به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، فقه اسلامی علاوه بر ماهیت فردی وجهه اجتماعی نیز دارد و ناظر بر حاکمیت و اداره اجتماع است. قراردادهای مربوط به قاچاق که باعث تزلزل بازار مسلمین میشود در نتیجه نوعی ضرر به اجتماع مسلمین و اقتصاد آن میباشد.
قاچاق در نظر مردم باید یک عمل حرام و از نظر اقتصادی، گسترشدهنده فقر، جلوه نماید؛ زیرا یکی از شایعترین نشانههای اقتصاد ناسالم در دنیاست. به ویژه که در سالهای اخیر، آسیبهای بسیاری را از جنبههای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به کشور ما وارد کرده است.
بیشتر بخوانید
شما میتوانید سوالهای شرعی خود را درباره اینکه آیا قاچاق حرام است؟ خرید و فروش کالای قاچاق چه حکمی دارد؟ حکم معامله هموطنان مرز نشین (کولبر) که متاسفانه کاری جز قاچاق کالا برای امرار معاش ندارند را مطرح کنید.
همچنین شما مخاطبان محترم میتوانید دیگر سوالهای خود در زمینه مسائل شرعی مربوط به «خرید و فروش کالای قاچاق» و احکام مربوط به آن را در بخش نظرات همین گزارش مطرح کنید.
پاسخ سوالهای شما روز جمعه (۴ مهر) با توجه به فتوای مراجع تقلید در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
در شهرهای جنوبی و مرزی کشور که غالب مغازه ها اجناسشون ته لنجی و یا قاچاق هست. خرید و فروش و تبلیغ کردن اون چه حکمی داره؟
اگر حرام هست حال که خریده ایم چه حکمی دارد؟
اگر حرام است پس چرا بصورت رسمی و قانونی مغازه ها که گاها پاساژها در حال بردن روزی از این طریق هستند؟
حکم استفاده از منافع این تجارت برای خانواده چیست؟
آیا افزایش سه ماه یکبار قیمت خودرو و عدم افزایش حقوق کارمند و کارگر ، حلال میباشد ؟!