دانشمندان با تحلیل‌های آماری و پزشکی میزان خطر مرگ و میر کرونا در افراد مختلف را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا، تقریباً این ویروس تمامی کشور‌های جهان را درگیر خود کرده است. تاکنون ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به این ویروس آلوده شده اند و از این میان، ۸۳۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. با این حال، نرخ مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در میان تمامی اقشار سنی و جنسیتی یکسان نیست. برای مثال، محققان انگلیسی اعلام کردند این ویروس کمترین خطر را برای کودکان دارد. سازمان جهانی بهداشت نیز کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای مانند مشکلات ریوی، کلیوی و قلبی هستند را در دسته افراد آسیب پذیر در مقابل ویروس کرونا قرار داده است.

به تازگی محققان با بررسی‌های آماری، اقدام به تحلیل میزان خطر کرونا برای اقشار مختلف کرده اند. بر این اساس، دانشمندان با بررسی بیش از یک هزار مبتلا به کووید ۱۹ که زیر ۵۰ سال سن داشتند، مشاهده کردند هیچ کدام از این افراد به دلیل بیماری جان خود را از دست نداده اند. با افزایش سن افراد از ۵۰ سالگی به سمت اوایل ۶۰ سالگی، میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس در مردان نسبت به زنان افزایش یافت.

محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند با افزایش سن به سمت ۷۰ سال و بیشتر به ناگاه خطر مرگ ناشی از کرونا به بیش از ۱۱ درصد افزایش می‌یابد. پیش‌تر نیز تحقیقات مشابه ارتباط میان مرگبار بودن کرونا با کهولت سن را تایید کرده بود. با این حال، محققان امریکایی پی بردند سن افراد قوی‌ترین عامل در تعیین مرگبار بودن کووید ۱۹ در بیماران است.

آندرو لوین، اقتصاددان دانشگاه هانوفر با تحلیل داده‌های آماری اعلام کرد: ویروس کرونا نه تنها برای افراد بسیار کهن سال، بلکه برای کسانی که در میانه دهه ۵۰ زندگی و بالاتر قرار دارند به شدت مرگبار است. برای مثال، ویروس کرونا برای افراد ۶۰ ساله ۵۰ برابر بیشتر از رانندگی با ماشین می‌تواند خطر مرگ را درپی داشته باشد.


بیشتر بخوانید


با این حال، هنریک سالج، استاد اپیدمولوژی دانشگاه کمبریج انگلیس تاکید دارد: سن افراد نمی‌تواند به تنهایی پیشگویی مناسبی را درباره مرگبار بودن ویروس کرونا در بیماران ارائه دهد. جنسیت نیز یکی دیگر از عوامل تعیین کننده در میزان خطرناک بودن کووید ۱۹ در افراد است. آمار‌ها حاکی از آن است که مردان دو برابر زنان در برابر کرونا جان خود را از دست می‌دهند. همچنین با بررسی آماری کشور‌های مختلف به این نکته پی می‌بریم که زیر ساخت‌های بهداشتی هر کشور نقش تعیین کننده‌ای در نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا دارد.

پیش‌تر دانشمندان دانشگاه ییل آمریکا در تفسیر این موضوع اعلام کردند مردان بالای ۶۰ سال بسیار به واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا نیازمند هستند، زیرا سیستم ایمنی بدن آن‌ها پاسخ ضعیفی به کووید ۱۹ نشان می‌دهد. این در حالی است که سیستم ایمنی زنان بالای ۶۰ سال بسیار متناسب‌تر و قوی‌تر از مردان هم سن آنهاست.

آویکو ایواساکی، یکی از متخصصان ایمونولوژی دانشگاه ییل در این باره گفت: زمانی که مردان مسن به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند سیستم ایمنی آن‌ها نمی‌تواند پاسخ مناسب را به عامل بیماری زا نشان دهد. از این رو، این افراد نیازمند آن هستند که حتما از طریق واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا مقاومت پیدا کنند.

محققان می‌گویند بدن زنان پاسخ ایمنی سریع و قاطعی به ویروس کرونا نشان می‌دهد. این موضوع احتمالاً به آمادگی بدن زنان در مقابله با عوامل بیماری زای خارجی مربوط می‌شود. زنان به دلیل توانایی بارداری که دارند، سیستم ایمنی بدنشان به گونه‌ای توسعه یافته است که آماده مبارزه سریع با عوامل بیماری زای خارجی هستند.

با این وجود، این موضوع همیشه هم خوب نیست. زنان به دلیل داشتن سیستم ایمنی قوی‌تر از مردان احتمال آنکه دچار بیماری‌های خود ایمنی شوند بیشتر است. بیماری‌های خود ایمنی هنگامی رخ می‌دهند که سیستم ایمنی به اشتباه به بافت‌های بدن حمله می‌کند و باعث آسیب به آن‌ها می‌شود. از اسکیزوفرنی تا روماتیسم مفصلی، از گونه‌های مختلف بیماری‌های خود ایمنی هستند که در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است.

با این حال، این موضوع به معنای ایمنی زنان در مقابل ویروس کرونا نیست. از آنجا که کووید ۱۹ به تازگی در میان انسان‌ها شیوع پیدا کرده است، سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند به سادگی با آن مبارزه کند. همچنین زنانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی هستند در مقابل ویروس کرونا آسیب پذیرند.

محققان در جمع بندی خود می‌گویند سن، جنسیت، دسترسی به خدمات بهداشت عمومی و بیماری‌های زمینه‌ای از جمله اصلی‌ترین عواملی هستند که می‌تواند تحلیل مناسبی از میزان مرگبار بودن ویروس کرونا در میان افراد ارائه دهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
خواهشا مسولین از اجتماعات مردم جلوگیری کنند و این معتادان متجاهر که در سطح ولو هستند رو جمع آوری کنند من امروز یه معتادی رو دیدم که در میان جمعیت به شدت سرفه می کرد خدا میداند که چند نفر رو همین معتاد متجاهر میتونه آلوده به ویروس کرونا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
این نتایج ساده لوحانه است نه محققانه. آقایان مثلا دانشمند گیج شدن.
جانباز شیمیایی و پیرمرد و پیرزن ۸۰ ساله و افراد دارای بیماری زمینه ایی هم کرونا گرفتن و الان دارن زندگی می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
پول هم خیلی مهمه چون داروهاش خیلی گرونه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۴۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
انشالله به حق اقا امام حسین هرچی زودتر واکسن این کرونا کشف بشه و این بیماری ریشه کن شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
جدید نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
دولت بايد فورا به افراد بالاي پنجاه سال ماسك N95 مجاني بده و فورا واكسن آنفولامزا بزنه والا قتل عام راه ميافته
Iran (Islamic Republic of)
دهاتی
۱۶:۴۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
بیماری را باید جدی گرفت، این مطالب میتونه با ایجاد ذهنیت در مورد مبتلا نشدن کودکان، آنان را به این خطر نزدیکتر کنه