به گزارش خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تلفن همراه یکی از اقلام مورد مصرف تمام خانوارهای کشور است و این روزها به علت اهمیت استفاده از فضای مجازی بیش از یک تلفن همراه در هر خانواده موجود است.
تقاضای تلفن همراه با شیوع ویروس کرونا در بازار و استفاده از آن در بین خانوارها افزایش یافته است که دلیل آن برگزاری تمام کلاسهای آموزشی، مدارس و دانشگاهها به صورت مجازی است.
بیشتر بخوانید:
با افزایش تقاضا تلفن همراه در بازار دولت باید تمهیداتی میاندیشید تا واردات این کالا به کشور نسبت به سنوات گذشته افزایش پیدا کند، اما اقداماتی در این راستا انجام نگرفت و در حال حاضر شاهد افزایش قیمت بی رویه آن هستیم.
حدود ۲ ماه گذشته تصمیم به ممنوعیت در واردات تلفن همراه با ارزش بیش از ۳۰۰ یورویی گرفته شد و این تصمیم قیمت این کالا را طی کوتاه مدت افزایش داد، اما با گذشت حدود یک هفته از این خبر، ممنوعیت واردات لغو و به شرایط گذشته بازگشت.
با وجود لغو ممنوعیت واردات تلفن همراه با قیمت بیش از ۳۰۰ یورو، اما باز هم قیمت تلفن همراه صعودی بود و با لغو این ممنوعیت شاهد کاهش قیمتها در بازار نشدیم.
عرضه و تقاضا تلفن همراه مختل شده است
بر اساس اظهارات رئیس اتحادیه فروشنگان تلفن همراه تهران، دلایل افزایش قیمت تلفن همراه در کشور به دو عامل رشد نرخ ارز و اختلال در عرضه و تقاضا در بازار است به طوری که هم اکنون میزان واردات تلفن همراه کفاف تقاضا را نمیدهد.
وی معتقداست، با آغاز سال تحصیلی جدید و برگزاری کلاسها به صورت مجازی، تقاضا در بازار بیش از پیش افزایش یافته است. در همین راستا از دولت و وزارت صمت خواستاریم تا چارهای برای حل این مسئله پیدا کنند.
عکسهایی که در ادامه گزارش مشاهده میکنید نوسان قیمت چند مورد از پر فروشترین تلفنهای همراه در بازار است:
در ادامه این گزارش نگاهی میاندازیم به رویه واردات تلفن همراه و مقایسه آن با سالهای گذشته که توسط سامانه همتا و انجمن واردکنندگان تلفن همراه منتشر شده اند.
در عکس بالا میزان واردات و مصرف تلفن همراه در ماههای تیر و مرداد امسال و سال گذشته مقایسه شده است. به طور مثال در تیر ماه سال گذشته ۰.۵۱ میلیون عدد تلفن همراه به کشور واردات شد، اما در همان ماه ۰.۵۵ تلفن همراه خرید و به نام زده شد که این به معنای مازاد واردات در ماههای گذشته مورد بررسی بوده است.
همچنین در این نمودار مشاهده میشود که در مرداد ماه امسال ۱.۳۸ میلیون تلفن همراه وارد شد، اما تعداد مصرف ۱.۳۲ میلیون عدد بوده است که نشان از افزایش تقاضا در بازار دارد.
در این عکس ها میتوان فهمید که تقاضای تلفن همراه در ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر نسبت به ماههای دیگر به چه میزان افزایش یافته است و به نظر میرسد تنها دلیل این افزایش تقاضا استفاده از تلفن همراه و تبلت برای شرکت در کلاسهای مجازی است.
به طور مثال در فروردین ماه امسال مجموعا به ارزش ۱۸۱ میلیارد تومان تلفن همراه به فروش رسید، اما این ارزش در اردیبهشت امسال یعنی با گذشت یک ماه به ۶۷۴ میلیارد تومان رسید یعنی بیش از ۵ برابر.
در آخرین نمودار میزان واردات، ارزش، واردات رویه مسافری و رویه تجاری برند آمریکایی به کشور مورد بررسی قرار گرفته شده است.
اغلب واردات گوشی لوکس آمریکایی مسافری است!
میزان واردات رویه مسافری تلفن همراه با برند آمریکایی نسبت به واردات با رویه تجاری کاملا مشخص است و نشان از این دارد که در برخی از ماهها همانند مهر ماه سال گذشته واردات مسافری ۱۰ برابر بیشتر از واردات تجاری بود.
روند واردات تلفن همراه با برند آمریکایی بر اساس این آمار، نسبت به ماههای گذشته به خصوص نیمه دوم سال گذشته کاهش چشم گیری پیدا کرده است این روند در مصرف تلفن همراه آمریکایی نیز صدق میکند.
با تمام این تفاسیر تقاضای تلفن همراه در بازار افزایش یافته و عدم پاسخ گویی میزان عرضه به تقاضا باعث شده تا قیمتها افزایش پیدا کند.
همچنین این نکته قابل ذکر است که دلیل کاهش واردات تلفن همراه با برند آمریکایی به کشور به دلیل تاکیدات رهبری بر ممنوعیت در واردات این برند است.
انتهای پیام/
مرگ بر آمریکا .
اگر در این سالها محصولات داخلی حمایت جامع و تمام عیار داشت الان شرایط متفاوت بود.
ایران توانست ماهواره موشک و ..... بسازد ودموفق باشد پس قطعا ساخت موبایل هوشمند هم ممکن است
پیگیری کنید ممنون