به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ادوا پیلو (ادویه پلو) یکی از پلو مخلوطهای خوشمزه استان تبریز است. این غذا همان طور که از اسمش پیداست از ادویه و برنج تشکیل میشود. در این غذا از ادویه خاصی به نام ادویه پلویی استفاده میشود که طعم خاصی به این غذا میدهد و آن را جزء غذاهای خاص این استان میکند. ادویه این غذا معمولا در بازار موجود است، اما اگر خودتان میخواهید آن را تهیه کنید باید از مواد که گفته میشود برای آن استفاده کنید.
پودر دارچین (۴ قاشق سوپخوری) پودر جوز هندی (۱قاشق چایخوری) پودر زیره (۲ قاشق سوپخوری) پودر گل سرخ (۶ قاشق سوپخوری) و پودر هل (۱ قاشق چایخوری) این مواد را با هم مخلوط کرده وادویه پلویی مورد نظر به دست میآید. بهتر است هر زمان که نیاز داشتید در ابعاد کم این ادویه را تهیه کنید، زیرا با ماندن زیاد عطر این ادویهها از بین میرود. دستوری که به شما ارائه شد مربوط به ادویه پلویی تبریز است که برای تهیه این غذا از آن استفاده میشود. یکی از پودرهای پر کاربرد در این غذا دارچین است.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
سیب زمینی متوسط: یک عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار کافی
ادویه پلویی: به مقدار کافی
روغن: ۴ قاشق غذاخوری
برای تزیین غذا:
پیاز سرخ کرده
زرشک
خلال پسته
خلال بادام
برای مصرف در کنار پلو:
مرغ یا ماهیچه گوسفند: ۴ تیکه
زعفران دم کرده: یک گرم
آب لیمو، آب غوره و رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
مراحل پخت
برنج را حداقل از ۳ ساعت قبل خیس میکنیم.
قبل از آبکش کردن برنج، سیب زمینی را با رنده به صورت چیپسی ورقه ورقه کرده میگذاریم کاملا خشک شوند
سپس برنج را روی شعله گذاشته تا به مرحله آبکش کردن برسد.
پس از آبکش کرده برنج ته قابلمه روغن ریخته ورقههای سیب زمینی را بعد از گرم شدن روغن کف قابلمه میچینیم.
سپس برنج را به تدریج داخل قابلمه ریخته ادویه پلویی و زعفران را لابه لای آن میریزیم. در آخر روغن را روی برنج ریخته اجازه میدهیم تا کامل دم بکشد.
در این فاصله مرغ یا گوشت را که پخته ایم با سس تهیه شده از مخلوط زعفران، آب لیمو، رب، آبغوره و آب مرغ و مقداری روغن، آماده کرده کنار میگذاریم.
هنگام تزئین غذا مقداری از پلو را با مواد تزئینی (پیلز داغ، زرشک، خلال پسته و خلال بادام) مخلوط کرده روی برنجی که در دیس کشیده ایم میریزیم وقطعات مرغ یا گوشت را روی آن میچینیم و سس را روی آن میریزیم.
منبع: غذالند
انتهای پیام/