یک کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی درخصوص نحوه مقابله با استرس و اضطراب در کودکان توضیحاتی را ارائه کرد.

مرجان پلوئی کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استرس کودکان اظهار کرد: کودکان معمولا در مورد استرس‌هایی که دارند، صحبت نمی‌کنند و اغلب والدین زمانی که به دلیل تغییر رفتار کودک به روان‌شناس مراجعه می‌کنند با انجام تست‌های مختلف متوجه استرس‌ها و اضطراب پنهان او می‌شوند.

پلوئی در ادامه افزود: وجود استرس‌ و اضطراب طولانی مدت اثرات مخربی بر سلامت جسم و روان کودک خواهد داشت.

نشانه ‌های وجود استرس در کودکان

او با اشاره به اینکه استرس می‌تواند تاثیر سوئی بر روابط کودک با همسالانش داشته باشد، بیان کرد: وجود استرس در کودکان باعث افت تحصیلی آن‌ها شده و زندگی عادی کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پلوئی درباره نشانه‌های وجود استرس در کودکان، گفت: کابوس شبانه، دل درد‌های بدون دلیل پزشکی، بی اشتهایی یا پرخوری، بی قراری، عصبانیت‌های پی در پی و بی دلیل، وابستگی شدید به والدین، لجبازی، پرخاشگری و مشکلات شدید در روابط دوستان از  علائم  وجود  استرس در  کودکان  هستند.

 استرس کودکان

این کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی ادامه داد: کودکانی که با بیماری جسمی خاصی درگیر هستند استرس زیادی را تجربه می‌کنند. همچنین کمبود اعتماد به نفس در فرزندان هم باعث ایجاد استرس در آن‌ها خواهد شد.


بیشتر بخوانید


چگونه استرس کودکان را درمان کنیم؟

او در ادامه بیان کرد: ورزش‌هایی مثل یوگای مخصوص کودکان می‌تواند در کم کردن استرس کودک مفید واقع شود. البته برای درمان استرس و اضطراب کودکان حتما باید ریشه آن شناسایی شود. مثلا کودکانی که با اختلافات شدید خانوادگی و تهدید والدین به طلاق زندگی می‌کنند، استرس زیادی را تجربه دارند.

پلوئی افزود: اغلب کودکان نمی‌دانند چگونه برون ریزی احساسات داشته باشند، هنگامی که کودک عصبانی و ناراحت است، همدلی کرده و او را تشویق کنید که در مورد احساساتش صحبت کند؛ زیرا این کار می تواند از استرس کودک را کاهش دهد. همچنین تکنیک آموزش حل مساله و بارش فکری نیز برای کودکانی که در زمان مواجهه با مشکلات استرس دارند بسیار موثر است. در این تکنیک کودک یاد می‌گیرد که با استفاده از افکار مختلفی که به ذهنش خطور می‌کند راه حل جدیدی برای مشکلاتش پیدا کند.

این کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی تاکید کرد: کودکان بسیاری از والدینی که کمال گرایی دارند و می خواهند کودکشان در همه مسائل بهترین باشد همواره استرس زیادی دارند. البته این والدین معمولا خودشان نیز مضطرب هستند و در چالش‌های زندگی و حل مسائل مرتب نگران ومضطرب می‌شوند که کودکان از آن ها  الگوبرداری کنند.

او گفت: تشویق‌های کلامی مثل احسنت یا تشویق مادی مثل دادن هدیه‌های کوچک انگیزه ای برای کودک شده و او را از استرس دور می‌کند. اگر شرایط یا موقعیت‌های ویژه ای باعث بروز استرس و اضطراب در کودکتان می‌شود حتما آن را محدود کنید و یا شرایط بهتری برای کودک فراهم کنید.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یکی
۱۶:۱۳ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
بهترین راه حذف کنکور و تیزهوشانه
Iran (Islamic Republic of)
ع
۱۵:۲۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
واقعا بوس و لبخند درمان هر دردی هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
بهترين راه درمان بيماري هاي روحي و رواني بچه ها بوس كردن اونهاست بايد اينقدر بوسشون كرد تا خسته بشن در اين حالت ديگه كاملا اشباع شدن
Iran (Islamic Republic of)
بهار
۰۹:۱۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
چه مسخره
Iran (Islamic Republic of)
بی نظیر
۲۳:۱۲ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
چ بی معنی