به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از انواع مشهور کیک و کلوچه خانگی کلوچه خرمایی شوشتری و دزفولی است. یک نوع کلوچه نرم و خوشمزه خانگی که از قدیمالایام در مراسم عروسی و ختم و تولد پای ثابت خوراکیهای مردمان خوزستان بوده و در سرتاسر ایران هم بسیار مشهور و پرطرفدار است. اگر از انواع کیک و کلوچه خانگی به دنبال یک دستور کلوچه خوشمزه و ساده برای روزهای سرد سال میگردید که هم مقوی باشد و هم با چای و قهوه حسابی به دل شما بچسبد این دستور را امتحان کنید. طرز تهیه کلوچه خرمایی کنجدی خانگی شوشتری و دزفولی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
آرد: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شیر ولرم: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
کره آب شده در دمای اتاق: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
سفیده تخم مرغ در دمای اتاق: ۱ عدد
خمیر مایه: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ½ قاشق چایخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
مواد میانی کلوچه
خرمای جنوب بدون هسته: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
گردو: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
هل یا دارچین: ½ قاشق غذاخوری
زیره سبز: مقداری
کنجد: مقداری
مواد رو مال کلوچه
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق چایخوری
بیشتربخوانید
طرز تهیه
برای درست کردن کلوچه خرمایی و کنجدی ساده خانگی فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. ابتدا باید خمیر کلوچه را درست کنید. پس خمیر مایه، شکر و شیر ولرم (در حدی که دست را نسوزاند)، کره آب شده و سفیده تخم مرغ را با هم خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید. ۱۰ دقیقه ورز دادن کافی است. سپس در یک کاسه که آن را چرب کردهاید خمیر را بگذارید و روی آن را با پارچه بپوشانید. یکی از دلایل خشک و استخوانی شدن کلوچه ورز دادن بیش از حد خمیر است. پس خمیر را زیاد ورز ندهید.
خمیر را در دمای محیط بگذارید و به مدت ۱ ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر شود. در این فاصله مواد میانی کلوچه را در میکسر یا غذاساز بریزید و میکس کنید تا پوره شوند.
طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی شوشتری و دزفولی نرم و ترد
خمیر ور آمده را کمی دیگر ورز دهید تا پف آن گرفته شود. حالا برای هر عدد کلوچه خرمایی یک چانه از خمیر به اندازه یک نارنگی بردارید و با وردنه باز کنید، مقداری از مواد میانی (به اندازه یک گردوی کوچک) را وسط آن بگذارید، خمیر را ببندید و با وردنه مقداری صاف کنید. مراقب باشید کلوچه حین صاف کردن پاره نشود. در صورت تمایل لبههای کلوچه را هم با نوک انگشتان خیس دالبر دالبر کنید و روی کلوچهها را با نوک چنگال سوراخ سوراخ کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و کلوچهها را روی آن بچینید. ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کلوچهها کمی استراحت کنند. سپس رومال کلوچه را درست کنید. شیر و تخم مرغ و زعفران دم کرده غلیظ را با هم مخلوط کنید و با برس روی کلوچهها بمالید. مقداری زیره و کنجد هم روی کلوچهها بپاشید.
سینی را در طبقه وسط فر به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا کلوچهها پخته شوند. در قسمت پایین فر یک کاسه آب قرار دهید تا کلوچهها در زمان پخت خشک نشوند. در گذشته کلوچههای خرمایی خانگی که یک نوع شیرینی کوکی سنتی هستند را در تنور گلی یا گازی درست میکردند که کلوچهها را حسابی نرم و پف میکرد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/