا شیری: ۱۰۰ گرم
کره: ۷۵ گرم
وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
شکر: ۷۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد بزرگ
پودر بادام: ۵۰ گرم
مغز گردو یا بادام خرد شده: ۵۰ گرم (اختیاری)
مواد لازم برای سس شکلات براونی
پودر اسپرسو فوری: ۱ قاشق چای خوری
آب: ۱ قاشق غذاخوری
عسل: ۱ قاشق مرباخوری
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
طرز تهیه
فر را در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سفیدههای تخم مرغ، شکلات تلخ یا شیری یا ۷۰% که به صورت بنماری آب شده را با کره آب شده مخلوط کنید. وانیل و شکر را هم با هم مخلوط کنید و به ترکیب شکلات و کره اضافه کنید و هم بزنید. تخم مرغها را به صورت جداگانه هم بزنید و به این ترکیب اضافه کنید. پودر بادام و مغز مورد علاقهتان را هم اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. مواد را در یک قالب ترجیحا مربعی مناسب بریزید و در فر به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.
در این فاصله سس شکلاتی براونی را آماده کنید. برای این کار پودر قهوه اسپرسو، خامه، عسل و آب را با هم مخلوط کنید یا یکدست شود.
بعد از درآوردن کیک براونی شکلاتی از فر ۱ ساعت صبر کنید تا خنک شود و سپس برش بزنید. سس شکلاتی را که آماده کرده بودید را هم روی آن بریزید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/