به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هرساله آغاز سالتحصیلی در جای جای کشور با شور و شوقی وصف نشدنی برای دانش آموزان و معلمان و والدین توام بوده است و ماه پایانی تابستان در خانوادههای دارای دانش آموز با برنامه ریزی فراهم شدن نیازمندیهای دانش آموزان و رونق خرید کتاب، لباس وکیف و کفش مدرسه سپری میشد.
صفهای طولانی در فروشگاههای لوازم التحریر آغاز سال تحصیلی را برای رهگذر یادآور آغاز سال تحصیلی و هم شاگردی سلام بود، صحنههای برق ذوق در چشمان دانش آموزان کلاس اولی شیرینترین خاطرات این روزها است، اما آنچه که اغاز سال نو را امسال برای ما متفاوت کرده است شروع سال تحصیلی در ماه پایانی تابستان و از طرفی حضور ویروس دردسرآفرین کرونا و دلواپسیهای ناتمام در پس مرز گشاییهای این کوچک خوفناک است.
آنچه هراس را در دل والدین بیش از ماههای گذشته کرده است این سوال است که یا ویروس کرونا مرز مدارس را نیز خواهد گشود یا تدابیر اندیشیده شده در این راستا اجازه این مرز گشایی را به حضور کرونا در مدارس نخواهد داد.
این در حالی است که بسیاری از والدین این روزها سوالهای زیادی را در خصوص شروع سال تحصیلی و لزوم سلامت فرزندان در ذهن دارند و تلاش برای غلبه در جدال عقل و احساس دارند که آیا میتوان فرزندان را در این شرایط شویع بیماری کووید ۱۹ راهی مدارس کرد و ایا این همکلاسیها فراغ دیده آموزشهای لازم را برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی دیده اند؟
آیا طرح زوج و فرد در مناطق با وضعیت زرد سلامت دانش آموزان را تهدید نمیکند؟ آیا دانش آموزان ابتدایی میتوانند به درستی به دور از والدین پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی پایبند بمانند؟
در هر حال، هفته گذشته وزیر آموزش و پرورش خبر قطعی آغاز سالتحصیلی را در روز ۱۵ شهریور ماه اعلام کرد و تمامی دستگاههای آموزش و پرورش کشور ملزم به آمادگی برای این بازگشایی زودهنگام و تمهیدات لازم برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ شدند.
در این راستا به مناسب آغاز سال تحصیلی و با توجه به ادامهدار بودن شرایط کرونا در کشور وزارت آموزشوپرورش شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را به ادارات کل استان ابلاغ کرد.
براساس این شیوه نامه در وضعیت زرد و در صورت ضرورت تقسیم دانشآموزان و نوآموزان یک کلاس به ۲ گروه بهمنظور رعایت فاصلهگذاری الزامی است.
مدیر مدرسه موظف است دانشآموزان و نوآموزان هر کلاس را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانشآموز و نوآموز بهگونهای توزیع کند که حفظ حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر باشد؛ بنابراین ممکن است در وضعیت زرد مدارس با حضور تمام یا بخشی از دانشآموزان و نوآموزان دایر باشند در این صورت لازم است؛ مدیران مدارس از سامانه شاد برای انجام فعالیتها و تکالیف درسی نوآموزان یا دانشآموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلمان آنها استفاده شود و در زنگ تفریح در شرایط آموزشهای حضوری تراکم دانشآموزان و نوآموزان را در رفتوآمد در حیاط مدرسه کاهش دهند.
همچنین در وضعیت قرمز فعالیتهای آموزشی و تربیتی بهصورت مجازی در سامانه شاد یا با استفاده از سایر روشها متناسب در تمامروزهای هفته انجام میشود در این وضعیت حضور و غیاب دانش آموزان و نوآموزان، ارائه درس جدید، ارزشیابی، تعیین تکالیف و سایر فعالیتهای مرتبط با فرآیند آموزش و یادگیری در سامانه شاد استمرار مییابد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در این باره به ایرنا گفت: برخلاف شرایط کرونا نتیجه امتحانات نهایی دانش آموزان نشان داد که برنامه ریزان آموزشی با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود توانستهاند فرایند آموزش را با کمترین نقص در مناطق مختلف استان پیگیری و دنبال کنند.
علیرضا نخعی با اشاره به فعالیت کارگروههای مختلف پروژه مهر اظهار داشت: در این مدت ساماندهی نیروی انسانی به جد انجام گرفته و در زمینه زیباسازی و تجهیز مدارس کارهای خوبی از سوی کارگروه مربوطه در حال انجام است.
