تیمی از محققان برجسته انگلیس به رهبری دانشگاه بیرمنگام در تلاش برای کشف ارتباط میان سرماخوردگی و مصونیت در برابر ویروس کرونا هستند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا از زمان ظهور خود تاکنون میلیون‌ها نفر را در جهان مبتلا کرده و بیش از ۸۲۰ هزار تن را به کام مرگ برده است. این ویروس پیچیده با علائم مختلفی در مبتلایان بروز می‌کند و در برخی موارد حتی مبتلایان هیچ علامتی نداشته و به اصطلاح یک ابتلای خاموش دارند. این امر مسئله را برای محققان و پزشکان بغرنج‌تر کرده است.

از جمله علائم رایج این بیماری سرفه خشک، بدن درد، تب و در مواردی اسهال و استفراغ است که بسیار شبیه به علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزاست از این رو برخی از محققان انگلیسی بر آن شدند تا ارتباطی میان سرماخوردگی و بیماری کووید ۱۹ بیابند.

در همین راستا ۱۷ دانشمند انگلیسی به رهبری دانشگاه بیرمنگام گردهم آمده و تلاش دارند تا به برخی سوالات مهم در این زمینه از جمله اینکه آیا ارتباطی میان سرماخوردگی و ویروس کرونا وجود دارد و آیا افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند می‌توانند از ابتلا به ویروس کرونا مصون باشند یا خیر؟

این تیم تحقیقاتی به درخواست موسسه تحقیقات و نوآوری انگلیس و موسسه ملی تحقیقات بهداشتی این کشور برای مطالعه در این باره گماشته شده‌اند.

کشف چگونگی تعامل ویروس کرونا با سیستم ایمنی راهی برای کنترل پاندمی 

پروفسور کریس ویتی رئیس موسسه ملی تحقیقات بهداشت انگلیس (NIHR) در این باره گفت: درک چگونگی پاسخ سیستم‌ ایمنی بدن ما به کووید ۱۹ برای حل برخی از سؤالات مهم در مورد این بیماری جدید از جمله اینکه آیا افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند، مصونیت دارند؟ و این که چه مدت طول می‌کشد؟ و چرا برخی به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرند، بسیار مهم است.

یافتن پاسخی مناسب و قانع کننده برای سوالات ذکر شده، می‌تواند کشف بزرگی در این زمینه باشد؛ دانشمندان سعی دارند درک بهتری از پاسخ‌های مختلف ایمنی بدن به کووید ۱۹ به ویژه پاسخ سلول T که در افراد جوان و سالم‌تر فعال است، به دست آورند.

محقق برجسته پروفسور پل ماس گفت: چیز‌های زیادی وجود دارد، ما هنوز باید در مورد چگونگی تعامل کروناویروس جدید با سیستم ایمنی بدن خود بیاموزیم و این فرصت بی‌نظیری برای پاسخگویی به این سوالات کلیدی و تسریع در کنترل پاندمی است.

سرماخوردگی

پروفسور ویلهلم شوابل از دانشگاه کمبریج و همکارانش بر روی آنتی بادی‌ها تمرکز کرده‌اند و اینکه میزان پروتئین‌ها در بین افرادی که بیماری آن‌ها شدید بوده نسبت به کسانی که ابتلای خفیف به ویروس کرونا داشته‌اند، چگونه است. آنتی بادی‌ها پروتئین‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت هستند و به گونه‌ای ساخته می‌شوند که در صورت حمله مجدد ویروس به بدن، آن را شناخته و مورد هجوم قرار می‌دهد؛ اما نگرانی که در این مورد وجود دارد این است که آنتی بادی‌های کووید ۱۹ در بهبودیافتگان، طولانی مدت نیست و امکان ابتلای مجدد افراد بعید نیست.

به گفته محققان بیشتر بیمارانی که  تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند، دارای سطح بالایی از آنتی بادی نسبت به ویروس کرونا هستند، اما آنچه هنوز مشخص نیست، مفید بودن این آنتی بادی‌هاست.

سومین مطالعه‌ای که به رهبری دانشگاه ادینبورگ انجام شده به طور خاص روی بیمارانی است که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. بسیاری از قربانیان نه به علت ویروس، بلکه به دلیل حملات قلبی، سکته مغزی، نارسایی ریه و طوفان سیتوکین جان خود را از دست داده‌اند و در واقع سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا بدن به ویروس کرونا واکنش نشان دهد. مطالعه بر روی پرونده جان باختگان می‌تواند سوالات کلیدی بسیاری را پاسخ داده و مسیر را برای مراقبت بهتر از بیماران و توسعه درمان‌های جدید هموار کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
من همیشه سرما خورده ام و کرونا خفنی گرفتم پس هیچ ربطی نداره ولی برعکسش ممکته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
باید علاوه برواکسن داروهای تقویت ایمنی بدن قبل از د رمان وبعنوان پیش گیری را روزانه استفاده کرد مثل انتی هیستامین ستریزین روزی یکبار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
یا امام حسین ع ریشه این مرض رااز سر عالم کم کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
ما بالاخره نفهميديم بدن چطوري برا هر مريضي آنتي بادي مخصوص اون رو توليد ميكنه كه همه جهش هاي اونو خنثي ميكنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
همه دانشمنداي دنيا وظيفه اخلاقيشونه آب دستشونه بذارن زمبن و همگي دست به دست هم بدن بسيج بشن برا كشف دوا و واكسن كرونا و تمام قوانين انحصاري و من زودتر فهميدم و نوبل و اين حرفا رو حداقل تو اين مورد فراموش كنن والا نسل بشر از روي زمين كنده ميشه
نوبل هم به همه كسايي كه همكاري كردن داده بشه
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۰۶:۴۴ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
درسته که کرونا یه بیماری مهلکه و خیلیا رو به کام مرگ کشیده ولی این که بگیم نسل بشر رو از بین میبره با واقعیت فاصله زیادی داره. هنوز آمار مرگ و میر این بیماری به یک میلیون نفر نرسیده ولی دهها برابر این تعداد افرادی بودن که مبتلا شده و بعد از چند روز خوب شدن. تازه اینا کسانی بودن که علایم شدیدداشتن و به بیمارستان مراجعه کردن و چند برابر اینا مبتلاهایی بودن که علائم خفیف داشتن یا بی علامت بودن و جز آمار رسمی نیستن