در زمان امتحانات و به منظور شب بیداری ممکن است برخی از دانشجویان با باور نادرست به مصرف قرص ریتالین یا قرص شب امتحان اقدام کنند که این امر باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، متاسفانه امروزه دانشجویان در طول ترم به تفریح و گشت و گذار می‌پردازند و مطالعه دروس را به شب امتحان موکول کرده و می‌خواهند در یک شب تمام جزوه‌های سخت و طاقت فرسا را مطالعه کنند، اما باید بدانید که این روش صحیح نیست و باعث افزایش استرس و اضطراب خواهد شد.

یکی از روش‌هایی که دانشجویان در سال‌های اخیر از آن پیروی می‌کنند مصرف قرص شب امتحان یا قرص ریتالین است که بدون شک مشکلات گوناگونی را به وجود آورده و باعث نقص در سیستم ایمنی بدن خواهد شد. متخصصان می‌گویند استفاده از قرص شب امتحان یا همان ماده اعتیاد آور ریتالین بر سلامت جسم و روانی دانشجویان تاثیر منفی می‌گذارد.

استفاده طولانی مدت از این قرص اعتیاد آور که به منظور ایجاد تمرکز و بیدار ماندن زیاد در شب مصرف می‌شود موجب از بین رفتن زندگی سالم افراد شده و خطرات احتمالی زیادی را به همراه خواهد داشت.  به گفته وزارت بهداشت، متخصصان این دارو را برای ایجاد تمرکز در افراد بیش فعال و دارای نقص تجویز می‌کنند. باید دانست که استفاده بیش از حد این قرص باعث ایجاد مشکلات قلبی، افزایش فشار خون، احساس درد در قفسه سینه، درد مفصل، سرگیجه و خیال پردازی می‌شود.

ریتالین نام تجاری"متیل فنیدیت" است که در سال ۱۹۵۴ توسط کمپانی داروسازی "نوارتین" ساخته شد. استفاده از این ماده به اندازه کم و دوز پایین در فرد موجب ایجاد علاقه به مصرف بیشتر شده و دانشجو به دنبال مصرف این ماده با دوز بالاتر خواهد رفت و ترک آن با مشکل مواجه می‌شود.

عواقب خطرناک مصرف قرص ریتالین

۱_ وجود خارش‌های پوستی و جوش در بدن

۲_ ایجاد افسردگی پس از قطع مصرف این ماده

۳_ نبود خواب کافی و بروز عصبانیت زیاد

۴_ داشتن سرگیجه و حالت تهوع در طول روز

۵_ بروز مشکلات گوارشی و ایجاد درد درناحیه شکم

همچنین باید دانست که استفاده طولانی مدت از ریتالین منجر به خشکی دهان شده و اثرات منفی روی سیستم تنفسی خواهد شد یا ممکن است ایست ناگهانی قلبی را در افراد به وجود آورد.

بر خلاف باور عموم مردم، مصرف مداوم این دارو موجب کاهش استرس نشده بلکه استفاده از این ماده زمینه ساز بروز اضطراب در فرد و ایجاد سردرگمی، توهم و اغلب افسردگی خواهد شد.

مصرف طولانی مدت قرص ریتالین باعث وارد شدن فشار زیاد به سلول های مغز خواهد شد و این امر تا جایی ادامه پیدا می کند که  ممکن است باعث سکته مغزی شود. 

بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار