کرونا این روز‌ها کسب و کار‌های مختلف را تحت تاثیر قرار داده و مشتریان بسیاری را به خرید آنلاین ترغیب کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با گسترش ویروس کرونا، بسیاری از کسب و کار‌های سنتی از رونق افتاده اند، صاحبان مشاغل مختلف در این ایام برای جلوگیری از ضرر‌های احتمالی دست به دامن فضای مجازی و اینترنت شده اند تا از طریق درگاه مجازی چرخه کسب و کارشان به گردش در آید.

بسیاری از مغازه ها با محدود کردن فعالیت حضوری‌شان با نصب آدرس و لینک مجازی خود به مشتریان خود اعلام کرده اند که اقلام مورد نیاز خود را از طریق این درگاه انتخاب و سفارش دهند و فعالیت های این واحدها را از طریق درگاه مجازی دنبال کنند.

مصرف کنندگان هم این روز‌ها برای تامین مایحتاج مورد نیاز خود به جای گشت و گذار در بازار، پاساژ‌ها و فروشگاه های کوچک و بزرگ ترجیح می‌دهند با وبگردی و جستجو در شبکه‌های اجتماعی و سایت های اینترنتی اقلام مورد نیاز خود را انتخاب کنند و در نهایت خرید آنلاین را جایگزین خرید سنتی کنند.

اینترنت این روز‌ها واسط خرید و فروش‌ها شده است و این در حالی است که همچنان خانواده‌های ایرانی با تردید به خرید آنلاین می‌نگرند و نسبت به این نوع از خرید نامطمئن هستند.

در این ایام شیوع ویروس کرونا بی شک شیوه داد و ستد را تغییر داده و حالا خرید آنلاین تبدیل به جزء اصلی زندگی افراد شده است. در شرایطی که باید دست به دست هم دهیم تا زنجیره انتقال این ویروس منحوس را قطع کنیم خرید اینترنتی به راحت‌ترین روش برای انتخاب و سفارش محصولات مورد نظر بدل شده است.

سرعت و گذر زمان

تجریه خرید برخط (آنلاین) سبب می‌شود تا گروه‌های مختلف با اتکا به اینترنت و وسیله‌ای الکترونیکی (موبایل، تبلت و رایانه و غیره) با صرفه جویی در وقت و هزینه با ثبت تجربه ای متفاوت اقدام به خرید کنند. با استفاده از این روش افراد به محض اراده در هر مکانی می‌توانند اقدام به خرید آنلاین کنند و همزمان از تجربیات سایر کاربران و نظرات آنان استفاده کنند. مشتریان مختلف پس از ثبت سفارش، اقدام به خرید آنلاین می‌کنند و در نهایت آن را دربِ منزل خود تحویل می گیرند.

بازار همان بازار است اما بدون حضور در محل!

در مقایسه با خرید از یک فروشگاه سنتی که فقط در بازه زمان مشخص افراد می‌توانند از آن خرید کنند، در روند خرید آنلاین، مشتری در هر زمان از روز و یا شب که  برای خرید اقدام کند، به راحتی می تواند به یک فروشگاه یا سایت فروشگاهی مراجعه کنند و محصول مورد نظر خود را با جستجوی یک واژه یک کلمه ای یا واژه ای ترکیبی پیدا کنند.

مشتریان با جستجو اقلام مورد نظر خود می توانند قیمت آن را در درگاه های مختلف بررسی کنند و همچنین از نظرات کاربران برای انتخاب بهینه و به صرفه تر استفاده کنند و تجربیات آنان را مورد بررسی قرار دهند.

فضای مورد استفاده در کسب و کار سنتی به هر حال محدودیت هایی هم دارد که کسب و کارهای مجازی و آنلاین این محدودیت ها را ندارند، دسترسی ۲۴ ساعته به فروشگاه های مجازی هم وجه تمایز منحصر به فردی است که دست مشتریان را برای انتخاب در هر زمانی از شبانه روز باز می کند.

