به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم میپرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر از مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ﴿۲۷﴾
اى نفس مطمئنه (۲۷)
ارْجِعِی إِلَى رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً ﴿۲۸﴾
خشنود و خداپسند به سوى پروردگارت بازگرد (۲۸)
فَادْخُلِی فِی عِبَادِی ﴿۲۹﴾
و در میان بندگان من درآى (۲۹)
وَادْخُلِی جَنَّتِی ﴿۳۰﴾
و در بهشت من داخل شو (۳۰)
فایل صوتی تلاوت آیات ۲۷ الی ۳۰ سوره فجر
سوره فجر به سوره امام حسین (ع) هم شهرت دارد و در احادیث منظور از «نفس مطمئنه» در آیات پایانیِ آن، امام حسین (ع) دانسته شده است.
امام صادق (ع) نقل شده، حضرت میفرمایند: «سوره فجر را در نمازهای واجب و مستحبی بخوانید که این سوره، سوره حسین بن علی (ع) است و هر کس این سوره را بخواند روز قیامت با امام حسین (ع) در درجهای از درجات بهشت است».
بیشتر بخوانید
شیخ عبدالله بحرانی پس از نقل روایتی که از امام صادق (ع) در خصوص این سوره و اختصاص آن به امام حسین (ع) بیان شد، مینویسد: «یکی از حاضران پس از بیان امام صادق (ع) عرض کرد: چگونه این سوره، سوره امام حسین (ع) است؟ حضرت فرمود: مراد از (نفس مطمئنه) در این آیه (امام حسین (ع) و اصحاب و شیعیان آن حضرت) میباشد».
دل آرام و نفس مطمئنه، با ذکر خدا به دست میآید. «أَلا بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» و بهترین ذکر خدا نماز است. «أَقِمِ الصَّلاهَ لِذِکْرِی»راضی بودن و مرضی بودن، نشانه نفس مطمئنه است که او از خدا راضی است و خدا نیز از او راضی است.
از امام صادق (ع) سؤال شد که آیا مؤمن از جان دادن خود راضی است؟ حضرت فرمودند:در لحظه اول راضی نیست، ولی فرشته قبض روح به او دلداری میدهد که من از پدر به تو مهربان ترم، چشمت را باز کن. او چشم باز میکند و پیامبر (ص) و علی و فاطمه و حسن و حسین و سایر امامان علیهم السلام را میبیند. فرشته میگوید:اینان دوستان تو هستند.مؤمن هم با دیدن این صحنه راضی میشود و در این هنگام خطاب «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّهُ» را میشنود.
۱- اصالت انسان با روح است و بدن، مرکب آن است. «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ» (خطاب خداوند به نفس است)
۲- بهشت بدون یار و همدم، بهشت نیست. «فَادْخُلِی فِی عِبادِی»
۳- بهشت، انواع و درجاتی دارد. «جَنَّتِی» چنانکه قرآن در موارد متعدد فرموده است: «جَنّاتِ عَدْنٍ»
انتهای پیام/