به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، اصغری مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: تا کنون موردی از ابتلای معلمان و دانش آموزان به کرونا در دوره بازگشایی مدارس گزارش نشده است و یافتهها نشان میدهد که بسته بودن مدارس لطمههای آموزشی و روحی بسیاری به دانش آموزان وارد میکند.
مدیر کل اموزش و پرورش استان گفت: یکی از نکات مثبت بازشدن مدارس این است که دانش آموزان خود مراقبتی را یاد میگیرند و میتوانند سفیر سلامت باشند.
مدیر کل اموزش و پرورش استان گفت: یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان سرانه بهداشتی برای مدارس واریز شده است، اما این مبلغ برای دو هزار و ۳۳۸ مدرسه کافی نیست.
اصغری افزود: مدیرانی که در تهیه مواد ضدعفونی مشکل دارند میتوانند برای تامین آن به آموزش و پرورش مراجعه کنند.
او اضافه کرد: روزانه از روند رعایت بهداشت در مدارس بازدید میشود و یکی از معیارهای ارزیابی مدیران رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به مشکلات آبخوریهای مدارس گفت: برای رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی، دانش آموزان به جای استفاده از آبخوریها حتما بطری آب به همراه داشته باشند.
مدیر کل اموزش و پرورش استان گفت: در حال حاضر همه مدارس شبانه روزی و بخشی از مدارس عادی مجهز به تب سنج هستند و امروز هم ۵۰ میلیون تومان برای خرید تب سنج پرداخت شد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: حضور دانش آموزان در مدارس اختیاری است و نحوه برگزاری آموزشها به تصمیم شورای مدارس بستگی دارد.
او اضافه کرد: اولویت آموزش و پرورش بر آموزش حضوری با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی است چراکه بار آموزشی به صورت غیر حضوری کمتر است.
اصغری با اشاره به اینکه بیش از دو درصد از دانش آموزان از داشتن اینترنت و شبکههای آموزشی محروم هستند، گفت: برای دانش آموزان مناطق محروم محتواهای آموزشی با حضور معلمان برجسته در استودیوی مخصوص آموزش و پرورش ضبط شده و به همراه جزوههای آموزشی در اختیار این دانش آموزان قرار خواهد گرفت.
اصغری افزود: با تهیه این آموزشها پارسال معدل دانش آموزان مناطق محروم بیشتر از مناطق برخوردار ارتقاء یافت.
او اضافه کرد: ارزیابیهای پایان تحصیلی حضوری است حتی اگر لازم باشد برای برگزاری آن سالنهای بزرگ اجاره میشود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: در سال تحصیلی گذشته نتیجه خوبی در امتحانات غیر حضوری نداشتیم چرا که ممکن است دانش آموز در این نوع امتحانات نمرهای را دریافت کند که حق او نیست.
اصغری گفت: به منظور تهیه لوازم جانبی مورد نیاز دانش آموزان برای آموزشهای غیر حضوری و همچنین نوشت افزار انها طرح مدرسه یار راه اندازی شده است تا خیران در این زمینه یاری کنند.
او اضافه کرد: در جلسه ستاد کرونا برای تهیه لوازم آموزش غیر حضوری دانش آموزان محروم درخواست اعتبار شده است.
اصغری افزود: ۳۵ درصد از مدارس استان نیازمند تخریب و بازسازی است و چنین مدارسی هم قطعا سرویس بهداشتی مناسبی ندارند.
او اضافه کرد: در هر استانی به هر میزان که خیران کمک کنند دولت هم به همان میزان برای ساخت و بازسازی مدارس کمک میکند.
مدیر کل آموزش و پرورش میزان آورده خیران مدرسه ساز در سال گذشته را ۲۵ میلیارد تومان بیان کرد و گفت: این مبلغ با کمکهای دولتی برای بازسازی مدارس مبلغ ناچیزی است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: طرح آجر به آجر برای مشارکت پذیری و مشارکت جویی راه اندازی شده است و دراین طرح خرده کمکها به یک مبلغ بزرگ تبدیل میشود.
اصغری افزود: برای حل مشکل نوسازی مدارس به دنبال راه اندازی شهرک آموزشی هستیم که همه امکانات آموزشی و تفریحی برای دانش آموزان در آن نظر گرفته شده است.
او اضافه کرد: برای اجرای این طرح با شورای شهر و شهرداری رایزنی شده و دو نقطه ۱۰ هکتاری برای اجرای آن پیش بینی شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش گفت: برای اجرای این طرح نمیتوان از اعتبارات دولتی استفاده کرد و باید هزینههای آن از تبدیل کردن اموال دولتی به احسنت تامین کرد.
*آموزش و پرورش قزوین در رتبه ۲۱ کشور
به گفته اصغری، آموزش و پرورش استان قزوین طبق ارزیابیهای سال ۹۷، رتبه ۲۱ را دارد که چشم اندازیهایی برای ارتقاء این رتبه در نظر گرفته شده است.
او افزود: تلاش شده است که با برنامه ریزی ظرف ۵ سال آینده به جمع سه استان برتر بپیوندیم.
در استان قزوین ۲۵۲ هزار دانش اموز از مقطع پیش دبستانی تا دبیرستان مشغول به تحصیلند.