به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت که به صورت ویدئو کنفرانس در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکیل شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهیدان رجایی و باهنر تاکید کرد که دولت تدبیر و امید همواره رهنمودهای مقام معظم رهبری را وجه همت خود برای رفع مشکلات و عمران و آبادانی کشور قرار داده است.
روحانی در این نشست، «ارتقاء تابآوری اقتصاد و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» را یکی از مهمترین و اصلیترین رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و اظهار کرد: در همین راستا ارتقاء تابآوری اقتصاد و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی سرلوحه و محور همه فعالیتها و تلاشهای دولت قرار گرفت که آثار مثبت آن در مواجهه با تکانههای بیرونی به اقتصاد کشور در سالهای اخیر آشکارا قابل مشاهده است.
او با اشاره به همهگیری کرونا که از اواخر سال گذشته جمهوری اسلامی ایران را نیز مانند دیگر کشورهای دنیا تحت تأثیر قرار داده است، گفت: پیش از شیوع کرونا نیز کشور در دوره دولت تدبیر و امید با ۲ تکانه بیرونی جدی دیگر مواجه شده بود که یکی سقوط قیمت نفت در اوایل سال ۹۳ و دومی تحریمهای شدید و ظالمانه آمریکا از سال ۹۷ بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر چه سقوط قیمت نفت و بویژه تحریمهای بیسابقه و ظالمانه آمریکا مشکلاتی را نیز برای مردم ایجاد کرد، اما دولت در مواجهه با این مشکلات، کشور را به خوبی اداره کرد و با بهرهگیری از تجربه مواجهه موفق با این دو تکانه، توانست کشور را در برابر مشکلات ناشی از همهگیری کرونا نیز به خوبی مدیریت کند.
روحانی خاطر نشان کرد: در حالی که اقتصاد بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا تا ۲۰ درصد کوچک شد، اما اقتصاد ایران در برابر مشکلات ناشی از شیوع کرونا تنها ۳ درصد آسیب دید که این نشان توانمندی دولت در ایستادگی در برابر این مشکل و مدیریت آن است.
رئیس جمهور ادامه داد: البته دولت از پیش و در راستای عمل به تأکیدات حضرتعالی برای کاهش اتکاء بودجه به نفت در طول سالهای گذشته اتکاء بودجه به نفت را به ۹.۹ دهم درصد در سال ۹۸ رسانده بود که امسال این اتکاء از این هم کمتر شد.
روحانی در توضیح دستاوردهای دولت تدبیر و امید در ۷ سال گذشته، گفت: در حالی که شیوع کرونا در همه کشورها باعث افزایش بیکاری شد، در ایران در طول مدتی که با همهگیری کرونا مواجه بودهایم، بیکاری در مجموع ۱.۱ دهم درصد کاهش هم یافته است که این دستاورد به خودی خود حاصل نشده بلکه در سایه تلاشهای دولت در سالهای گذشته تحت رهنمودهای حضرتعالی به دست آمده است.
او با اشاره به ۲ برابر شدن تختهای بیمارستانی در طول مدت سپری شده از دولت تدبیر و امید نسبت به تمام سالهای پیش از این دولت تا پیروزی انقلاب اسلامی، کاهش چشمگیر هزینههای درمان مردم، افزایش قابل توجه تجهیزات پزشکی و نرخ دسترسی مردم به پزشک و امکانات پزشکی به شکلی برابر در سراسر کشور، اضافه کرد: دولت برغم مشکلات فراوان اقتصادی، تحولی بزرگ را در بخش درمانی و سلامت کشور ایجاد کرده که حاصل آن را در پایینبودن تعداد جانباختگان ناشی از کرونا در کشورمان نسبت به بسیاری دیگر از کشورهای پیشرفته مشاهده کردیم.
روحانی به گسترش چشمگیر زیرساختهای ارتباطی در دولت تدبیر و امید و ۳۳ برابر شدن ظرفیت تبادل اطلاعات در عرصه فضای مجازی اشاره کرد و اظهار کرد: در عرصه دولت الکترونیک از رتبه ۱۰۶ به رتبه ۸۶ ارتقاء یافتیم و اقدامات دولت در این عرصه در ایام شیوع کرونا کمک بسیاری به اجرای پروتکلهای بهداشتی و صیانت از جان مردم کرده است.
رئیس جمهور افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در کشور از ۵۵ به ۵ هزار و ۲۰۰ شرکت در طول دولت تدبیر و امید را دستاورد مهم دیگری عنوان کرد که علاوه بر یاری به رونق اقتصادی در کشور در ایام شیوع کرونا نیز در زمینه تأمین داروها و تجهیزات مورد نیاز کمک بزرگی به سیستم بهداشتی و درمانی کشور کردند.
