به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، وحید بارانی کارشناس گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و سرپرست بررسی تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت، گفت: با توجه به فصول گذشته در این بررسی تعداد ۴۰۲ محوطهها در دشت میان کوهی این حوزه در حریم یک و دو مجموعه جهانی تخت جمشید بررسی و گزارش هر کدام جداگانه ارائه شده است.
او از مهمترین اهداف گروه باستان شناسی در این حوزه را، بررسی و شناسایی، شناخت کلی توالی گاهنگاری، تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت و جمع آوری دادههای باستان شناسی (سفال، ابزار سنگی و…) به منظور تکمیل بانک اطلاعاتی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اعلام کرد.
این باستان شناس بیان کرد :با توجه به پراکنش فراوان محوطههای باستانی در دشت مرودشت، با تهیه نقشههای GIS و نیز پیوست این نقشهها به یکدیگر میتوان اقدام به تهیة یک نقشه منسجم باستان شناسی نمود که در نتیجه به شناخت بهتر و بیشتر الگوهای استقراری در این ناحیه منجر میشود.
سرپرست هیئت باستان شناسی گفت: با شروع اقدامات صورت گرفته در فصل سوم دهستانهای رامجرد، نقش رستم، رودبال، ابرج، مجدآباد، واقع در دشت میان کوهی شمالی و باختری شهرستان مورد بررسی باستان شناسی قرار گرفت.
او بیان کرد: تا کنون ۱۵۰ اثر باستانی در این فصل شناسایی شده که آثاری از دوران پارینه سنگی تا دوران اسلامی را در بر میگیرد.
بارانی افزود: بیشترین آثار تپهها و محوطههای باستانی در دامنه کوه به شکل استقرار گاههای موقت کوچ نشینی و تک دوره ایی، و در دشت به شکل تپههای بزرگ و کم ارتفاع است که دارای توالی از نوسنگی تا اسلامی را شامل میشود.
این باستان شناس بیشترین گستردگی بررسی این فصل را تا کنون مربوط به کوهها دانست که غارها و پناهگاههای صخره ایی از دوران پارینه سنگی تا دوران نوسنگی در کوههای مجد اباد، کوه حسین و کوه ایوب و گلدشت علیا را در بر گرفته است.
او در پایان با بیان اینکه در همین بررسی در دامنه کوهها آثاری از استودانها و گورستانهایی از دوران صفویه تا دوران معاصر مربوط به کوچ نشینان و عشایر منطقه شناسایی شد، تصریح کرد: در ادامه بررسی که احتمالاً با تمدید مجوز تا پایان شهریور ماه وسعت بیشتری از این دشت مورد بررسی و شناسایی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/