مجید اسدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،گفت: با توجه به استقبال شهروندان از خرید ماهی تازه و منجمد و عرضه آن در بسیاری از مرغ و ماهی فروشیها و به منظور ایجاد اطمینان از سلامت ماهیان موجود در سطح فروشگاههای عرضه، لازم است شهروندان نکاتی را در خرید آن در نظر داشته باشند تا از تغذیهای سالمتر بهرهمند شوند.
او افزود: ماهی از جمله فرآوردههای آبزی است که در صورت تخلیه نشدن محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و نهایتا مسمومیت غذایی را در بردارد و لازم است تا همه مراحل صید، حمل و نقل، عرضه، فرآوری و بستهبندی گوشت ماهی نیز زیر نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام شود.
اسدی تصریح کرد: عرضه ماهی منجمد بصورت تازه و دیفراست شده (از انجماد خارجشده) غیرمجاز است و دامپزشکی شهربابک با این موضوع که یکی از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی است، برخورد میکند.
او اظهار داشت: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد در یخچال همراه با پودر یخ و ماهی منجمد در دمای منهای ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود و هرگونه عرضه خارج از این حیطه نیز ممنوع است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک با اشاره به اینکه شهروندان ماهی را از فروشگاههای معتبر تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و فروشندگان بیهویت به جد خودداری کنند، افزود: ماهی منجمد بستهبندی شده نیز لازم است با تاریخ تولید، انقضا و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود.
اسدی در مورد مشخصات ماهی تازه گفت: ماهی تازه دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشمها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته ، مردمکهایی زلال و شفاف دارد و فاقد هرگونه بوی تند و زننده است.
او در پایان از همشهریان خواست: در صورت مشاهده هر گونه تخلف موارد را به شماره تلفن ۳۴۱۱۲۰۳۴ گزارش کنند.
انتهای پیام/ی