او با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید تنها دولتی بود که پس از انقلاب فعالیت خود را در شرایط رکود تورمی شدید آغاز کرد، اما به فاصله کوتاهی نرخ تورم را کاهش داده و برای اولین بار پس از ۲۶ سال آن را تک رقمی کرد، اظهار کرد: حدود ۳ سال پس از آغاز فعالیت خود با ثبت نرخ رشد اقتصادی ۱۴ درصدی در جایگاه نخست رشد اقتصادی دنیا قرار گرفت.
رئیس جمهور تصریح کرد: در ۷ سال گذشته تولید کشور در صنعت پتروشیمی و فولاد تقریباً به ۲ برابر افزایش پیدا کرده و درآمدهای کشور از محل صادرات محصولات پتروشیمی از ۱۱ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار رسیده که با اتمام جهش سوم صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ این درآمدها به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید. تولیدات کشور در زمینه تولید آلومینیوم، مس، صنعت خودرو و لوازم خانگی و دیگر عرصهها نیز از افزایش و رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.
روحانی با بیان اینکه در ۴ ماهه ابتدایی سال ۹۸ نرخ رشد تولیدات کشور برغم شیوع کرونا نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۳ درصد افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: تولید محصولات کشاورزی که در ابتدای دولت تدبیر و امید ۹۷ میلیون تن بود، به ۱۲۵ میلیون تن رسیده و تا پایان این دولت به بیش از ۱۳۰ میلیون تن خواهد رسید. سطح زیرکشت گلخانهای کشور نیز از ۸ هزار هکتار به ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار و راندمان آبیاری نیز از ۹۰۰ گرم تولید محصول در ازای یک مترمکعب آب به ۱۳۵۰ گرم رسیده است.
او با اشاره به اینکه در طول ۷ سال گذشته ۴.۵ میلیون واحد مسکن ساخته شده است.
روحانی گفت: در حالی که در دولت قبل تنها ۷۷۵ هزار واحد مسکن مهر به بهرهبرداری رسیده بود در این دولت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر، تکمیل شده و به بهرهبرداری رسیده است و در زمینه ساخت مسکن اجتماعی و مسکن روستایی اقدامات خوبی انجام شده که در آینده شاهد تحولات مثبت ناشی از آنها در عرصه مسکن خواهیم بود.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمینه توسعه بنادر و دیگر زیرساختهای مورد نیاز برای رونق تولید، اظهارداشت: در طول این دولت بیش از ۱۷۰۰ کیلومتر راهآهن و ۱۰ هزار کیلومتر راه احداث شده، ظرفیت جابجایی کالا در بنادر ۶۶ هزار تن افزایش داشته و رشد شرکتهای دانشبنیان بسیار شتاب یافته است.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید تلاش در اجرای عدالت و کمک به معیشت مردم محروم و مستضعف بوده است، تصریح کرد: تعداد روستاهای برخوردار از گاز در این دولت از ۱۴ هزار به ۳۱ هزار روستا افزایش یافته و تعداد روستائیان برخوردار از آب آشامیدنی سالم و پایدار از ۹۰۰ هزار نفر به ۱۰ میلیون نفر رسیده است.
رئیس جمهور اضافه کرد: پوشش شبکه برقرسانی در کشور تقریباً از ۹۹ درصد عبور کرده و ۳۲ هزار روستا از امکانات ارتباطی پهنباند برخوردار شدهاند و در بخش سلامت و راه روستایی نیز خدمات چشمگیری ارایه شده است.
روحانی در ادامه سخنان خود افزایش ۶ برابری حداقل حقوق کارگران و کارمندان در ۷ سال اخیر برغم مشکلات مالی، افزایش ۶ برابر مستمری خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و افزایش ۵ برابری حقوق فرهنگیان را از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: دولت با وجود محدودیتهای شدید مالی پس از شروع کرونا علاوه بر اعطاء وام یک میلیون تومانی به همه خانوادههایی که یارانه دریافت میکنند، بستههای متنوع حمایتی و وام ودیعه مسکن نیز برای کمک به آسیبدیدگان از مشکلات ناشی از کرونا در نظر گرفت.
او اظهار کرد: در جلسه امروز دولت تصمیم گرفتیم برای حدود ۳ میلیون نفر جمعیت کشور که مصرف برق آنها پایینتر از میانگین مصرف خانوار است، هزینه برق رایگان شود تا برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی برق مستضعفین و اقشار محروم کم مصرف رایگان شود.