مشتریان خرید آنلاین به چه مشکلاتی بر می خورند؟

به هر حال خرید آنلاین همواره با مشکلاتی هم رو به روست و همین مشکلات می‌تواند تجربه تلخی را برای مشتاقان خرید آنلاین به همراه داشته باشد. کیفیت و سلامت کالا، امکان عودت محصول، هزینه‌های پنهان، شیوه پرداخت و امنیت پرداخت، پشتیبانی و مشکلات تحویل از جمله مواردی است که می‌تواند تجربه خرید آنلاین را به کام افراد تلخ کند.

خرید و فروش اینترنتی

در سایه کرونا همزمان با رونق کسب و کار‌های مجازی در حوزه خدمات آموزشی و فروش و ارائه محصولات مختلف برخی از کسب و کار‌های مجازی نیز این روز‌ها از رونق افتاده اند و مردم ترجیح می‌دهند در این شرایط خانه نشینی را مقدم بر این نوع از خدمات بدانند برای مثال خدمات آنلاین گردشگری و طبیعت گردی از جمله کسب و کار‌هایی است که این روز‌ها در رکود به سر می‌برند و گردانندگان آن به دنبال روش هایی جایگزین برای جبران خسارت هایشان هستند.


بیشتر بخوانید


حال و روز کسب و کارهای مجازی در روزهای شیوع کرونا

رضا الفت نسب رئیس انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص استقبال خانواده‌های ایرانی  از کسب و کارهای برخط (آنلاین) همزمان با بحران کرونا، گفت: با شیوع ویروس کرونا و به دنبال توصیه‌هایی که جهت بیرون نرفتن از منازل شده بود، فضای کسب و کار مجازی در بین مردم بیشتر شناخته شد و تا حدودی فعالیت این گونه از کسب و کار‌ها رونق یافت.

به گفته این مقام مسئول متاسفانه در حوزه کسب و کار‌های مجازی در ایران فرهنگ سازی نشده، اطلاع رسانی کافی هم صورت نگرفته و اکثر مردم اعتماد چندانی به این نوع از کسب و کار‌ها ندارند.

الفت نسب رونق کسب و کار‌های مجازی در این ایام را قابل قبول خواند و اظهار کرد: در این ماه‌ها که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده است انواع کسب و کار‌های مجازی محتوایی و آموزشی رشد چشمگیری پیدا کرده است، اما کسب و کار‌های مجازی خدماتی به خصوص در زمینه گردشگری با افت شدید فعالیت مواجه شده اند.

نداشتن سرمایه در گردش، مشکل دارندگان کسب و کار‌های مجازی

رئیس انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مشکلاتی که فعالان و دارندگان کسب وکار‌های مجازی با شیوع ویروس کرونا با آن مواجه بودند را نداشتن سرمایه در گردش کافی خواند و گفت: این مشکل تا حدی است که بسیاری از کسب وکار‌ها برای پرداخت هزینه‌های خود و پرداخت حقوق‌ها با مشکل مواجه شده اند. همچنین نوسان در نرخ ارز و خدمات مورد نیاز کسب وکار‌های مجازی به قدری در این ایام افزایش یافته که برای این فعالان تبدیل به یک مشکل بزرگ شد و باعث شده تا بسیاری از واحد‌های کسب وکار مجازی فعالیت خود را تعطیل کنند.

کلام آخر اینکه کسب و کارهای مجازی مختلف در این ایام با ارائه خدمات برخط (آنلاین) قابل قبول و ثبت تجربه ای منحصر به فرد و مثبت می توانند مشتریان خود را به خرید آنلاین در خریدهایی بعدی ترغیب و بی شک آینده کاری خود را تضمین کنند.

در پایان باید گفت پتانسیل موجود در کسب و کارهای مجازی به حدی است که این روزها بسیاری از کسب و کارهای خانگی و کوچک هم در کنار ابر کسب و کارهای سنتی شروع به فعالیت کرده اند، فضای مجازی محدودیت های کسب و های های سنتی از جمله روند بروکراسی اداری برای  اخذ مجوزهای مختلف را حذف کرده و صاحبان کسب و کارهای کوچک با قطع دست دلالان، محصولات و تولیدات را از کیلومترها دورتر از پایتخت به دست مشتریان در اقصی نقاط کشور می رسانند. بی شک این فرایند بدون در نظر گرفتن عاملان حمل و نقل بین شهری شدنی نخواهد بود.

