به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گراتن مرغ، گراتن سیب زمینی، گراتن مرغ و ماکارونی، گراتن بادمجان و گراتن گوشت و … از جمله خوشمزهترین غذاهای فرنگی با ریشه فرانسوی هستند که جای خودشان را حسابی در آشپزخانه ایرانی باز کردهاند. برای درست کردن و تزیین گراتن مرغ یا سایر انواع گراتن هم کار چندان سختی پیش رو ندارد و ما به شما میگوییم دقیقا چکار کنید. طرز تهیه مرحله به مرحله گراتن مرغ قارچ با پنیر و سس بشامل بدون نیاز به فر و فوت و فنهای درست کردن انواع گراتن خوشمزه را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
سینه مرغ: ۱ عدد مکعبی خرد شده
روغن زیتون: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط نگینی خرد شده
قارچ: ۶ عدد درشت حلقهای خرد شده
سیر: ۲ حبه رنده شده
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری: به مقدار دلخواه
پنیرا پیتزا: به مقدار دلخواه
بیشتربخوانید
طرز تهیه
ابتدا در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و سپس سه عدد (یا بیشتر) سیب زمینی متوسط پوست کنده و شسته شده را حلقه حلقه کنید را در آب جوش بریزید تا نرم شوند. سیب زمینیها نباید له شوند پس ۴ الی ۶ دقیقه زمان برای پختن آنها کافی است. حالا نمک را به سیب زمینیها اضافه کنید و آبکش کنید.
در یک تابه مقداری روغن زیتون بریزید و پیاز نگینی خرد شده را اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا سبک شود سپس سینه مرغ مکعبی خرد شده را هم اضافه دهید و تفت دهید تا رنگ گوشت مرغ عوض شود. سیر رنده شده یا له شده را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. سپس قارچهای حلقه شده را اضافه کنید و هم بزنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را هم اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله برای طعم گرفتن مواد میتوانید کمی کره هم اضافه کنید. اجازه دهید آب مواد کاملا کشیده شود و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در یک ماهیتابه نچسب کمی روغن زیتون بریزید و تمام سطح ماهیتابه را چرب کنید. سیب زمینیهای حلقه شده را کف ماهیتابه بچینید. سپس مایه مرغ و قارچ را اضافه کنید و روی سیب زمینیها پهن کنید. حالا سس بشامل را اضافه کنید و روی تمام سطح مایه مرغ و قارچ پخش کنید. طرز تهیه سس بشامل را در اینجا بخوانید.
در مرحله بعد پنیر پیتزا را اضافه کنید و درب تابه را ببندید و روی شعله ملایم گاز به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بگذارید تا پنیر پیتزا کاملا آب شود. اگر از فر استفاده میکنید در پایان به مدت ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا روی گراتن آب شود.
فوت و فنهای درست کردن انواع گراتن خوشمزه گیاهی یا با گوشت در فر و ماهیتابه
*برای اینکه گراتن سبزیجات داشته باشید میتوانید در این گراتن گوشت مرغ را حذف کنید و به جای آن در صورت دلخواه بادمجان سرخ شده و قارچ و سایر سبزیجاتی که میپسندید را بریزید.
*مواد داخل گراتن به جای مرغ و قارچ میتواند مایه پاستا، مایه ماکارونی یا هر مایه دیگری که دوست دارید باشد.
*گراتن را به جای گوشت با انواع ژامبون هم میتوانید درست کنید.
*برای مایه گراتن از اسفناج سرخ شده هم میتوانید استفاده کنید؛ که در این صورت گراتن اسفناج و سیب زمینی خواهید داشت.
*اگر فر دارید مواد را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بپزید.
*سس بشامل گراتن شما را نرم و لطیف میکند، اما اگر دوست ندارید میتوانید آن را حذف کنید.
*میتوانید مواد را لایه لایه در ظرف بچینید، یعنی یک لایه سیب زمینی، یک لایه مایه مرغ و قارچ، یک لایه سس بشامل، یک لایه پنیر پیتزا و دوباره به همین صورت تکرار کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/