او موضوع بهداشت و سلامت را در شرایط کرونا بسیار مهم خواند و گفت: با اقدامات جهادی در کارگروه بهداشت بایستی به خانوادهها این اطمینان را بدهیم که در بحث بهداشت محیطی مدارس تمام تدابیر و پیشبینیها صورت گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از رصد کامل وضعیت استان در بحث پوشش دهی اینترنت در مناطق مختلف استان خبر داد و افزود: رایزنی و تعامل با دستگاههای مرتبط انجام گرفته و در مناطقی هم که فاقد پوشش اینترنت میباشد تولید محتوا انجام شده و نسبت به توزیع درسنامه به خوبی عمل شده که جا دارد صمیمانه از تلاش راهبران آموزشی و معلمان و مناطق عشایری تقدیر و تشکر کنم.
نخعی فعالیت کارگروه تبلیغ و توجیه را بسیار مطلوب خواند و گفت: همکاران در این گروه به خوبی از ظرفیت فضای مجازی و رسانه بهره بردند و با تولید محتوای اثرگذار در استودیو الفبا نسبت به اطلاع رسانی جامع اقدام کردند.
او در پایان خاطرنشان کرد: تدابیر لازم برای بازگشایی مدارس در هر سه وضعیت قرمز، زرد و سفید انجام گرفته و سعی میکنیم درک درستی از شرایط داشته باشیم تا متناسب با آن برنامهریزی و اقدام کنیم.
رئیس ستاد پروژه مهر در لرستان با بیان اینکه تدابیر لازم برای بازگشایی مدارس بر اساس وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در شهرستانها و مناطق مختلف در ستاد پروژه مهر لرستان در نظر گرفته شده است گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ امسال هفت کارگروه در این ستاد فعال شده و در کارگروه آموزش میزان دسترسی دانش اموزان استان به گوشیهای هوشمند، توانمند سازی و اموزش مجازی مدیران، تهیه درسنامه و محتوای الکترونیک انجام شده است و کاملا مشخص شده بوده که اکنون آمادگی استان برای بازگشایی مدارس در چه حدی است.
نصرالله بازگیران بیان کرد:در حال حاضر دبیران در حال سپری نمودن روزهای پایانی برای توانمندسازی و آموزشهای لازم جهت تدریسهای مجازی و آنلاین هستند.
او اظهار داشت: تمام مدیران مدارس موظفند که بر اساس سه وضعیت در خصوص بازگشایی مدارس برنامه ریزی کنند و میزان وضعیت را نیز ستاد مقابله با بیماری کووید ۱۹ در استان مشخص میکند.
بازگیران ادامه داد: برنامه ریزی حضوری دانش اموزان در مناطق سفید و زرد انجام میشود و و همچنین شورای مدارس در خصوص نحوه حضور دانش اموزان میتوانند تصمیم گیریهای لازم را انجام دهند.
او تاکید کرد: اولویت این برنامه ریزیها سلام دانش آموزان است و در صورت تداوم وضعیت قرمز در مناطق استان دانش آموزان که دسترسی به گوشیهای هوشمند و پوشش اینترنت ندارند از طریق درسنامه و محتوای آموزشی تحت آموزش قرار خواهند گرفتو در این راستا اقدامات لازم جهت تدوین محتوای الکترونیکی و درسنامهها انجام شده و هیچگونه مشکلی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد.
معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان همچنین گفت: با همکاری دستگاههای مربوطه در استان پهنای باند اینترنت در مناطق مورد نیاز افزایش یافته است و مدارسی که در سال گذشته دچار مشکل بودند به شبکه شاد اضافه شدند.
بازگیران افزود: در این راستا تلاش شده که تا حد توان بسترهای لازم فراهم شود و دغدغه و نگرانیهای والدین برطرف شود.
او ادامه داد: در این راستا اعتماد سازی لازم انجام شده و نبست به ضدعفونی به موقع مدارس در مناطق مختلف برنامه ریزی شده است.
بازگیران در خصوص ایجاد مدارس خواهر خوانده در استان گفت: برای مدارس خاص که دارای شرایط قرمز هستند مدارس خواهر خوانده در نظر گرفته شده که میتوانند از امکانات و تجهیزات مورد نیاز آنها استفاده کنند.
معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد: در طرح زوج و فرد نیز در مناطق دارای وضعیت زرد بر اساس مساحت مدارس با تصمیم شورای مدارس مدیران میتوانند برخی دروس را از فضای مجازی ارایه دهند و در صورت لزوم برای حضور زوج و فرد دانش آموزان برنامه ریزی کنند.
منبع ایرنا
انتهای پیام/پ