Hands on the keyboard Free Photo

شما مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان می توانید در ذیل این گزارش تجربیات خود را در خصوص خرید آنلاین با ما به اشتراک بگذارید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۷:۲۳ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ممنون بابت اطلاع رسانی
به امید رونق تمام کسب و کارها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
اگه بارعایت پروتکل های بهداشتی براخریدن کردن بیون بریم اتفاقی نمیفتهبرامون اکثریت رعایت نمیکننداینجوری رعایت میکردنند نیازی به خریداینترنتی نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
تجربه من نشون میده خرید اینترنتی هم کیفیت نداره هم قیمتش خیلی گرونتره از این که از مغازه بخری هم عکسهایی که میزارن با واقعیت فرق داره، دخترخانم یک عروسک خرید ۲۷ هزار تومن، وقتی فرستادن دیدیم اندازه یک بند انگشتم نیست سایزش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
اخه ما بالاسر فروشنده ی میوه می‌ایستادیم اونوقت همه رو خراب می‌ریخت الان که غیر حضوری بخری وا ویلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
سلام جنس و کیفیت اقلام خریداری شده بصورت اینترنتی اغلب متفاوت با مدنظر مشتری است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
بازم خوبه به واسطه فضای مجازی می تونیم کارآفرینی کنیم و خودمون پول در بیاریمممم
Iran (Islamic Republic of)
Dany
۰۴:۰۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
من خیلی وقته که خرید آنلاین رو تجربه کردم و در حال حاضر هم اکثر کالاهای موردنیازم رو اینترنتی سفارش میدم هرچند قبلا این سایت های فروش اینترنتی کیفیت بهتری داشتند و الان افت کیفی پیدا کرده اند ولی با این حال بازم ارزش خرید رو دارم.
از مزایای خرید اینترنتی میتونم بگم که نیازی به مراجعه‌ی حضوری به مکان خاصی برای خریدتون ندارید و معمولاً چون دست دلال توی کار نیست، قیمت ها به صرفه تر هستند ولی خب هزینه‌ی ارسال پستی، عدم مشاهده‌ی عینی کیفیت کالا و امکان آسیب دیدن کالا حین ارسال پستی هم از جمله معایب خرید اینترنتی محسوب میشه
براتون مثال میزنم، چند وقت پیش من یه لباس زمستونی توی یه بوتیک قیمت کردم که قیمتش بالای ۱۰۰ هزار تومن بود ولی چند وقت بعد، همون لباس رو با همون طرح و دقیقاً همون مشخصات به قیمت ۸۵ هزار تومن از اینترنت سفارش دادم و صحیح و سالم و بدون زحمت خاصی به دستم رسید ولی از اون طرف، سه چهار بار هندزفری سفارش دادم ولی هرکدوم یه عیبی داشت، یکیش اصل نبود و کپی بود، یکیش توی مسیر ارسال، آسیب دیده بود و یکی از گوشی هاش کار نمی‌کرد، یکی دیگش اصلاً اونی نبود که توی تصاویر و مشخصات کالا، توی اون وبسایت قرارداده شده بود یعنی کلاً یه چیز دیگه برام آوردن که کیفیت خیلی پایینی داشت، خلاصه برای استفاده از بازار اینترنتی، بهتون پیشنهاد می‌کنم اولاً از یه سایت معتبر و دارای نشان اعتماد الکترونیک، خرید کنید و دوماً حواستون به کالایی که سفارش میدید باشه، حتماً نظرات خریداراناون کالا رو بخونید اگه یه کالایی، امتیاز پایینی کسب کرده باشه و نظرات منفی زیادی داشته باشه، خرید اون کالا، عاقلانه نیست.
آخرین اخبار