ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به عملکرد وزارت ارتباطات در خصوص تکمیل و بهبود شبکه اطلاعات، از نهایی شدن معماری آن خبر داد.

.به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در ارتباط با تلاش برای نهایی شدن معماری شبکه ملی اطلاعات گفت: طبق مصوبات قبلی انتظار داشتیم که وزارت ارتباطات پیشنهاداتی در رابطه با معماری شبکه ملی اطلاعات ارائه دهد. وزارت ارتباطات تا مدت‌ها پاسخی به این مطالبه نمی‌داد و در نهایت نیز مطرح کرد همان اسناد قدیمی که قبل از سند تبیین الزامات ارائه کرده، معماری مطلوب‌شان است؛ که این مساله مورد پذیرش ما واقع نشد.

فیروزآبادی اضافه کرد: بعد از سند تبیین الزامات باید معماری مجددی طراحی می‌شد. به دنبال فرمانی که رهبر معظم انقلاب در ۱۲ آذرماه صادر کردند، وزارت ارتباطات مکلف شد این معماری را ارائه دهد. اکنون با همکاری فشرده که بین مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات در جریان است این معماری با اخذ نظر از تمام سازمان‌های مربوطه، در حال نهایی شدن است. کار کارشناسی بسیار سنگینی در این خصوص صورت گرفته و معماری تهیه شده معماری دقیقی است.

او همچنین از نهایی شدن سند معماری شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: برای فضای مجازی مدل‌های مختلف وجود دارد، یکی از مدل‌هایی که مورد تایید مرکز ملی فضای مجازی است، مدلی است که از چهار لایه شبکه، محتوا، کاربر و خدمات تشکیل شده است.

«مدیریت» و «حکمرانی و امنیت» دو بحث مهم در شبکه ملی اطلاعات

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: در این مدل دو بحث زمینه‌ای مهم مطرح است که باید در تمام لایه‌ها مدنظر قرار بگیرد؛ «مدیریت» و «حکمرانی و امنیت». در مدیریت و حکمرانی عامل مهمی که برای ما وجود دارد استقلال است. برخی از افراد، لایه شبکه را به سمتی گسترش می‌دهند که محتوا و خدمات را شامل می‌شود. این عده در حقیقت متولیان شبکه ملی اطلاعات را مسئول فضای مجازی کشور می‌دانند و هرگونه اشکالی که در فضای مجازی کشور وجود دارد و عملا به فضای مجازی جهانی متصل و غیر قابل کنترل است را متوجه متولیان شبکه ملی اطلاعات می‌کنند.

وی افزود: متولیان شبکه هم برای این‌که مسئولیت‌شان زیاد نشود، شبکه را محدود به ارتباطات می‌دانند و حتی بخشی که از نظر مرکز ملی به عنوان شبکه اطلاعات شناخته می‌شود را به شبکه ملی ارتباطات کاهش می‌دهند. آن‌ها سعی می‌کند ارتباطات را در حوزه ماموریت خود بگذارند.

فیروزآبادی با تاکید بر این که افراط و تفریط در مورد شبکه ملی اطلاعات هر دو غلط است، اشاره کرد: در شورای عالی فضای مجازی، تعریف دقیقی برای شبکه ملی اطلاعات ارائه داد شده و سندی به نام «سند تبیین الزامات شبکه ملی» تهیه شد. بعد از آن نوبت به ارائه سند معماری رسید که اکنون مراحل نهایی را طی می‌کند. بیش از ۸۰ درصد این سند تصویب شده و با یک جلسه دیگر بقیه آن سند معماری نیز نهایی می‌شود.

او با اشاره به اینکه در سند معماری، سعی شده نظر مرکز ملی و وزارت ارتباطات به یکدیگر نزدیک شود و همه چیز روشن باشد،گفت: در این سند جدید ضمن ارائه مفهوم دقیق از شبکه ملی اطلاعات، بحث صورت گرفتن برخی اقدامات در حوزه محتوا و خدمات را مطرح کردیم که اینگونه اقدامات مقوم شبکه ملی اطلاعات است.

شبکه اطلاعات تنها با خدمات بومی، ملی می‌شود

او همچنین ادامه داد: ما نمی‌توانیم شبکه ملی اطلاعات را طراحی کنیم، اما عرضه محتوا و خدمات در آن به درستی صورت نگیرد، این شبکه زمانی ملی است که محتوا و خدمات بومی و محلی در آن ارائه شود. در شبکه ملی، کاربر ملی است، محتوا و خدمات هم باید متناسب با شرایط ملی شود. اگر جاده و اتوبان می‌زنیم باید متناسب با آن سیستم حمل‌ونقل وجود داشته باشد. محتوا و خدمات شبکه ملی اطلاعات هم دقیقا مصداق همین امر است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: اشکالاتی که وزارت ارتباطات در حوزه توسعه محتوا و خدمات نیز مطرح کرده و درست بود را نیز در سند معماری جدید مورد توجه قرار دادیم و در حقیقت با مشخص کردن تعهدات برای متولیان محتوا و خدمات در کشور و مدیران این بخش ها، اهدافی تعیین کردیم تا شبکه ملی به صورت متوازن توسعه پیدا کند.

فیروزآبادی در آخر با تاکید بر افزایش سهم اقتصاد دیجیتال بیان داشت: براساس این طرح سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور باید به ۱۰ درصد برسد و ۷۰ درصد ترافیک مخصوص کاربران را خدمات محتوای داخلی تشکیل بدهند. برای تحقق این اهداف، وزارت ارتباطات و سایر فعالان حوزه شبکه مانند اپراتور‌ها باید در این چارچوب حرکت کنند تا اختلافات به حداقل برسد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
خب طرح معماری که نهایی شد، حالا فقط مونده انجام دادنش!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
تازه، معماری نهایی شده؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۱۸:۳۲ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام، از باشگاه خبرنگاران جوان درخواست میشود که پیگیری و بررسی کند که اینترنت بین‌المللی با چه قیمتی از خارج خریداری میشود؟ و تا بدست ما برسد چه مراحلی دارد؟ و قیمت مصرف کننده نهایی را با آن مقایسه کند؟ با تشکر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
کسی میدونه آخرین باری که شورای عالی فضای مجازی جلسه تشکیل داده کی بوده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سوالت اشتباهه! باید بپرسی آیا جلسه ای تشکیل داده اند یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
جواب گرونی قیمت اینترنت رو کی مخواد بده؟ اینترنت گروووونه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
الآن چند ساله که شورای عالی فضای مجازی ایجاد شده؟ تو این مدت دقیقاً چیکار میکردین که هنوز شبکه ملی اطلاعات درست نشده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
راستی مگه سرعت در شبکه4g نباید تا یک گیگابیت بر ثانیه باشه؟ پس چرا وقتی هنوز به این نرسیدیم رفتید سراغ 5g؟؟؟؟؟
در همه جای دنیا میگنکه امواج 5g برای بدن بسیار بسیار مضره!!!!!!!!!!