روحانی با اشاره به تلاشهای دولت در زمینه استیفای حقوق ملت ایران در عرصه بینالمللی، تصریح کرد: امروز در زمینه بهرهبرداری از میادین مشترک گازی و نفتی و ساماندهی آبهای مرزی گامهای موفقی برداشته شده و در دو دعوای مهم حقوقی با آمریکا تا به حال در دادگاه لاهه پیروز بودهایم و علاوه بر لغو قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی توانستیم پرونده PMD علیه جمهوری اسلامی ایران را نیز ببندیم.
رئیس جمهور با تأکید دوباره بر اینکه عمل به توصیهها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، سرلوحه همه خدمات و تلاشهای دولت تدبیر و امید بوده است، گفت: دولت تلاش کرده با اصلاح ساختار بودجه و نظام بانکی و تکمیل زیرساختهای دولت الکترونیک هر چه بیشتر در نظام مالی و اداری کشور شفافیت ایجاد کند.
متن کامل سخنان رئیس جمهور در جلسه هیات دولت به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله والصلاه علی رسولالله و آله صحبه، السلام علیالحسین و علی علیبنالحسین و علی اولاده و علی اصحابه.
بسیار خرسندیم که برای هشتمین نوبت و در آخرین هفته دولتی که میتوانیم خدمت آن عزیز و بزرگوار ایران باشیم به محضر جنابعالی از طریق ویدئوکنفرانس مشرف شدیم و مثل همه سال ها، امسال هم از بیانات و رهنمودهای حضرتعالی برای یازدهمین ماه باقی مانده از دولت دوازدهم بهره میگیریم و استفاده میکنیم.
در آغاز مایلم نام و یاد دو شهید بزرگوار شهید رجایی و شهید باهنر را گرامی بداریم. اخلاص، ایثار و فداکاریشان برای همه و برای همه دولتهای بعد از شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان الگو در تاریخ کشورمان باقی است. بیتردید از خلوص و اخلاق و شیوه خدمت آنها بهرهبرداری و استفاده شده و ما هم همواره بهرهبرداری و استفاده کردیم. از خداوندمنان، تعالی روح آن دو عزیز و آن بزرگوار را خواستاریم.
در سالهای گذشته که محضر جنابعالی شرفیاب شدیم حضرتعالی به ویژه در سال گذشته رهنمودهایی برای اعضای دولت داشتید و ما همیشه تلاش کردیم که آن رهنمودها را در حد توان و امکان اجرا و پیاده کنیم.
در فرصتی که در اختیار دارم که این فرصت را تقسیم میکنم بین خودم و چهار نفر از عزیزانی که بعد از من محضر جنابعالی نکاتی عرض میکنند و از اول ساعت دوازده هم از وجود مبارک شما و از بیانات جنابعالی بهره میگیریم و استفاده میکنیم.
در سالهای گذشته یکی از نکاتی که حضرتعالی همواره برآن تاکید کردید تابآوری اقتصاد ایران است و اقتصاد مقاومتی که از همان سالهایی که دولت شروع به کار کرد، آن رهنمود جنابعالی و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد.
در اقتصاد مقاومتی کشور میتواند در برابر تکانههای سنگین با کمترین هزینه ایستادگی و مقاومت کند و مسیر و راه خود را پیش ببرد. از پایان پارسال و اواخر بهمن سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا با تکانه بسیار شدیدی مواجه شدیم که البته این تکانه تنها ویژه کشور ما نبود و کشورهای دیگر هم با این تکانه مواجه بودند.
البته قبل از اینکه این تکانه پیش روی ما باشد دو تکانه دیگر هم داشتیم. اولین تکانه در سال ۹۳ بود. در سال ۹۳ قیمت نفت از ۱۱۰ دلار به حدود ۳۰ دلار سقوط کرد و بخاطر آن، همه کشورهایی که بودجه آنها متکی بر نفت بود، دچار مشکل بزرگی شدند و همه آنها تقریبا بدون استثنا به مقدار بسیار زیادی از ذخایر گذشته خودشان استفاده کردند و بعضی از کشورها بودند که ۳۵۰ میلیارد دلار از ذخایر خود استفاده کردند تا بتوانند سال ۹۳ را پشت سر بگذارند.
تکانه دومی که با آن مواجه بودیم سال ۹۷ بود با آن تحریم شدید و بیسابقهای که بر ملت بزرگ ایران تحمیل شد. هم در سال ۹۳ و هم در سال ۹۷ و ۹۸ توانستیم کشور را در برابر آن تکانهها اداره کنیم و البته در هر دو تکانه مشکلاتی برای مردم هم بود.
اما تکانه سوم که شش ماه قبل آغاز شد و الان وارد ماه هفتم شدیم، مساله کرونا بود که تقریبا همه کشورهای جهان هم با این معضل و مشکل مواجه شدند.
این خبر در حال تکمیل است/